«Μέτρα τώρα» ζητάει ο Αλ. Τσίπρας — O χαιρετισμός του Αλ. Τσίπρα στη ΓΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (βίντεο)

Από το Βόλο, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει μέτρα «για να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα».

Από το Βόλο, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει μέτρα «για να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα».

Από το νοσοκομείο της πόλης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας ζητώντας από τον πρωθυπουργό «να πάρει άμεσα μέτρα».

Απευθυνόμενος, κυρίως, στους υγειονομικούς και σε όσους τον περίμεναν και αφού άκουσε τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Νίκο Χαυτούρα και τον πρόεδρο των εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Ντίνο Μηνδρινό, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στο αίτημα για προσλήψεις στο ΕΣΥ λόγω των μεγάλων αναγκών που έχουν προκύψει ,λέγοντας: «Έχετε δίκιο, έπρεπε να έχουν γίνει οι προσλήψεις και από την πλευρά μας θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας μαζί με του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία, την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος και τους εκπροσωπους των γιατρών και νοσηλευτών, συμμετείχε σε σύσκεψη για να ενημερωθεί αναλυτικά για τα προβλήματα του χώρου.

Αμέσως μετά την σύσκεψη δήλωσε: «Θέλω να κρούσω για άλλη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου. Η ανεπάρκεια, η προχειρότητα και η ατολμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι εμφανείς. Να πάρει μέτρα έγκαιρα για την επιδημιολογική επιτήρηση, για την ιχνηλάτηση, για την ενίσχυση του εμβολιασμού, αλλά και μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, τόσο της Α’ θμιας, όσο και της Β΄θμιας Υγείας. Μας οδηγεί για άλλη μιά χρονιά, και ενώ έχουμε φέτος το εμβόλιο -ενώ πέρυσι δεν το είχαμε- σε μία εκατόμβη νεκρών και ενδεχομένως σε ένα καταστροφικό για την Οικονομία lockdown και θα έχει την απόλυτη ευθύνη».

Ζήτησε να ενισχυθεί το ΕΣΥ με περισσότερες κλίνες ΜΕΘ και το απαραίτητο προσωπικό. Να επιταχθούν ιδιωτικά νοσοκομεία, να αρθεί η ανοησία στα σχολεία του 50+1 για να κλείσει προσωρινά μία μαθητική τάξη.

Αναφέρθηκε στους επιστήμονες και τις δραματικές προβλέψεις καλώντας την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της» καθώς υπάρχει κίνδυνος να βρεθούμε μπροστά σε εκατόμβη νεκρών.

«Τις επόμενες ημέρες θα αναλάβω πρωτοβουλίες με φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης προκειμένου να βγει η ελληνική κοινωνία από αυτό το τραγικό αδιέξοδο» ανέφερε.

Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου 

► «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει, μόνος σε ολόκληρη την Ευρώπη, να αντιπολιτεύεται μέσω της πανδημίας, αδυνατώντας να κατανοήσει την κρισιμότητα των περιστάσεων. Ας πάψει επιτέλους να φέρεται σαν να είμαστε σε προεκλογική περίοδο» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

O χαιρετισμός του Αλ. Τσίπρα στη ΓΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (βίντεο)

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα Σάββατο 27 Νοεμβρίου, πριν λίγη ώρα, στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, στο ξενοδοχείο Hilton.

Παρακολουθήστε την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  – ΠΣ: