Μία Γεωργιάδου: Από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για να γίνει μέλος της Εθνικής ομάδας * Η Δράκου έκανε μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν μπήκε τελικό!

mya-georgiadis

Ένα ταλέντο από τις ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα για να ενισχύσει την Εθνική ομάδα στίβου και να προσδώσει στην ήδη σημαντική αξία της. Η Μία Γεωργιάδου, πρωταθλήτρια των χαμηλών εμποδίων με καταγωγή από την Ελλάδα, βρίσκεται μερικά βήματα μακριά από την ελληνοποίηση.

Τα νέα πως η διαδικασία ελληνοποίησης μία νεαρής πρωταθλήτριας του στίβου κυκλοφόρησαν γρήγορα. Η Μία Γεωργιάδου έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα και να μπορεί να γίνει περήφανο μέλος της Team Hellas.

Η πρωταθλήτρια των 400μ με εμπόδια (ρεκόρ 57.74) που σε λίγες μέρες κλείνει τα 19, βρίσκεται στην Ελλάδα και απολαμβάνει τις διακοπές της στα ελληνικά νησιά. Όμως, το ταξίδι της για τη χώρα μας δεν αφορούσε μόνο στις διακοπές της ίδιας και της προπονήτριάς της Κάντις Ντέιβις Πράις (δευτεραθλήτρια κόσμου στα 60μ. με εμπόδια το 2008) αλλά και σε μία πολύ σημαντική συνάντηση με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, για να συζητήσουν μαζί την πρόοδο της διαδικασίας που έχουν ξεκινήσει.

σοφια σακοραφα και μια γεωργιαδης ΣΕΓΑΣ«Ανυπομονώ να αγωνιστώ με την Εθνική ομάδα του χρόνου. Αυτή τη στιγμή είμαι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπελτ και σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ προσπαθούμε να προχωρήσουμε τη διαδικασία της ελληνοποίησης όσο παράλληλα εγώ διατηρώ τις δεσμεύσεις μου απέναντι στο πανεπιστήμιο και τις σπουδές μου. Ανυπομονώ πραγματικά να εκπροσωπήσω τη χώρα μου! Με την υποστήριξη της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, και του Παύλου Γερουλάνου βρισκόμαστε στα τελικά στάδια του να γίνω επίσημα μέλος της Team Hellas», εξηγεί η Γεωργιάδου μιλώντας στο GWomen.

Η ελληνική καταγωγή και η σύνδεση με την Ελλάδα

Η νεαρή αθλήτρια είχε την τύχη να έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τη γιαγιά και τον παππού της, οι οποίοι είναι από Ελλάδα και φρόντισαν να μην αφήσουν το ελληνικό στοιχείο μέσα τους να «πεθάνει» με το πέρασμα των καιρών. Έτσι, πέρασαν στην εγγονή τους όλα τα στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας που είχα κουβαλήσει μαζί τους στο υπερατλαντικό ταξίδι μέχρι τις ΗΠΑ.

Mya-GeorgiadisΗ ίδια, εξηγεί πως όλα τα αυθεντικά στοιχεία που συνθέτουν την ελληνική παράδοση έχουν ριζώσει μέσα της από όταν ήταν ακόμη παιδί και πως νιώθει τόσο βαθιά συνδεδεμένη με την ελληνική καταγωγή της που προσδιορίζεται ως Ελληνίδα:

«Μεγάλωσα σε ένα ελληνικό σπίτι στις ΗΠΑ. Η μητέρα μου έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, στο Μεσολόγγι, και έπειτα μετακόμισε στην Αμερική όταν ήταν μικρή. Μεγαλώνοντας συνδέθηκα με την ελληνική μου καταγωγή μέσα από τη γιαγιά και τον παππού μου και είχα αυθεντικά κομμάτια της ελληνικής κουλτούρας μέσα μου σαν παιδί. Δεν μιλάω πολύ καλά ελληνικά όμως μαθαίνω.

Πάντα ονειρευόμουν να τρέξω για την Ελλάδα, από όταν ήμουν μικρό παιδί. Έτρεξα στο εθνικό πρωτάθλημα Κ20 των ΗΠΑ αλλά ήξερα πως ακόμη κι αν έμπαινα στην Εθνική ομάδα δεν θα αγωνιζόμουν για τις ΗΠΑ γιατί παρ’ όλο που είμαι και Ελληνίδα και Αμερικανίδα, προσδιορίζομαι ως Ελληνίδα».

 

Η Δράκου έκανε μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν μπήκε τελικό! Η Δράκου έκανε μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν μπήκε τελικό! (vid)

Η Νόρα Δράκου έκανε μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μέτρα ύπτιο με 27.87, αλλά δεν μπήκε τελικό γιατί άλλες δέκα κολυμβήτριες κατέβηκαν τα 28 δευτερόλεπτα!

Ο τελικός ήταν ένας πολύ δύσκολος στόχος για τη Νόρα Δράκου στα 50 μέτρα ύπτιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Φουκουόκα.

Το πάλεψε στον δεύτερο ημιτελικό και έκανε μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 27.87, ο οποίος παρ’ ΄όλα αυτά, δεν της έδωσε θέση στον τελικό!

Έγιναν απίθανοι χρόνοι στην σειρά της και ήταν 7η, ενώ στο σύνολο ήταν 11η με άλλες δέκα αθλήτριες να σπάνε το φράγμα των 28 δευτερολέπτων!

Η Δράκου κατέρριψε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 27.96 από πέρυσι τον Μάρτιο στην Αλεξανδρούπολη και χρειαζόταν 27.73 για να μπει στην 8αδα!

Δύο ελληνικές συμμετοχές αύριο

Με διπλή ελληνική συμμετοχή θα γίνει το πρωινό πρόγραμμα της 5ης ημέρας στην κολύμβηση.

Στις 05.04 λωρα Ελλάδος στα 200 μέτρα ύπτιο, ο Απόστολος Σίσκος συμμετέχει στην 4η σειρά από την 6η διαδρομή δίπλα από τους Γούντγουορντ και Μέρφι. Εχει τον 4ο χρόνο στη σειρά του και πάει με προοπτικές να είναι στα ημιτελικά.

Λίγα λεπτά μετά, στις 05.12, στα 200 μέτρα πρόσθιο θα μπει στην 2η σειρά η Ελένη Κοντογεώργου από την διαδρομή 0, χωρίς προοπτικές για πρόκριση, αλλά ψάχνοντας για ένα προσωπικό ρεκόρ.