
Στο πιο παραγωγικό βράδυ του στη Super League με την φανέλα του Ολυμπιακού, ο Πάπε Αμπού Σισέ (δύο γκολ) οδήγησε τους Πειραιώτες σε μεγάλη νίκη επί του ΟΦΗ με 3-1, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να ξεφεύγει προσωρινά με +9β. από την ΑΕΚ και +13β. από τον τρίτο ΠΑΟΚ.
Απόλυτος κυρίαρχος μετά το γκολ του Διαμαντή στο 16΄ ο Ολυμπιακός, πέτυχε τρία γκολ, δύο με τον Σισέ (24΄, 49΄) κι ένα με τον Λόπες (60΄), είχε δοκάρι και πολλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα και με την εμφάνισή του έδειξε πως είναι πανέτοιμος για τον «τελικό» της Πέμπτης (9/12) με την Αντβέρπ στο Βέλγιο.
Οι «ερυθρόλευκοι», παράλληλα, διατήρησαν το αήττητο που έχουν στη Super League (10-2-0), ενώ με την 6η εφετινή τους εκτός έδρας νίκη σε ισάριθμα ματς συμπλήρωσαν 26 μακριά από το Καραϊσκάκη χωρίς να έχουν ηττηθεί!
Το αήττητο των έξι αγωνιστικών διακόπηκε για τον ΟΦΗ το βράδυ του Σαββάτου, με την ομάδα του Νίκου Νιόπλια να προηγείται γρήγορα, αλλά στη συνέχεια η ανωτερότητα του αντιπάλου του ήταν τέτοια που στάθηκε αδύνατο ν΄ αποφύγει την δεύτερη εφετινή της ήττα.
Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ καλύτερα από τον Ολυμπιακό στον αγωνιστικό χώρο και παρότι οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν ψηλά για να κλέψουν και να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Επασί, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και δεν άργησε να απειλήσει.
Από το λάθος γύρισμα του Μπα στο 12΄, ο Καστάνιος προσπάθησε να πλασάρει, αλλά ο Βατσλίκ είχε καταλάβει τον κίνδυνο και με αυτοθυσία απεσόβησε τα χειρότερα. Στο 16΄, όμως, από το κόρνερ που εκτελέστηκε και το «τσαφ» του Λόπες στην προσπάθειά του ν΄ απομακρύνει, η μπάλα στρώθηκε στον Διαμαντή ο οποίος με αριστερό δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).
Το γκολ αφύπνησε τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πήραν την κατοχή της μπάλας κι άρχισαν να πιέζουν. Στο 21΄ η πρώτη προσπάθεια ν΄ απειλήσει η ομάδα του Μαρτίνς βρήκε τον Αγκιμπού Καμαρά να σουτάρει άουτ, ενώ στο 23΄ ο Επασί έκανε τεράστια απόκρουση στο κοντινό σουτ του Λόπες που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει.
Η ισοφάριση για τον Ολυμπιακό δεν άργησε. Από τη σέντρα του Εμβιλά στο 24΄ ο προωθημένος Σισέ με καρφωτή άπιαστη κεφαλιά άφησε… άγαλμα τον Επασί για το 1-1. Παρότι οι Πειραιώτες είχαν πάρει… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους δεν απείλησαν άλλη φορά στην εστία των Κρητών, που από την πλευρά τους κοίταξαν περισσότερο να οργανωθούν αμυντικά, παρά να «ψάξουν» το δεύτερο γκολ.
Με γκολ… από τ΄ αποδυτήρια (49΄) ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Σισέ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ «υπέγραψε» την ανατροπή του σκηνικού, αυτή την φορά με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά την προσπάθεια του Εμβιλά να σουτάρει προς το τέρμα.
Το ματς τελείωσε ουσιαστικά στο 60΄ όταν ο Λόπες με αριστερό σουτ «έγραψε» το 3-1 (ο Πορτογάλος σκόραρε σε δεύτερο σερί ματς μετά από εκείνο του Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό). Στο 67΄ ο Επασί είπε «όχι» στο τετ-α-τετ με τον Αγκιμπού Καμαρά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το βολέ του Εμβιλά έφυγε λίγο άουτ.
