Μαύρη μέρα για Θεοχάρη! Πρώτα τον “άδειασε” ο υφυπουργός του, ήρθε και ο ΓΓ και τον “ισοπέδωσε” – Ανελέητοι !Ψαλιδίζουν και το δώρο Χριστουγέννων αλλά και το επίδομα αδείας

Δεν ήταν η μέρα του σήμερα του Χάρη Θεοχάρη….

Πρώτα ο υφυπουργός του Μάνος Κόνσολας τον “άδειασε” εντελώς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alpha με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα για το σχέδιο διαχωρισμού σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας περιοχών και νησιών της χώρας, το οποίο είχε παρουσιάσει ο υπουργός αμέσως μετά το τελευταίο διάγγελμα Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είναι «και επικίνδυνοι και ανεύθυνοι» όσοι χαρακτηρίζουν επικίνδυνα κάποια μέρη της χώρας μας αλλά και ότι«δεν συμφωνούμε κατ’ ανάγκη σε όλα μέσα σε ένα υπουργείο».

Τώρα έρχεται και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, Κώστας Λούλης, να αδειάσει εντελώς όχι μόνο τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη αλλά και όλο το κυβερνητικό σχέδιο για τη στήριξη του τουρισμού δηλώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι φέτος δεν θα κάνει διακοπές σε ξενοδοχείο γιατί δεν θέλει να περιμένει στις ουρές και στον μπουφέ, κινδυνεύοντας λόγω κορονοϊού!

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Σωτήρη Πολύζου στο TRT για το αν θα πάει διακοπές με την οικογένειά του, τα παιδιά και τα εγγόνια του, o ΓΓ Τουρισμού είπε ότι “εγώ τις διακοπές μου τις έκανα εδώ και δεκαετίες στα ερημόνησα, στην αγαπημένη μου Περιστέρα απέναντι από τη Στενή Βάλα” και συνέχισε λέγοντας ότι “η παρέα μας εκεί είναι τα πουλιά και τα ψάρια, τα τζιτζίκια και τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος να είμαστε σε ένα ξενοδοχείο να περιμένουμε ουρά στον μπουφέ και να κινδυνεύουμε… τέτοιες διακοπές δεν μου άρεσαν ποτέ“!

 

Ακάθεκτοι και ανελέητοι !Ψαλιδίζουν και το δώρο Χριστουγέννων αλλά και το επίδομα αδείας- Αιφνιδιαστική τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει ακάθεκτη το ανελέητο σφυροκόπημα της κοινωνίας και των εργαζομένων, με πρόσχημα πάντα την πανδημία.

Με τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, η κυβέρνηση τολμά να «βάλει χέρι» για πρώτη φορά, τα τελευταία 70 χρόνια, στο δώρο Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας.

Την εξέλιξη γνωστοποίησε μέσω Facebook ο γνωστός εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, εξηγώντας ότι:

Σύμφωνα με την τροπολογία στο πλαίσιο του μηχανισμού που προβλέπει την μερική επιδότηση του κράτους, σε όσους θα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους, για 4 μήνες, εφεξής θα καταβάλλεται αναλογία του επιδόματος αδείας και του επιδόματος Χριστουγέννων έτους 2020,υπολογιζόμενα επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας που θα ανέρχεται στο 60% των μειωμένων αποδοχών των εργαζομένων!

H ανάρτηση

Πριν από 70 περίπου χρόνια, οι νόμοι 1777 και 1901 του 1951, όριζαν ότι «οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας δύνανται δια κοινών αποφάσεων να προσδιορίζουν εκτάκτως οικονομικάς ενισχύσεις κατά τις εορτές Χριστουγέννων και Πάσχα εις χρήμα ή εις είδος».

Το καθεστώς ίσχυσε έως το 1980, οπότε με το νόμο 1982 ρυθμίζεται οριστικά και για πάντα, το ύψος και ο χρόνος καταβολής των δώρων εορτών και αδείας.

Με τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, η κυβέρνηση τολμά να «βάλει χέρι» για πρώτη φορά, τα τελευταία 70 χρόνια, στο δώρο Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας.
Σύμφωνα με την τροπολογία στο πλαίσιο του μηχανισμού που προβλέπει την μερική επιδότηση του κράτους, σε όσους θα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους, για 4 μήνες, εφεξής θα καταβάλλεται αναλογία του επιδόματος αδείας και του επιδόματος Χριστουγέννων έτους 2020,υπολογιζόμενα επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας που θα ανέρχεται στο 60% των μειωμένων αποδοχών των εργαζομένων!
Επιπλέον η κυβέρνηση:
1.Καταδικάζει ξανά χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό, πολιτισμό, αθλητισμό κλπ σε επίδομα πείνας 534 ευρώ.
2.Εξαιρεί από την οικονομική ενίσχυση ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.
3.Αρνείται ως κράτος να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές των επιδοματούχων στον ονομαστικό τους μισθό.
4.Κάνει δώρο σε μεγάλη ιδιωτική αεροπορική εταιρία, τεράστια ποσά απαλλάσσοντας την από την υποχρέωση κάλυψης των μισθών μέχρι τέλος του έτους.
5.Μετατρέπει σε «αιώνιους ανέργους» χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, αντί να δώσει ισχυρά κίνητρα για προσλήψεις.
6.Κάνει κι άλλο λάστιχο το ωράριο των εργαζομένων, που θα εργάζονται 25% λιγότερο, χωρίς μείωση αποδοχών, αλλά θα ξεχνάνε την αμειβόμενη υπερωρία!
7.Συνεχίζει τις αναστολές συμβάσεων και την πολιτική φτωχοποίησης των εργαζομένων.
8. Απελευθερώνει τις απολύσεις από τα μέσα καλοκαιριού αφήνοντας απροστάτευτους τους εργαζόμενους που έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε φτώχεια και ανεργία.

Ακόμα και ο ΣΕΒ δεν θα τολμούσε να καταθέσει μια τέτοια τροπολογία….

  η εικόνα προφίλ του Dionisis Temponeras, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, ωκεανός, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό   Dionisis Temponeras

Πριν από 70 περίπου χρόνια, οι νόμοι 1777 και 1901 του 1951, όριζαν ότι «οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας δύνανται δια κοινών αποφάσεων να προσδιορίζουν εκτάκτως οικονομικάς ενισχύσεις κατά τις εορτές Χριστουγέννων και Πάσχα εις χρήμα ή εις είδος».
Το καθεστώς ίσχυσε έως το 1980, οπότε με το νόμο 1082 ρυθμίζεται οριστικά και για πάντα, το ύψος και ο χρόνος καταβολής των δώρων εορτών και αδείας.
Με τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα στο νομοσχέδιο του Υπουργείο