Λιβύη: Εξοντώθηκαν τζιχαντιστές βαριά πλήγματα για την Τουρκία – UNHCR προς Γερμανία: Να μεταφερθούν γρήγορα οι ανήλικοι από την Μόρια και λόγω κορωνοϊού

Λιβύη: Εξοντώθηκαν τζιχαντιστές βαριά πλήγματα για την Τουρκία

Ο LNA κατάφερε μεγάλα πλήγματα στους μισθοφόρους που υπερασπίζονται την Τρίπολη και υποστηρίζουν πως ο Ερντογάν δεν πληρώνει του μισθούς τους

Σημαντικές νίκες καταγράφει στο ενεργητικό του ο στρατός του LNA υπό την καθοδήγηση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Μέρα με τη μέρα ο LNA κερδίζει έδαφος μετά από καίρια πλήγματα που κατάφερε τα τελευταία 24ωρα στις θέσεις των τζιχαντιστών μισθοφόρων που προέρχονται από την Συρία και τους έχει στείλει η Τουρκία για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του GNA του Φαγιέλ Αλ Σάρατζ που ελέγχει την Τρίπολη και ένα μικρό μέρος στα βόρεια της χώρας.

M.LNA@LNA2019M MI35 raining death of the terrorist militias of the

Embedded video

Το σαββατοκύριακο αλλά και νωρίς σήμερα (30/3) το πρωί ο LNA κατάφερε να χτυπήσει βάσεις των ακραίων ισλαμιστών ενώ σε μία περίπτωση κατάφερε να αποκρούσει και οργανωμένη επίθεση τους καταφέρνοντας σημαντικά χτυπήματα. Οι νεκροί προέρχονται από τις ακραίες ομάδες φανατικών ισλαμιστών και σύμφωνα με το συριακό παρατηρητήριο (SOHR) ανήκαν στις ομάδες “al-Mu’tasim Division, Sultan Murad, Suqur Al-Shamal Brigade, Al-Hamzat και Suleiman Shah”.

Νεκροί 156 τζιχαντιστές

Το SOHR υποστηρίζει πως περισσότεροι από 156 μισθοφόροι που έχει στείλει η Τουρκία από τη Συρία είναι νεκροί.

Μεταξύ αυτών και ο Toύρκος τζιχαντιστής Μουράτ Πολάτ από τη Σμύρνη που θεωρούνταν από τους βασικότερους στόχους του LNA.

M.LNA@LNA2019M
Murat Polat a grey wolve fascist from Izmir killed in today by the lions of the Libyan National Army .

Viva .

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, το ηθικό των τζιχαντιστών έχει καταρρεύσει καθώς η Τουρκία έχει αθετήσει τις υποσχέσεις της προς τους μισθοφόρους, ενώ οκτώ μαχητές που σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Λιβύη στάλθηκαν από την Τουρκία στις εστίες του σε περιοχές κοντά στον Ευφράτη.

M.LNA@LNA2019M
The number of dead in the hospitals of yesterday reached 

23 dead
36 injured
in the last 24 hours.
Viva .

Embedded video

«Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω»

Το SOHR έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα ηχητική καταγραφή στην οποία ένας μαχητής από τη Συρία που πολεμάει στο πλευρό του GNA στη Λιβύη έκανε έκκληση στους συμπατριώτες του σταματήσουν να πηγαίνουν στην Λιβύη καθώς η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις της και οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες. «Η Τουρκία πλήρωσε τους μισθούς μας μόνο για ένα μήνα. Δεν έχει εξασφαλίσει τίποτα για μας. Ακόμη και τα τσιγάρα, τα αγοράζουμε με ότι χρήματα έχουμε. Μένουμε πολλά άτομα μέσα σε σε ένα σπίτι. Δε μπορούμε να βγούμε από αυτό για να αναπτύξουμε τις θέσεις μας, καθώς οι θέσεις του Χαφτάρ είναι πολύ περισσότερες στην περιοχή. Όλοι μας θέλουμε να επιστρέψουμε στη Συρία. Υπάρχουν κάποιες επαφές για να εγκαταλείψουμε τη Λιβύη και να γυρίσουμε στη Συρία μέσω του Al-Sham Corps», είπε η φωνή που φέρεται να ανήκει σε μισθοφόρο ακραίο ισλαμιστή.

