Μέτρα από την Ιερά Σύνοδο την Δευτέρα, “τεστ” η αυριανή προσέλευση στις εκκλησίες – Κρούσμα ανευθυνότητας: Πολίτης “απέδρασε” από το νοσοκομείο Πύργου

Συ­νέρ­χε­ται ε­κτά­κτως το α­πό­γευμα της Δευ­τέ­ρας 16ης Μαρτίου 2020 η Δι­αρ­κής Ι­ερά Σύ­νο­δος καθώς μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού, υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Η έκτακτη σύγκλιση θα αφορά θέ­ματα υ­γείας σχε­τι­ζό­μενα με τις τε­λευ­ταίες ε­ξε­λί­ξεις της ε­πι­δη­μίας του νέου κοροναϊού (Covid-19).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα σενάρια που εξετάζουν οι Ιεράρχες είναι ο περιορισμός των λατρευτικών συνάξεων στους ναούς σε όλη την χώρα ή ακόμη περισσότερο να μην γίνονται καθόλου λειτουργίες για δύο εβδομάδες.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ναοί κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνουν ανοικτοί ώστε όποιος επιθυμεί να μπορεί να τους επισκεφθεί για να προσευχηθεί.

Θυμίζουμε ότι ήδη σε ορισμένες Μητροπόλεις όπως στην Μεσογαίας και στην Κασσανδρείας, οι Μητροπολίτες έχουν ήδη αναστείλει όλες τις ακολουθίες εξαιρουμένων των κυριακάτικων Λειτουργιών.

 

Κρούσμα ανευθυνότητας: Πολίτης “απέδρασε” από το νοσοκομείο Πύργου

Πριν λίγο περίπου στις 4 το μεσημέρι, πολίτης που βρισκόταν στο νοσοκομείο Πύργου, παρουσίασε συμπτώματα κοροναϊού και του ζητήθηκε από γιατρούς να εξεταστεί ως πιθανό κρούσμα, έφυγε πριν γίνουν οι εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο πολίτης που διαμένει σε χωριό κοντά στον Πύργο, μετέβει στο νοσοκομείο για άλλο λόγο και παρουσίασε συμπτώματα κρούσματος κοροναϊού.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τον ενημέρωσαν πως μπορεί να είναι πιθανό κρούσμα λόγω συμπτωμάτων και του ζήτησαν να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο για προσωρινή νοσηλεία και λήψη δείγματος προς εξέταση, ώστε να επιβεβαιωθεί ή όχι αν πρόκειται για κρούσμα.

Ο πολίτης όμως άγνωστο γιατί επέλεξε να μην ακολουθήσει τις εντολές των γιατρών και τράπηκε σε φυγή.

Σύμφωνα με άλλες πηγές ο πολίτης πήγε στο χώρο που του πρότειναν και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, έφυγε.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*