Μία ακόμη διπλή τεράστια ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός στο 71΄, με τον Επασί να αποκρούει εξ επαφής την κεφαλιά του Σισέ, ο Σενεγαλέζος απέτυχε να σκοράρει στο ριμπάουντ, ενώ στην συνέχεια το σουτ του Μπα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις ο Βατσλίκ έκανε σπουδαία επέμβαση στο δυνατό σουτ του Στάικου.
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος)
Οι συνθέσεις:
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής (74΄ Σελίμοβιτς), Μπαλογιάννης, Τοράλ (89΄ Στάικος), Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Φαν Ντάινεν (68΄ Τσιλιανίδης), Λάμπρου (68΄ Καμάου), Καστάνιος (68΄ Γιάννου)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (65΄ Μαντί Καμαρά), Λόπες (90΄ Βαλμπουενά), Μασούρας (80΄ Ονιεκούρου), Αγκιμπού Καμαρά, Ελ Αραμπί (89΄ Τικίνιο)
«Απάντησε» με «τεσσάρα» ο Ατρόμητος
Μία εβδομάδα μετά το διασυρμό στην Τρίπολη (6-2) από τον Αστέρα, ο Ατρόμητος βρήκε τον τρόπο ν΄ αντιδράσει και να πετύχει τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη (2η στο πρωτάθλημα) με 4-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης και να περάσει στην προτελευταία θέση της κατάταξης, αφήνοντας ουραγό το σημερινό του αντίπαλο.
Πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Ευθύμης Κουλούρης, ο οποίος με τα δύο τέρματα που πέτυχε (68΄ πεν. και 75΄) έφτασε τα 5 στη Super League, σκοράροντας τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές (με ΠΑΟΚ, Αστέρα και Απόλλωνα).
Ο Σπιριντόνοβιτς στο 9΄ και ο Μουνίθ στο 40΄ πέτυχαν τ΄ άλλα δύο γκολ των γηπεδούχων, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Φατιόν (14΄πεν.) για λογαριασμό της «ελαφράς ταξιαρχίας». Με 10 παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι, λόγω της αποβολής του Λισγάρα στν φάση του πέναλτι του Ατρόμητου (67΄).
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 4΄, για λογαριασμό των γηπεδούχων. Το σουτ του Σπιριντόνοβιτς έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ, ωστόσο, πέντε λεπτά μετά ο Αυστριακός επιθετικός, μετά από βαθιά μπαλιά του Γιαννιώτη και λάθος του Λισγάρα, βρήκε το στόχο στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Κότσαρη (1-0).
Το γκολ δεν επηρέασε τους φιλοξενούμενους, που «απάντησαν» άμεσα. Αφού στο 14΄ «άγγιξαν» το 1-1 με το δοκάρι του Άλβες, στο 17΄ έφτασαν στην ισοφάριση με το πέναλτι του Φατιόν, παράβαση που υπέδειξε ο Βούλγαρος ρέφερι, Καμπάκοφ, σε χέρι του Χατζηισαϊα μετά το γυριστό του Ιωαννίδη κι αφού η φάση εξετάστηκε από το VAR.
Παρότι οι γηπεδούχοι δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στη συνέχεια, στο 40΄ ο Μουνίθ με εξαιρετικό πλασέ στη γωνία του Κότσαρη έστειλε την ομάδα του με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια (2-1).
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Κότσαρης έκανε σπουδαία επέμβαση σε βολέ του Σπιριντόνοβιτς, ενώ στο ξεκίνημα του β΄ μέρους και πάλι ο γκολκίπερ του Απόλλωνα ήταν νικητής στο τετ-α-τετ με τον σκόρερ του πρώτου γκολ του Ατρόμητου.
Χάρη στον Κότσαρη δεν έγινε το 3-1 στο 59΄, όταν ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έκανε άλλη μία σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Βασιλαντωνόπουλου, αλλά στο 68΄ νικήθηκε από τον Κουλούρη από την «ασβεστένια βούλα». Στην παράβαση εντός περιοχής υπέπεσε ένα λεπτό νωρίτερα ο Λισγάρας, ο οποίος ανέτρεψε από πίσω τον Κουλούρη και με τη συνδρομή του VAR Καμπάκοφ απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον κεντρικό αμυντικό του Απόλλωνα.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 75΄ με διπλή προσπάθεια ο Κουλούρης, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ατρόμητου. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πισάνο σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Κότσαρη.
