Μάφιν λεμονιού χωρίς γλουτένη

Μάφιν λεμονιού χωρίς γλουτένη

Νόστιμη και αρωματική επιλογή συνοδευτικού για τον καφέ

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένα αμύγδαλα
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/3 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
  • 2/3 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού μη γαλακτοκομικό γάλα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και προετοιμάστε ένα ταψί για μάφινς.
Βήμα 2
Προσθέστε το αλεύρι, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα.
Βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα για μάφιν, γεμίζοντας την κάθε θήκη περίπου μέχρι τα τρία τέταρτα.
Βήμα 6
Ψήστε για 18 έως 22 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο ενός μάφιν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*