Μαραθώνιος Βοστόνης: Κυρίαρχοι οι δρομείς από την Κένυα * Volley: Τι ισχύει στις πιθανές ισοβαθμίες Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Φοίνικα * Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 9-8: Με ηγέτη τον Φιλίποβιτς το Κύπελλο ξανά στον Πειραιά

Μαραθώνιος Βοστόνης: Κυρίαρχοι οι δρομείς από την Κένυα
Στο τελικό σπριντ κρίθηκε η κούρσα των γυναικών στον 126ο μαραθώνιο της Βοστόνης.

Η Κένυα είχε την τιμητική της στον 126ο μαραθώνιο της Βοστόνης, αναδεικνύοντας τους νικητές τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η Πέρεζ Τσεπτσίρτσιρ ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση, στην κούρσα των γυναικών που κρίθηκε με διαφορά τεσσάρων δευτερολέπτων.

Η 29χρονη πήρε τη νίκη σε 2ώρ.21:01, αφήνοντας μερικά μέτρα πίσω της την Αμπαμπέλ Γιεσανέχ από την Αιθιοπία (2ώρ.21:05). Η Τσεπτσίρτσιρ είναι η Ολυμπινίκης του Τόκιο και σήμερα έγινε η πρώτη δρομέας που νικά στους μαραθώνιους της Νέας Υόρκης και της Βοστόνης.

Το ατομικό της ρεκόρ είναι 2ώρ.17:16, που ισοδυναμεί με την 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Ακολούθησαν άλλες πέντε δρομείς από την Κένυα, με την Μέρι Ενγκουγκί να τερματίζει 3η σε 2ώρ.21:32.

Τη σημαντικότερη νίκη στην καριέρα του σημείωσε ο Έβανς Τσεμπέτ, με τον δρομέα από την Κένυα να νικά σε 2ώρ.06:51. Οι συμπατριώτες του Λόρενς Τσερόνο (2ώρ.07:51) και Μπένσον Κιπρούτο (2ώρ.07:27) έκλεισαν την τριάδα.

Ο μαραθώνιος της Βοστόνης είναι ο παλαιότερος στον κόσμο και έγινε έπειτα από δύο χρόνια, μετά από την ακύρωσή του το 2020 και την αναβολή τον Οκτώβριο του περασμένου έτους εξ αιτίας της πανδημίας Covid-19.

 

Volley League ανδρών: Τι ισχύει στις πιθανές ισοβαθμίες Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και Φοίνικα

Διαβάστε τα δεδομένα που ισχύουν σε περιπτώσεις πιθανών ισοβαθμιών στη Volley League των ανδρών στις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Οι τέσσερις μονομάχοι του τίτλου έμειναν τρεις και τυπικά μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής στη Volley League των ανδρών.

Ο ΠΑΟΚ, έμεινε εκτός διεκδίκησης, ενώ συνεχίζουν μέχρι τέλους Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Φοίνικας. Εκείνοι που κρατούν σε απόλυτο βαθμό την τύχη στα χέρια τους είναι οι πράσινοι.

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος έχουν προβάδισμα τριών βαθμών από του ερυθρόλευκους και πέντε από τον Φοίνικα Σύρου. Τις δύο αυτές ομάδες αντιμετωπίζουν και στις δύο αγωνιστικές που απομένουν.

Εάν πάρουν το ματς με τον Ολυμπιακό, ακόμα με 3-2 σετ, τότε θα έχουν τελειώσει όλα. Σε αντίθετη περίπτωση είναι πιθανό να χρειαστούμε κομπιουτεράκια.

Τι ισχύει στις ισοβαθμίες

Ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που αυτή τη στιγμή μοιάζει ως ο μεγάλος χαμένος της αγωνιστικής. Οι ερυθρόλευκοι άφησαν έναν πολύτιμο βαθμό και πλέον θα πρέπει να νικήσουν τον Παναθηναϊκό με 3-0 σετ και με διαφορά πόντων καλύτερη από το 75-49 του πρώτου αγώνα της Β φάσης για να αποκτήσουν πλεονέκτημα ισοβαθμίας.

Στην ισοβαθμία πρώτα μετρούν οι βαθμοί, στη συνέχεια τα σετ και οι πόντοι των ομάδων που ισοβαθμούν στα μεταξύ τους παιχνίδια στη Β΄ φάση του πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει εξαιρετικό ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλιώς θα πρέπει να περιμένει δώρο από τον Φοίνικα.

