Μαρτίνς: “Κουραστήκαμε στο σπίτι, τεράστια χαρά που επιστρέφουμε” * Ατρόμητος: Αρνητικά όλα τα τεστ, Τετάρτη η πρώτη προπόνηση * Ξάνθη: Με μάσκες και γάντια οι προπονήσεις

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, σχολίασε την επιστροφή της ομάδας του στο γήπεδο, εκφράζοντας τη χαρά του για την “καινούργια φάση στις ζωές μας”. Τι είπαν Παπαδόπουλος και Θέος.

Ο Ολυμπιακός ακολουθώντας αυστηρά πρωτόκολλα που όρισε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έχει επιστρέψει στο γήπεδο. Το πρωί της Τρίτης (5/5) οι παίκτες και ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του είχαν χωρίσει τους παίκτες σε τρία γκρουπ. Το πρώτο ξεκίνησε στις 9:00, το δεύτερο στις 10:30 και το τρίτο στις 12:00. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν κατά τον ίδιο τρόπο και πρόγραμμα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε για την επιστροφή στο γήπεδο: “Είναι τεράστια η χαρά μας που ξεκινάμε ένα καινούργιο στάδιο, μια καινούργια φάση στις ζωές μας. Ελπίζουμε να τελειώσουμε τη σεζόν και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η επιθυμία μας, να βρεθούμε στο γήπεδο μας, να προπονηθούμε και να αγωνιστούμε. Είναι μια τεράστια ευχαρίστηση που μπορούμε να ξαναβρεθούμε στις προπονήσεις, κουραστήκαμε να μένουμε στο σπίτι.

Και ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση να ξαναβρεθούμε κοντά στον Ολυμπιακό, όπου έχουμε τις καλύτερες συνθήκες για να δουλέψουμε. Πήραμε όλες τις προφυλάξεις για να μείνουμε μακριά από τον ιό. Από αυτή την άποψη νιώσαμε προστατευμένοι και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Ελπίζουμε σύντομα να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Ελπίζουμε να αγωνιστούμε ξανά, η ομάδα μας νιώθει τεράστια χαρά για την επιστροφή μας”.

Ο εκ των αρχηγών της ομάδας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, τόνισε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέψαμε μετά από καιρό στο γήπεδο και ξεκινήσαμε προπονήσεις, έστω και με αυτό τον τρόπο, χωρισμένοι σε γκρουπ. Η ομάδα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα για να είμαστε προστατευμένοι”.

Ο γιατρός της ομάδας Χρήστος Θέος είπε για την πρωτοφανή αυτή κατάσταση: “Ξεκίνησαν σήμερα οι προπονήσεις στο Αθλητικό κέντρου του Ρέντη σε μία δύσκολη περίοδο. Όλοι προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που διαμορφώνει τις μεταξύ μας σχέσεις. Στον Ολυμπιακό, σε συνεργασία και με το τεχνικό τιμ έχουμε διαμορφώσει ένα αυστηρό πρωτόκολλο και πιστεύουμε πως είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Έχουμε εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε όλοι να είμαστε προστατευμένοι από την πιθανή μετάδοση του ιού”.

 

Ατρόμητος: Αρνητικά όλα τα τεστ, Τετάρτη η πρώτη προπόνηση

Ο Ατρόμητος ενημέρωσε πως τα κρούσματα στα οποία υποβλήθηκαν οι παίκτες του Ατρόμητου ήταν όλα αρνητικά και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Περιστερίου από Τετάρτη θα επιστρέψουν στις προπονήσεις.

Όπως έκανε γνωστό με επίσημη ανακοίνωση του ο Ατρόμητος, αρνητικά ήταν τα τεστ όλων των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Περιστερίου και από Τετάρτη άπαντες θα επιστρέψουν στο γήπεδο για προπονήσεις.

Τα γκρουπ θα είναι των τεσσάρων-πέντε ατόμων και την Τρίτη θα γίνει η τελευταία προπόνηση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

“Το πρωί της Τρίτης το ιατρικό επιτελείο της ομάδας ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού που έγιναν σε ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο, στελέχη και εργαζόμενους. Όλα τα τεστ είναι αρνητικά οπότε από αύριο ξεκινούν και πάλι προπονήσεις στο Μαζαράκη.

Η μικρή καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων οδήγησε στην παράταση επανεκκίνησης των προπονήσεων για μια μέρα χωρίς να παρθεί κανένα ρίσκο και με την ανάγκη σιγουριάς για την ασφάλεια όλων των ανθρώπων της ομάδας.

Για σήμερα, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση με τηλεδιάσκεψη όπως συνέβαινε και όλο το προηγούμενο διάστημα και από αύριο οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ θα επιστρέψουν στο προπονητικό κέντρο για προπονήσεις σε γκρουπ 4-5 ατόμων.

Όπως έχουμε επαναλάβει oι προπονήσεις και η εργασία όλων στο προπονητικό κέντρο θα τελείται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας με όλες τις προβλεπόμενες υποδείξεις από Κυβέρνηση και Super League”.

 

Ξάνθη: Με μάσκες και γάντια οι προπονήσεις

Η Ξάνθη επέστρεψε και αυτή στις προπονήσεις σε γκρουπ τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούν οι ομάδες.

Μία μία οι ομάδες της Super League επιστρέφουν σε προπονήσεις μέσω γκρουπ και μια από τις πρώτες που ξεκίνησαν εκγύμναση στο γήπεδο ήταν αυτή της Ξάνθης.

Οι Ακρίτες όπως φανερώνουν και οι φωτογραφίες γυμνάζονται σε γκρουπ τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν να κάνουν με τις αποστάσεις και τη χρήση μάσκας και γαντιών ακόμα και στη διάρκεια των ασκήσεων.

Την Δευτέρα έγινε μάλιστα και απολύμανση σε όλους τους χώρους του προπονητικού κέντρου ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης.