Μαλέλης σε Λοβέρδο: Η προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης στην ιδρυτική διακήρυξη του — Τυχαία συνάντηση Ανδρουλάκη με Παπανδρέου στην Χαριλάου Τρικούπη

Με μία ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Σταμάτης Μαλέλης σχολίασε τα όσα δήλωσε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος περί της προοπτικής προοδευτικής κυβέρνησης την οποία ο ίδιος είναι ταγμένος να…καταστρέψει.

Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο για μια δήθεν συγκυβέρνηση αναλογικής ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη. Αυτό το σενάριο, που εγώ το βλέπω πλέον μπροστά μου, δεν θα περάσει όσο είμαι εγώ εκεί. Αν είμαι και πρόεδρος, δεν θα γίνει και συζήτηση γι’ αυτό”, είπε συγκεκριμένα μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Τάκη Χατζή στο ραδιόφωνο του Alpha.

Απαντώντας στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο Σταμάτης Μαλέλης, με την ιδιότητα του μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ σημείωσε χαρακτηριστικά:

Αγαπητέ Ανδρέα Λοβέρδο, δεν κατάλαβα. Την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης που υπάρχει στην ιδρυτική διακήρυξη του ΚΙΝΑΛ δεν την ψήφισες; Γιατί ψηφίστηκε ομόφωνα!!! #πασοκ_κιναλ

Stamatis Malelis@stamatismalelis

Τυχαία συνάντηση για Ανδρουλάκη και Παπανδρέου στην Χαριλάου Τρικούπη: Τί ειπώθηκε στο τετ α τετ ανάμεσα στους συνυποψηφίουςΤο μεσημέρι η επικοινωνία Παπανδρέου - Ανδρουλάκη

Μια τυχαία συνάντηση στη Χαριλάου Τρικούπη, έδωσε την ευκαιρία σε Γιώργο Παπανδρέου και Νίκο Ανδρουλάκη να σχολιάσουν τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, ενώ λίγο νωρίτερα ο κ. Ανδρουλάκης είχε καταθέσει την υποψηφιότητά του, με τη συνοδεία 20.000 υπογραφών.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο αντρών ήταν ολιγόλεπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έμπαινε στα γραφεία συνάντησε τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έβγαινε και συνομίλησαν για λίγη ώρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διάλογος έγινε σε πολύ θετικό κλίμα με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν ευχές «καλή επιτυχία», ενώ μίλησαν για έναν καθαρό αγώνα και τόνισαν ότι η παράταξη θα πρέπει να παραμείνει πάνω από τα πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, νωρίτερα κατέθεσε 20.000 υπογραφές μελών και φίλων της παράταξης ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε 83 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ και επεσήμανε ότι έχει συγκεντρώσει και υπογραφές από περισσότερα από 20.000 μέλη και φίλους του κόμματος.

Η ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη για την υποψηφιότητά του – «Ώρα για πολιτική αντεπίθεση»

«Κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας.

Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά στο μέλλον της παράταξης και της χώρας.

Το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται.

Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης.

Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων.

Στο προσκλητήριο για το αύριο της παράταξης ζητώ τη στήριξή σας. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη.

Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του.

Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!»

Nikos Androulakis@androulakisnick
Κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη & φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας #mazimprosta
Image