Οι Συριανοί έχουν και εκείνοι τις δικές τους βαθμολογικές ελπίδες, ωστόσο όλα εξαρτώνται από το τι θα κάνουν οι δύο αιώνιοι, όπου στο ντέρμπι θέλουν νίκη του Ολυμπιακού για να πάνε στο Μαρούσι

Αναλυτικά όσα αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο της προκήρυξης

“3.4.4. Σε κάθε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων, λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά:

1. Οι Νίκες – Ήττες των μεταξύ τους αγώνων

2. Σε περίπτωση ίδιου αριθμού νικών-ηττών, οι βαθμοί των μεταξύ τους αγώνων, με το σύστημα που αναφέρεται στο 3.4.1. (3-2-1-0 βαθμοί)

3. Ο λόγος του κλάσματος των σετ που θα έχει αριθμητή τα νικηφόρα σετ και παρονομαστή τα χαμένα σετ (π.χ. 4 νικηφόρα σετ – 2 χαμένα σετ, το κλάσμα είναι 4/2) στους μεταξύ τους αγώνες με το μεγαλύτερο αποτέλεσμα να έχει προτεραιότητα (π.χ. 1,43 καλύτερο από το 1,35)

4. Ο λόγος του κλάσματος των πόντων που θα έχει αριθμητή τους νικηφόρους πόντους και παρονομαστή τα χαμένους πόντους (π.χ. 120 νικηφόροι πόντοι – 82 χαμένοι πόντοι, το 22 κλάσμα είναι 120/82) στους μεταξύ τους αγώνες με το μεγαλύτερο αποτέλεσμα να έχει προτεραιότητα (π.χ. 1,46 καλύτερο από το 1,35).

5. Οι συνολικές Νίκες – Ήττες στην Κανονική Περίοδο του πρωταθλήματος

6. Ο λόγος του κλάσματος των σετ που θα έχει αριθμητή τα νικηφόρα σετ και παρονομαστή τα χαμένα σετ (π.χ. 45 νικηφόρα σετ – 37 χαμένα σετ, το κλάσμα είναι 45/37) στο σύνολο των αγώνων της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος, με το μεγαλύτερο αποτέλεσμα να έχει προτεραιότητα (π.χ. 1,43 καλύτερο από το 1,35)

7. Ο λόγος του κλάσματος των πόντων που θα έχει αριθμητή τους νικηφόρους πόντους και παρονομαστή τα χαμένους πόντους (π.χ. 720 νικηφόροι πόντοι – 680 χαμένοι πόντοι, το κλάσμα είναι 720/680) στο σύνολο των αγώνων της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος, με το μεγαλύτερο αποτέλεσμα να έχει προτεραιότητα (π.χ. 1,46 καλύτερο από το 1,35).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας σε όλα τα παραπάνω κριτήρια στο τέλος της Κανονικής Περιόδου, διεξάγεται ειδικός αγώνας κατάταξης.

Κατά τη διάρκεια της Κανονικής Περιόδου, σε περίπτωση ισοβαθμίας σε όλα τα παραπάνω κριτήρια, οι ομάδες τοποθετούνται στο βαθμολογικό πίνακα με αλφαβητική σειρά βάσει της κύριας ονομασίας τους (π.χ. «Μίλων» και όχι «Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων»)

Σε περίπτωση που οι ομάδες είναι περισσότερες από δύο και υπάρχει και πάλι ισοβαθμία στους βαθμούς, τότε για τον υπολογισμό της ομάδας που θα καταλάβει την υψηλότερη θέση θα ληφθούν υπόψη κατά σειρά τα παραπάνω κριτήρια μόνο μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.

Για τον υπολογισμό των υπολοίπων θέσεων ακολουθείται η ίδια διαδικασία (εξαιρουμένης της ομάδας που ήδη έχει καταταγεί), προκειμένου να καταλάβουν οι υπόλοιπες ομάδες τις αντίστοιχες θέσεις (πχ ισοβαθμούν 3 ομάδες στην ίδια θέση [Α, Β και Γ].

Παράδειγμα: Λαμβάνοντας υπόψη μας τους μεταξύ τους αγώνες βλέπουμε ότι υπάρχει νέα ισοβαθμία αλλά η ομάδα Α λόγω καλύτερου συντελεστή 1η. Στη συνέχεια ακολουθούμε εξ αρχής την ίδια διαδικασία μόνο για τις ομάδες Β και Γ λαμβάνοντας υπόψη τις μεταξύ τους αναμετρήσεις χωρίς να υπολογίζουμε την 1η καταταγείσα ομάδα Α. Μεταξύ των Β και Γ, η ομάδα που υπερτερεί είναι η Γ η οποία και κατατάσσεται 2η ενώ Β κατατάσσεται 3η).

