Με τους εργαζόμενους της Πειραιώς και των Ναυπηγείων Ελευσίνας θα συναντηθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας – Για αδέρφια Αντετοκούνμπο: “Είναι τιμή μας που είστε Έλληνες” –

Aιτείται η υπαγωγή των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά σε κρατικό  έλεγχο | Ναυτικά Χρονικά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα έχει σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουλίου, συναντήσεις με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς και με το Σωματείο Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουλίου, συναντήσεις στα γραφεία του κόμματος στις 14:00 με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς και στις 17:00 με το Σωματείο Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Τσίπρας για αδέρφια Αντετοκούνμπο: “Είναι τιμή μας που είστε Έλληνες”Ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για “δυο παιδιά μεταναστών που έζησαν την αδικία και το ρατσισμό”, αλλά κατάφεραν να φτάσουν “στην κορυφή του κόσμου”.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να αποθεώσει τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, με αφορμή την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ από τους Μπακς απέναντι στους Σανς με 105-98.

“Παιδιά δυο γονιών που ήρθαν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή και μεγάλωσαν την οικογένεια τους με αρχές, αξίες και ιδανικά”, έγραψε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας:

“Από ένα μικρό διαμέρισμα στα Σεπόλια, στην κορυφή του κόσμου. Νικητές, μαχητές, πρωταθλητές. Παιδιά μεταναστών που έζησαν την αδικία, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Παιδιά δυο γονιών που ήρθαν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή και μεγάλωσαν την οικογένεια τους με αρχές, αξίες και ιδανικά. Σπουδαίοι αθλητές και άνθρωποι που μας γέμισαν χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια. Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο συγχαρητήρια για την επιτυχία σας. Είναι τιμή μας που είστε Έλληνες.”

«Ντίλερ των συμφερόντων των ιδιοκτητών κολεγίων η Κεραμέως»

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί την υπουργό Παιδείας «να καταργήσει το απαράδεκτο μέτρο των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας υποψήφιος»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων λόγω των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής (20/7/21):

Μόλις χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ) που θα καθορίσουν το ποσοστό των μαθητών που θα καταφέρουν να εισαχθούν στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Ο αποκλεισμός περισσότερων από 20.000 μαθητών – σύμφωνα με τις πιο «ευνοϊκές» εκτιμήσεις –  από τα δημόσια ΑΕΙ της χώρας είναι η μεγάλη είδηση των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που αδιαμφισβήτητα φέρει την σφραγίδα της Ν. Κεραμέως.

Δεν μας προξενεί εντύπωση, βέβαια, αφού η υπουργός λειτουργεί ως ντίλερ των ιδιωτικών συμφερόντων των ιδιοκτητών των κολεγίων, δημιουργώντας πελατεία για τις επιχειρήσεις τους. Κατ’ επέκταση, στερεί με το «έτσι θέλω» από χιλιάδες νέους και νέες – ακόμα και σε όσους αρίστευσαν –  το δικαίωμα πρόσβασης  στην ποιοτική και δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο αποκλεισμός μεγάλου ποσοστού των υποψηφίων έρχεται να επιτείνει το άγχος και τις δυσκολίες που αυτοί κλήθηκαν, κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να αντιμετωπίσουν τόσο λόγω της πανδημικής κρίσης όσο και εξαιτίας των ανεύθυνων χειρισμών της κυβέρνησης στον τομέα της εκπαίδευσης.

Το υπ. Παιδείας δεν διστάζει με κάθε ευκαιρία να απαξιώσει την δημόσια εκπαίδευση, γεγονός που το έχει αποδείξει με μια σειρά από νόμους που έχει θεσπίσει. Όσο επικαλείται αναβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων, τόσο θέτει εμπόδια και φραγμούς στο δικαίωμα της φοίτησης και οξύνει τις ανισότητες μεταξύ των μαθητών/-τριών.

Καλούμε την υπ. Παιδείας να καταργήσει αυτό το απαράδεκτο μέτρο των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής, ώστε να μην αποκλειστεί κανένας υποψήφιος.