M.LNA@LNA2019M
Captured Syrian mercenary
Name: Ibrahim Mohammed Darwish

Nationally: Syrian
Age: 23
Faction: Al-Nusra Front ( )
Captured in : transport military base on airport road .
500 Syrian died in .
From the 2nd wave of mercenaries sent by .
Viva

Embedded video

Ζητούν έλεος οι τζιχαντιστές

Το σαββατοκύριακο ο LNA έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την σύλληψη δύο μισθοφόρων ακραίων ισλαμιστών έπειτα από μάχες σώμα με σώμα που έγιναν. Μάλιστα ο ένας είναι τραυματισμένος σε καρότσα ενός φορτηγού ανήμπορος να αντιδράσεις και να σηκωθεί και λέει πως τον εγκατέλειψαν εκεί. Ενας άλλος γλίτωσε τη ζωή του από βομβαρδισμό και παρακαλάει για έλεος τις δυνάμεις του LNA υποστηρίζοντας πως εξαπατήθηκε.

M.LNA@LNA2019M
Major General Fuwzi AlMansori AlObidy talking to the Syrians mercenary.

(For $2000 you came here to take libya but you will die like a dog or be captured like a rat )he asked how long have you been injured he replied 12 days and the didn’t heal him.

Απελευθέρωση θαύμα μετά από 2 χρόνια

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί ο LNA κατάφερε νέα χτυπήματα κατά των τζιχαντιστών αλλά και δυνάμεων του GNA και απελευθέρωσαν τον Ρουμάνο υπήκοο Βαλεντίν Λαουρένιου Πουσκάσου και τον Λίβυο Ασράφ Μαλλάμ οι οποίοι είχαν απαχθεί τον Ιούλιο του 2018 από ένοπλους ενώ εργάζονταν στην πετρελαιοπηγή του Al-Sharara. Το γεγονός ότι κατάφεραν να επιβιώσουν χαρακτηρίστηκε θαύμα καθώς πολλοί συνάδελφοι τους έχουν θανατωθεί.

M.LNA@LNA2019M
forces have freed Romanian National Valentin-Laurentiu Puscasu & Libyan National Ashraf Msallam who were both kidnapped back in July 2018.

Puscasu & Msallam were working at the Al-Sharara oil field when armed men attacked the field. . https://twitter.com/lna2019m/status/1244421199033221121 

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
M.LNA@LNA2019M#Now

Libyan army special forces #LNA in the south have managed to free the citizen Ashraf Muslim and the Romanian citizen “Valentino Laurenti” employees in the Al-Sharara field kidnapped since
July 14, 2018.
#Libya #Romania #HoR .

View image on Twitter

UNHCR προς Γερμανία: Να μεταφερθούν γρήγορα οι ανήλικοι από την Μόρια και λόγω κορωνοϊού

Έκκληση απηύθυνε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Γερμανία να εφαρμόσει γρήγορα την εξαγγελία της για την υποδοχή ανηλίκων παιδιών και νέων από τους υπερπλήρεις καταυλισμούς προσφύγων της Ελλάδας, στην Λέσβο λόγω του κορονοϊού.

Η Γραμματεία της UNHCR δυναμώνει τώρα τη φωνή της διότι η μεταφορά τους από την Μόρια της Λέσβου δεν προχωρά.

«Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως βοήθεια και κάθε μέρα που περνά μετράει», δήλωσε ο Φρανκ Ρέμους, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Tagesspiegel» του Βερολίνου, η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη αύριο Τρίτη.

Αναφερόμενος στην υπόσχεση του Ομοσπονδιακού υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ (CSU), ότι η Γερμανία θα συμμετάσχει στην υποδοχή παιδιών και ασυνόδευτων ανηλίκων, ο Ρέμους δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την αλληλεγγύη της. Για να βοηθήσουμε όμως πραγματικά τα παιδιά της Λέσβου, αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να εφαρμοστεί γρήγορα».

Στα μέσα Μαρτίου, η Γερμανία συμφώνησε με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Φινλανδία να δεχτούν συνολικά 1.600 πρόσφυγες, κυρίως ανηλίκους, από τους ελληνικούς καταυλισμούς.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ζητά επίσης την μεταφορά τουλάχιστον 17.000 ατόμων στην ηπειρωτική χώρα από την Λέσβο για να στεγαστούν με ανθρώπινο τρόπο, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο τόσο από άποψη ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και από ανθρωπιστική άποψη και επιπλέον είναι επιτακτικό για λόγους δημόσιας υγείας. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει επαρκή υποστήριξη από την ΕΕ. «Για τους ανθρώπους αυτό θα σημάνει την διαφορά, εάν δηλαδή η αξιοπρέπειά τους είναι απαραβίαστη ή όχι», κατέληξε ο Ρέμους.