Μας έχουν κι επισήμως “γραμμένους”! “Θέλω ο δωρητής να ξέρει που πήγαν τα λεφτά του” λέει ο Μητσοτάκης ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος…

Για δωρέες που άγγιξαν τα 90 εκ. σε είδος και χρήματα έκανε λόγο στην εκδήλωση του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως έσπευσε να προσθέσει, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μητρώο ώστε να γίνεται match, να συνταιριάζονται οι δωρέες με τις πραγματικές ανάγκες σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός “θέλω να ξέρει ο κάθε δωρητής που πήγαν τα λεφτά του“, αποκαλύπτοντας ανενδοίαστα τις προτεραιότητές του.

Επίσημα βέβαια δεν έχουμε μάθει που πήγαν αυτά τα 90 εκατομμύρια των δωρεών σε είδος και χρήμα που ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ είναι μάλλον προφανές ότι αυτή η διάθεση ειλικρίνειας και διαφάνειας του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αφορά τους Έλληνες φορολογούμενους, αφού παραμένει άφαντο το πιο τρανταχτό παράδειγμα αδιαφάνειας και αγνώστου ταυτότητας κριτήρια επιλογής και ύψους επιχορήγησης η διαβόητη πλέον λίστα Πέτσα με τα ΜΜΕ που έλαβαν χρήματα για να προβάλουν την καμπάνια του “Μένουμε Σπίτι” εν μέσω της καραντίνας και στο απόγειο της κρίσης του κορονοϊού.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι “δεν θα αφήσουμε ούτε ένα ευρώ να πάει αναξιοποίητο” (το οποίο κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει ότι έχει διπλή ανάγνωση αλλα εμείς δεν είμαστε κακοπροαίρετοι) ενώ έκλεισε την ομιλία του με ένα κρεσέντο υποκρισίας επαναλαμβάνοντας το “ευχαριστώ του στους ήρωες πίσω από τις μάσκες, σε όσους έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, ξεπερνώντας το φόβο της ασθένειας” προκειμένου όπως είπε “σήμερα να ανοίγουμε τον τουρισμό και να έχουμε αυτές τις ό΄μορφες εικόνες από τα αεροδρόμιά μας”.

Το υγειονομικό προσωπικό είχε ευχαριστήσει και στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι έχει ετοιμάσει ομιλία αλλά θέλει να μιλήσει απο στήθους και να ευχαριστήσει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το νοσηλευτικό προσωπικό, υπηρεσίες καθαρισμού (πάνω κάτω όσους έδειραν χθες τα ΜΑΤ) που “υπερέβαλαν εαυτόν για να μπορέσουμε σήμερα να έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα”.