Με απευθείας ανάθεση πάνω από 27.000 ευρώ το ακροδεξιό σόου στον Έβρο — «Πολιτική δίωξη μάχιμης νοσοκομειακής γιατρού και συνδικαλίστριας με εντολή υπουργού»

Σε εταιρεία που συστάθηκε πριν από έναν μήνα δόθηκε με τη διαδικασία του… κατ΄επείγοντος το έργο διοργάνωσης της εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Μητσοτάκης για τον φράχτη στον Έβρο.

Πολλαπλά ερωτήματα προκύπτουν από την αποκάλυψη ότι, ακόμη και τώρα, λίγο πριν οδηγηθούμε στις κάλπες, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του επιμένουν στον δρόμο των απευθείας αναθέσεων και μάλιστα με υψηλό αντίτιμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας news24/7, το έργο για τη διοργάνωση της ξενοφοβικής φιέστας του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον φράχτη στον Έβρο δόθηκε με απευθείας ανάθεση και, μάλιστα, με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος.

Επιπλέον η εταιρεία OVAL E.E. που ανέλαβε το έργο που κόστισε 27.280 ευρώ συστάθηκε μόλις πριν από έναν μήνα και συγκεκριμένα την 1η Φεβρουαρίου.

Στα έγγραφα που παρουσιάζει η ιστοσελίδα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «την απευθείας ανάθεση λόγω του κατεπείγοντος αναφορικά με την ενοικίαση ηχητικού, φωτιστικού και λοιπού εξοπλισμού και οργάνωση εκδήλωσης, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που θα πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο στον Έβρο (πλησίον φράχτη) την Παρασκευή 31/03/2023, στην εταιρεία με την επωνυμία «OVAL Ε.Ε.», που εδρεύει στην Χαλάνδρι, Ζαλοκώστα 4, 15233, με Α.Φ.Μ. 802030813 – Δ.Ο.Υ. Χολαργού, τηλέφωνο 2106890007, αντί του χρηματικού ποσού των είκοσι επτά χιλιάδων διακοσίων ογδόντα ευρώ (27.280,00 €)».

 

«Πολιτική δίωξη μάχιμης νοσοκομειακής γιατρού και συνδικαλίστριας με εντολή υπουργού»

«Με αλλεπάλληλες δηλώσεις-πρόκληση η υφυπουργός Υγείας ήρθε στη βουλή να μας πει ότι η κυβέρνησή της “αρίστευσε” στη διαχείριση της πανδημίας». Σε επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη, η Μίνα Γκάγκα απάντησε :«Σας διαβεβαιώ ότι τα πήγαμε εξαιρετικά καλά. Η Ελλάδα ήταν η καλύτερη χώρα στην Ευρώπη στη διαχείριση της πανδημίας από τις πρώτες ημέρες».

34.779 άνθρωποι πέθαναν. Το 97,7% όσων δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ έχασαν τη ζωή τους. Το δημόσιο σύστημα υγείας αφέθηκε υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο. Τρία χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας, η κ. Γκάγκα και η κυβέρνηση ακόμα μας λένε ότι “προκηρύσσουν” και “προκήρυξαν” θέσεις μόνιμων γιατρών. «Να δώσει αναλυτικά στοιχεία η κυβέρνηση για το πού έχουν διοριστεί γιατροί. Να μας πει σε ποια νοσοκομεία και πόσοι διορισμοί έχουν γίνει», αντιτείνει ο βουλευτής του ΜέΡΑ25.

