Μάσκες παντού στην Αττική. Αυτά είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα από Τετάρτη

Αυτά είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη στην Αττική.

Υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους στην Αττική για τις επόμενες 14 ημέρες. Δέσμη νέων περιοριστικών μέτρων ανακοινώθηκε για την Αττική, ενώ υπήρξε και ενημέρωση για την Π.Ε Τρικάλων η οποία τίθεται σε καθεστώς επιτήρησης.

Για την Αττική ανακοινώθηκαν τα εξής μέτρα τα οποία θα έχουν ισχύ από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου:

 • Σε όλες τις συναυλίες, όριο πληρότητας 50% και υποχρέωση για παρακολούθηση από καθήμενους με μάσκα – Απαγορεύεται το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ
 • Αναστέλλεται η λειτουργία για 14 ημέρες σε κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική και κλειστές αίθουσες συναυλιών,
 • Όριο πληρότητας 65% στους θερινούς κινηματογράφους και υποχρεωτική χρήση μάσκας
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων
 • Υποχρεωτική η μάσκα στις λαϊκές από παραγωγούς και καταναλωτές – 50% των παραγωγών κάθε φορά
 • Καθορίζεται αυστηρό όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας στα άτομα 65 ετών και άνω σε εξωτερικούς χώρους, ενώ παραμένει ο αριθμός των 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις. Τέλος, η έναρξη του ωραρίου λειτουργίας στο λιανεμπόριο παραμένει στις 10:00, εκτός από τα σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα η Π.Ε Τρικάλων τίθεται από αύριο σε καθεστώς επιτήρησης για 14 ημέρες. Θα ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα

– Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί

– Όριο προσέλευσης 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις.

«Τα μέτρα που λαμβάνονται για την Αττική αποσκοπούν στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας στην περιοχή, μέσω της ελάττωσης υπερμετάδοσης μεταξύ αγνώστων», σημείωσε στην τοποθέτησή του ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ανέφερε ότι στην Αττική καταγράφονται 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τρίτης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 310 νέα κρούσματα κορονοϊού και τρεις ακόμη θανάτους. Συνολικά, 313 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας.

Νέα περιοριστικά μέτρα στα Τρίκαλα

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην Π.Ε. Τρικάλων, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ολόκληρη η Π.Ε. Τρικάλων τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

 • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
 • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από Τετάρτη 16-09-2020 και Ω/06:00 έως την Τετάρτη 30-09-2020 και Ω/06:00.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

 • Οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Αττικής,
 • Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Πάρου (και Αντίπαρος)
 • Οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Ρόδου και Κω.

Τέλος, σημειώνεται ότι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν: Χανιά, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Ζάκυνθος, Λέσβος, Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς, καθώς και η Μύκονος.