Μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί;… Ευαγγελία Μανιτσούδη

Αυτή είναι η κυβέρνηση που έχουμε στην χώρα, δεν καταλαβαίνουν τίποτα ,έχοντας την πλειοψηφία των ΜΜΕ μας παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο, παριστάνουν τους προστάτες, τους σωτήρες και σφυρίζουν αδιάφορα.

Στα δύο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ, παρακολουθούμε μια κυβέρνηση που είχε επενδύσει από την αρχή στο δόγμα νόμος και τάξη, στο αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Θυμόμαστε, τις επικοινωνιακού τύπου εκκενώσεις καταλήψεων προσφύγων,  τις επιχειρήσεις σκούπα σε νέους, θυμόμαστε το ξύλο χωρίς λόγο σε οικογενειάρχες, θυμόμαστε γενικά τους τσαμπουκάδες για να παριστάνουν τους σκληρούς και αυτούς που θα επιφέρουν την κανονικότητα και την γαλήνη στην ζωή μας.

Θυμόμαστε ακόμη πολύ καλά πόσο επέλεξαν να στοχοποιήσουν τους νέους, τους φοιτητές για να επιβάλουν την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Ενώ όμως, όλα αυτά γίνονται στην χώρα, τα τελευταία 2 χρόνια η εγκληματικότητα οργιάζει, με εγκλήματα που δείχνουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, παραπέμπουν σε μαφία του υποκόσμου και γίνονται εγκλήματα γυναικοκτονίων με συχνότητα, οι οποίες όχι απλά ανησυχούν αλλά μας χτυπούν το καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά στην χώρα μας.

Ο αρμόδιος υπουργός ΠροΠο χρησιμοποιεί την επικοινωνία κατά κόρον -όπως και όλη η κυβέρνηση- προκειμένου να περάσει τα μηνύματα που θέλει και βολεύουν, κάνοντας δηλώσεις αυτοθαυμασμού, επαίνων και ευχαριστιών.

Τον είδαμε λοιπόν να κάνει δηλώσεις  όταν συνελήφθη μετά από καιρό το μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέφευγε της σύλληψης, όταν συλλάμβαναν κάποιον δράστη γυναικοκτονίας.  Όλα αυτά βέβαια για να πάρει πάνω του την επιτυχία και να βροντοφωνάξει σε όλους μας πόσο καλή δουλειά κάνει η αστυνομία υπό τις διαταγές και την καθοδήγησή του.

Στις 3 Αυγούστου όταν ξεκίνησαν οι πυρκαγιές στην χώρα με 2 μποφόρ, ξαναβγήκε για να δηλώσει ετοιμότητα, σχεδιασμό και να ξαναθαυμασθεί.  Πέρασαν 10 μέρες ακόμα υπάρχουν ενεργά μέτωπα και ο ίδιος όπως η υπόλοιπη κυβέρνηση ήταν εξαφανισμένος, αξιοποιώντας το μοναδικό σχέδιο που αποδείχτηκε ότι είχαν, τις εκκενώσεις.

Κατόπιν δικαιολογημένης κριτικής εμφανίστηκε ξανά για να μας πει ότι όλες αυτές τις μέρες ενεργούσε στα μέτωπα της πυρκαγιάς με την μάνικα στο χέρι και παράλληλα εκτελούσε και τα υπουργικά του καθήκοντα. Αυτολεξεί έγραψε «και πυροσβέστης και επιτελικός». Δηλαδή η εξαφάνιση του οφειλόταν στην συνεχή δράση στο πεδίο. Βέβαια ικανοποιημένος δεν θα είναι όπως και όλη η Ελλάδα από την ανυπολόγιστη και πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή που έγινε στην χώρα μας και την ετοιμότητα που επέδειξε το ανύπαρκτο επιτελικό τους κράτος.

Επειδή έχει γίνει τέτοια καταστροφή και ακόμη δεν έχει τελειώσει για να ξέρουμε το απόλυτο μέγεθος, άποψη μου είναι ότι τέτοιες δηλώσεις υποτιμούν και προκαλούν. Θα προκαλούσαν αυθόρμητα γέλια και κανείς θα σκεφτόταν ότι οι δηλώσεις έγιναν για να ελαφρύνουν λίγο το βαρύ κλίμα και να αστειευθούμε. Όμως, δυστυχώς αποτελούν επίσημη απάντηση που αποτυπώνει ολοκάθαρα το πόσο επικίνδυνοι, προκλητικοί και αλαζόνες είναι.

Αυτή είναι η κυβέρνηση που έχουμε στην χώρα, δεν καταλαβαίνουν τίποτα ,έχοντας την πλειοψηφία των ΜΜΕ μας παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο, παριστάνουν τους προστάτες, τους σωτήρες  και σφυρίζουν αδιάφορα. Το θέμα  είναι, μέχρι πότε θα μπορούν να μας δουλεύουν ψιλό γαζί;

Ευαγγελία Μανιτσούδη: Η αναγκαιότητα της απόδειξης