Μεσανατολικό: Επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό προσφύγων. «Πολλοί νεκροί» — Κινεζικό μπαλόνι: Επιφυλάσσεται να λάβει μέτρα το Πεκίνο μετά την κατάρριψη

Μεσανατολικό: Επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό προσφύγων - «Πολλοί νεκροί»

Σύμφωνα με το Ισραήλ, η επιδρομή είχε στόχο τη σύλληψη ομάδας μαχητών που ανήκουν στη Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι σκότωσε «πολλούς ένοπλους δράστες» στη διάρκεια επιδρομής του στον καταυλισμό προσφύγων Ακάμπατ Τζαμπρ, κοντά στην Ιεριχώ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Στη διάρκεια αυτής της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», που είχε στόχο τη σύλληψη των δραστών πρόσφατης αντιισραηλινής επίθεσης στην περιοχή, «πολλοί ένοπλοι δράστες σκοτώθηκαν αφού άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτών που ενεργούσαν στην περιοχή», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλσε ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για την επίθεση εναντίον εστιατορίου στον εβραϊκό οικισμό Βερέντ Γερίχο στις 28 Ιανουαρίου. Δύο ένοπλοι εμφανίστηκαν στο εστιατόριο, όπου βρίσκονταν περίπου 30 άνθρωποι, όμως έφυγαν προτού εξαπολύσουν την επίθεση, αφού ένα από τα όπλα τους παρουσίασε πρόβλημα.

image

Σύμφωνα με το Ισραήλ, η επιδρομή είχε στόχο τη σύλληψη ομάδας μαχητών που ανήκουν στη Χαμάς, οι οποίοι, όπως ανέφερε, είχαν κλειστεί σε σπίτι στον καταυλισμό και σχεδίαζαν νέες επιθέσεις.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επεσήμανε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη σημερινή επιδρομή του στρατού, αλλά δεν αναφέρθηκε σε τραυματίες.

 

Κινεζικό μπαλόνι: Επιφυλάσσεται να λάβει μέτρα το Πεκίνο μετά την κατάρριψηΚινεζικό μπαλόνι: Επιφυλάσσεται να λάβει μέτρα το Πεκίνο μετά την κατάρριψη

Κινέζος υπουργός έκανε λόγο για σοβαρό πλήγμα στις διμερείς σχέσεις Πεκίνου – Ουάσιγκτον

Για σοβαρό πλήγμα στις διμερείς σχέσεις Πεκίνου – Ουάσιγκτον κάνει λόγο η κινεζική κυβέρνηση μετά την κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού που πετούσε πάνω από την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Οι αμερικανικές ενέργειες επηρέασαν σοβαρά και έπληξαν τις προσπάθειες και την πρόοδο των δύο πλευρών να σταθεροποιήσουν τις σινοαμερικανικές σχέσεις μετά τη συνάντηση στο Μπαλί» μεταξύ των προέδρων Τζο Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας Σίε Φενγκ.

Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε το Σάββατο, στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας, το κινεζικό αυτό μπαλόνι το οποίο, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ήταν κατασκοπευτικό και είχε στόχο να συγκεντρώνει ευαίσθητες πληροφορίες.

Το περιστατικό προκάλεσε διπλωματική κρίση μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσινγκτον, με την ακύρωση την τελευταία στιγμή μιας επίσκεψης στην Κίνα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Το Πεκίνο υποστηρίζει από την πλευρά του ότι επρόκειτο το μπαλόνι να χρησιμοποιούνταν για πολιτικούς σκοπούς και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «υπερέβαλαν» καταρρίπτοντάς το.

Η κινεζική κυβέρνηση “παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης” και “επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να λάβει τα απαραίτητα μέτρα”, επεσήμανε ο Κινέζος υπουργός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*