Μετά τον γιο και την κόρη, τακτοποιήθηκε κι άλλο μέλος της οικογένειας του Πρωθυπουργού: Σύμβουλος με 2356 ευρώ το μήνα …

Αλεξία Μπακογιάννη: Ομολόγησε το «κορωνοπάρτι» της Τσικνοπέμπτης

Μετά τον γιο και την κόρη, τακτοποιήθηκε κι άλλο μέλος της οικογένειας του Πρωθυπουργού: Σύμβουλος με 2356 ευρώ το μήνα … η εταιρεία της Αλεξίας Μπακογιάννη στην Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς!

Χθες η μητέρα της (Ντόρα) και ο αδερφός της (Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης) ανέβαζαν δακρύβρεχτες αναρτήσεις για τα θύματα της Marfin πριν από 12 χρόνια, αλλά η ίδια μάλλον είναι σε άλλο mood! Η εταιρεία AIA Relate ανέλαβε χρέη συμβούλου με μηνιαίο μισθό 2.356 ευρώ

Συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου 2022 με ανάρτηση στη Διαύγεια έγινε γνωστό ότι η εταιρεία AIA Relate της Αλεξίας Μπακογιάννη ανέλαβε σύμβουλος επικοινωνίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ένα χρόνο έναντι αμοιβής 2.356 ευρώ το μήνα.

Το θέμα δεν έχει να κάνει με ποιες επαγγελματικές δραστηριότητες επέλεξε να ασχοληθεί η Αλεξία Μπακογιάννη,  μέλος μια ισχυρής πολιτικής οικογένειας, αλλά με το κατά πόσο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που διαθέτει οργανωμένο γραφείο Τύπου, έπρεπε να προχωρήσει στην πρόληψη εξωτερικού συμβούλου καθώς και εάν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων με άλλους πελάτες της εταιρείας της Αλεξίας Μπακογιάννη.

Το ερώτημα είναι, δηλαδή, εάν επιτρέπεται μια εταιρεία να είναι σύμβουλος επικοινωνίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και την ίδια στιγμή να έχει στο χαρτοφυλάκιό της εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες και τράπεζες οι οποίες εν δυνάμει μπορεί να μπουν στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

4814369

Για την ιστορία, η AIA Relate επιλέχθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αφού εξετάστηκαν προσφορές από τρεις εταιρείες για να προσφέρουν μεταξύ άλλων υπηρεσίες όπως: ανάληψη υπαρχόντων μεθόδων επικοινωνίας, στρατηγική επιλογή των του προγράμματος επικοινωνίας, ανάληψη μεθόδων επίτευξη στόχων προγράμματος, συντονισμός εκπροσώπησης στα ΜΜΕ, σχεδιασμός εκδηλώσεων κλπ.