Διαιτητής: Γκιόρκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία)
Κίτρινες: Χατζηισαϊας, Βασιλαντωνόπουλος, Σάλομον – Ιωαννίδης, Άλβες, Φατιόν, Σλίβκα
Κόκκινες: 67΄ Λισγάρας
Οι συνθέσεις:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Γιαννιώτης, Καστελάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Μαυρομμάτης, Χατζηισαϊας (81΄ Παπαδόπουλος), Στρούγγης, Σπιριντόνοβιτς (86΄ Πισάνο), Μουνίθ (81΄ Μπεντινέλι), Σάλομον, Χαρίσης (81΄ Ντένιτς), Κουλούρης (86΄ Τζαβίδας)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (46΄ Ντεντάκης), Τουτουαρίμα, Λισγάρας, Φατιόν, Άλβες, Κάστρο, Παμλίδης (46΄ Ντάουντα), Σλίβκα, Φαν Λα Πάρα, Ιωαννίδης (69΄ Μαρτίνεζ)
Μεγάλη νίκη για τον Παναιτωλικό στον Βόλο
Οι Αγρινιώτες επικράτησαν με 2-1 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
Μπορεί από την αρχή της σεζόν να έχει διάφορα προβλήματα, μπορεί να είναι χαμηλά στη βαθμολογία, μπορεί να είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά αυτή τη φορά όλα πήγαν καλά για τον Παναιτωλικό, ο οποίος πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Βόλου. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έδειξε χαρακτήρα και πανηγύρισε ένα τρίποντο που τη βοηθάει πολύ βαθμολογικά και ψυχολογικά, την ίδια ώρα που οι Θεσσαλοί μένουν όλο και πιο πίσω από την 5άδα.
Το παιχνίδι… πήρε φωτιά από νωρίς, αφού μόλις στο 3ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Στην πρώτη φάση του αγώνα η μπάλα κατέληξε στον Μόρσεϊ και αυτός με ωραίο τελείωμα την έστειλε στη γωνία του Κλέιμαν για το 0-1.
Ήταν ένα γκολ που θα μπορούσε να μπλοκάρει ψυχολογικά τους γηπεδούχους, αλλά τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, οι Θεσσαλοί βγήκαν αμέσως μπροστά και απάντησαν άμεσα: Άψογη εκτέλεση φάουλ του Ρεγκατέν στο 7′ και 1-1.
Το παιχνίδι, όπως καταλαβαίνει κανείς, ήταν από την αρχή ανοιχτό και έτσι συνεχίστηκε, με τις δύο ομάδες να έχουν καλό ρυθμό και φάσεις. Όπως, για παράδειγμα, αυτή στο 22′, όταν ο Ροσέρο έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά ο Μελίσσας μπλόκαρε. Οι Βολιώτες είχαν την ευκαιρία για το 2-1 αλλά δεν το έκαναν και στο 33′ είδαν τους Αγρινιώτες να κάνουν το 1-2.
Ο Χουχούμης κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και σέντραρε από αριστερά, για να πιάσει την κεφαλιά ο Καρέλης και να βάλει ξανά μπροστά στο σκορ τον Παναιτωλικό.
Από εκεί και πέρα, στο β’ μέρος ο Βόλος πίεσε από νωρίς για την ισοφάριση, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα πειστικός. Το παιχνίδι δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου, η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν ανούσια και στο 65′ ο Αντούνες με συρτό σουτ λίγο έλειψε να βάλει και τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν κάποιον διάδρομο προς την εστία του Μελίσσα και το 1-2 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τους Αγρινιώτες να πανηγυρίζουν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.
Βόλος: Κλέιμαν, Ρομέρο, Ρίνερ (50′ Βοϊτκόφσκι), Γκρίλο, Φεράρι, Ρεγκατέν, Σοάρες (78′ Νίνης), Μπαρτόλο, Ορόζ (78′ Τσοκάνης), Ροσέρο (66′ Τερεζίου), Φαν Βέερτ.
Παναιτωλικός: Μελίσσας, Αποστολάκης, Αντούνες, Βργκοτς, Χουχούμης, Τσιγγάρας, Φλόρες, Μπαρμπόσα (64′ Ντουάρτε), Μόρσεϊ, Μεντόσα (74′ Λούι), Καρέλης (85′ Βέργος).