Κατά την διάρκεια διεξαγωγής του μίνι-Πρωταθλήματος (Β φάση), στις περιπτώσεις ισοβαθμίας ισχύουν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 3.4.4 της παρούσας προκήρυξης υπολογίζοντας όλα τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων που έγιναν μόνο κατά τη διάρκεια της Β’ Φάσης-Τελικής Φάσης/Μίνι Πρωτάθλημα 1-6. Σε περιπτώσεις συνολικής σύμπτωσης, κατά την τελική φάση, των δεδομένων που προβλέπονται στο άρθρο 3.4.4., τότε θα προσμετρώνται τα δεδομένα που πρόβλέπονται στο άρθρο 3.4.4. που αφορούν την κανονική περιόδου”.

Η βαθμολογία

9η αγωνιστική – Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

  • 17:00: Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων – Α.Ο.Π.Κηφισιάς
  • 17:00: Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ – Π.Α.Ο.Κ.
  • 17:00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο.

10η αγωνιστική – Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

  • 19:15: Α.Ο.Π.Κηφισιάς – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
  • 19:15: Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ
  • 19:15: Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων

 

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 9-8: Με ηγέτη τον Φιλίποβιτς το Κύπελλο ξανά στον Πειραιά

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 23ο Stoiximan Κύπελλο στην ιστορία του νικώντας τη Βουλιαγμένη με 9-8 έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φιλίποβιτς που πέτυχε τέσσερα τέρματα. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έψαξαν την ισοφάριση με παίκτη παραπάνω στα τελευταία λεπτά αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το 23ο Stoiximan Κύπελλο της ιστορίας του πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός ο οποίος με ηγέτη τον Φιλίποβιτς επικράτησε της Βουλιαγμένης με 9-8 και πήρε το τρόπαιο.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης προηγήθηκαν με 9-3 στο σκορ αλλά η Βουλιαγμένη παίζοντας με παίκτη παραπάνω για τέσσερα λεπτά στο τελευταίο οκτάλεπτο έκανε την αντεπίθεση της, πέτυχε πέντε τέρματα αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει την αναμέτρηση και να πάει το ματς στην παράταση.

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός συνάντησε αντίσταση μόνο στο πρώτο οκτάλεπτο. Εκεί όπου τόσο η Βουλιαγμένη όσο και οι ερυθρόλευκοι έδωσαν έμφαση στην άμυνα τους και καμία εκ των δύο ομάδων ουσιαστικά δεν μπόρεσε να σκοράρει με αποτέλεσμα να μπει ένα μόλις τέρμα για τους τυπικά γηπεδούχους από τον Κολόμβο.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες άρχισαν να σκοράρουν με τους “ερυθρόλευκους” να παίρνουν προβάδισμα τριών τερμάτων με τα γκολ των Φιλιποβιτς και Φουντούλη πριν μειώσει η Βουλιαγμένη με τον Καλογερόπουλό. Το δεύτερο οκτάλεπτο έληξε με ένα ακόμη τέρμα από τον Γενηδουνιά για τον Ολυμπιακό και τον Μυλωνάκη για τους φιλοξενούμενους με το σκορ να είναι 4-2.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να σκοράρει και πάλι με τους Μπούσλιε και Φιλίποβιτς για να μειώσει η Βουλιαγμένη με τον Τρούλο. Ο Φιλίποβιτς όμως με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο οκτάλεπτο διαμόρφωσε το 7-3.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα πέντε τερμάτων με το γκολ του Χρυσοσπάθη ενώ ο Φιλίποβιτς με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα έκανε το 9-3. Σε εκείνο το σημείο υπήρξε μια ένταση με τον Γενηδουνιά να αποβάλλεται και να αφήνει την ομάδα του με παίκτης λιγότερο.

Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε την αντεπίθεση της και πέτυχε πέντε τέρματα με τους Καπότση, Καλογερόπουλο, Γιουβέτση και με 20” να μένουν μέχρι τη λήξη είχε την τελευταία επίθεση του αγώνα αλλά το σουτ του Τζωρτζάτου που είχε ανέβει και αυτός στην επίθεση κόντραρε στα σώματα.

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 9-8

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-2, 3-1, 2-5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς (1), Φουντούλης (1), Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε (1), Κολόμβος (1), Χρυσοσπάθης (1), Φιλίποβιτς (4), Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης (1), Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης (1), Τρούλος (1), Πάπαριτς, Λόζινα, Καλογερόπουλος (2), Χαλυβόπουλος, Καπότσης (3), Κουρούβανης, Σκουμπάκης, Ανδρεάδης, Καστρινάκης.