Σε αυτό το υποστελεχωμένο σύστημα, μία γιατρός-παθολόγος, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, διορίστηκε στις 13 Μαρτίου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και με απόφαση του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας τοποθετήθηκε στην Ε΄ Παθολογική Κλινική. Την επόμενη μέρα, ο διοικητής προσπέρασε την απόφαση του διευθυντή και τοποθέτησε τη γιατρό στην Πολυκλινική Αθηνών σε τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

«Βγαίνει η δουλειά» στον Ευαγγελισμό, μας είπε η υφυπουργός. Αλλά η ίδια αμέσως μετά μας είπε ότι το νοσοκομείο «έχει πολύ θέμα με τις εφημερίες καθώς κατακλύζεται από κόσμο». Τότε γιατί μετακινούν μία μάχιμη νέα γιατρό στα τακτικά ιατρεία; Στερούν το νοσοκομείο από γιατρούς που προφανώς χρειάζεται γιατί δε θέλουν να κάνουν προκήρυξη θέσεων για την Πολυκλινική.

Η γιατρός Ερωτοκρίτου είχε βρεθεί ως συνδικαλίστρια στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων στο νοσοκομείο Γεννηματάς, στη φιέστα που έστησε η κυβέρνηση για τα εγκαίνια του νέου ΤΕΠ -χορηγία Λάτση. Οι εργαζόμενοι ζητούσαν τότε προσλήψεις γιατί στο νοσοκομείο ο ασθενής έπρεπε να περιμένει στα Επείγοντα οκτώ ως 10 ώρες κι ένα 24ωρο για να βρει κρεβάτι. «Αυτοί με τις ντουντούκες δε χωράνε στον δρόμο μας», έλεγε τότε ο υπουργός Πλεύρης.

Γι΄αυτό όταν η Αργυρή Ερωτοκρίτου διορίστηκε στον Ευαγγελισμό, προχώρησαν σε εκδικητική μετακίνησή της.

Η κ. Γκάγκα ήρθε στη βουλή να μας πει πόσο ενοχλήθηκαν τότε οι κυβερνώντες. «Τις μέρες της γιορτής πρέπει να συμπεριφερόμαστε ανάλογα και να τιμούμε τους δωρητές. Δεν πάμε να διαμαρτυρηθούμε την ώρα που γίνεται ένα χαρμόσυνο γεγονός». Η κ. Γκάγκα θέλει να αποφασίζει πότε “δικαιούνται” να διαδηλώνουν οι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, με τον κ. Αρσένη να της απαντά ότι «η συνδικαλιστική δράση προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Δε θα ορίσετε εσείς πότε είναι δέον να την ασκεί κανείς και πότε δεν είναι δέον».

Η υφυπουργός μας είπε ότι σε ένα νοσοκομείο δεν πρέπει να “κρεμιέται ένα πανό” και “να βγαίνουν με τη ντουντούκα”, γιατί αυτό “δεν είναι σεβασμός στον άρρωστο”, για να πάρει πληρωμένη απάντηση από τον βουλευτή της ελάσσονος αντιπολίτευσης ότι «αν σας ενδιέφεραν τα δικαιώματα των ασθενών, θα έπρεπε να κάνετε προσλήψεις και να μην είχαμε τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό εξαιτίας της υποστελέχωσης».

ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και μια σειρά σωματείων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις υπέρ της Αργυρής Ερωτοκρίτου και ζητούν να επιστρέψει στη θέση της. Το ίδιο και η ΑΔΕΔΥ. Στις 5 Απριλίου προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση.

«Διώκουν συνδικαλιστικά τη γιατρό Αργυρή Ερωτοκρίτου για έναν και μόνο λόγο», σημείωσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 και συμπλήρωσε: «Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Είπατε πόσο σας ενόχλησε η συνδικαλιστική δράση όταν ενοχλεί εγκαίνια νέων πτερύγων από ολιγάρχες και ιδρύματα. Είναι ξεκάθαρο για ποιον λόγο γίνεται αυτή η δίωξη. Πάρτε πίσω αυτή την απόφαση πριν τις 5 Απριλίου. Και μη μας λέτε ότι πρέπει να μάθουν οι συνδικαλιστές πότε να ασκούν τα δικαιώματά τους, γιατί αυτό το προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι, όχι εσείς».