Μέση λύση δεν υπάρχει… Γιώργος Κυρίτσης

Φτάνει η ώρα που κανείς δεν μπορεί να κρύβεται, να υπεκφεύγει, να πλειοδοτεί και να τηρεί πολιτικές υστεροβουλίες

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., οι 5.700 σύνεδροι και τα δεκάδες χιλιάδες μέλη που συμμετείχαν στη διαδικασία, ο Αλέξης Τσίπρας, έχουν αυτές τις ημέρες την ευκαιρία να εκπέμψουν με δύναμη δύο μηνύματα.

Το πρώτο μήνυμα αφορά την κοινωνία, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται για να πει ότι ήρθε η ώρα να διώξουμε τη Δεξιά και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναν συνδυασμό παλαιοκομματικής φαυλότητας, οικονομικής διαπλοκής και παροιμιώδους ανικανότητας.  Ότι η Αριστερά είναι πάλι έτοιμη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Να προστατεύσει την κοινωνία, να διαφυλάξει τη χώρα για να αρχίσει η ανασυγκρότηση. Οι μέρες μπροστά μας είναι ούτως ή άλλως δύσκολες. Με κυβέρνηση Δεξιάς, το μέλλον είναι η συνέχιση της σημερινής παρακμής, η γιγάντωση της αδικίας, η φτώχεια, η υποχώρηση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, μια Ελλάδα που θα είναι μια «δυτική» χώρα με ανατολικού τύπου ολιγάρχες.

Το δεύτερο μήνυμα αφορά τις προοδευτικές δυνάμεις και είναι κάλεσμα για κυβέρνηση συνεργασίας από τις πρώτες εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διατυπώνει μια δέσμη 5 άμεσων προτεραιοτήτων που μπορούν να αποτελέσουν πεδίο συναντίληψης των προοδευτικών δυνάμεων. Πρόκειται για πολιτικές που μπορούν να ανακουφίσουν άμεσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που σήμερα στενάζουν, να δώσουν προοπτική στους νέους, να επαναφέρουν την ελπίδα στη θέση της απόγνωσης που σήμερα κυριαρχεί.

Φτάνει η ώρα που κανείς δεν μπορεί να κρύβεται, να υπεκφεύγει, να πλειοδοτεί και να τηρεί πολιτικές υστεροβουλίες. Η χώρα θα κυβερνηθεί και αυτό θα γίνει είτε από μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά είτε από μια συντηρητική κυβέρνηση με κυριαρχία της πιο στυγνής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς που έχει γνωρίσει ο τόπος. Μέση λύση δεν υπάρχει. Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα, δεν είναι μηχανισμός απλής καταγραφής, απαιτεί και ωθεί σε πολιτική υπευθυνότητα, ανάληψη ευθυνών και ρόλου τις πολιτικές δυνάμεις. Δεν επιτρέπει στα κόμματα να λουφάρουν, απαιτεί να βγουν μπροστά, να αξιοποιήσουν την κοινοβουλευτική τους δύναμη και όχι να κάθονται να την κλωσσούν.

Κυρίτσης: Σορρυ παιδιά ο Πολάκης έχει δίκιο, ο Κυμπουρόπουλος άδικο -  Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online