Λευκή πετσέτα! Το 97% των Ελλήνων θεωρεί διαδεδομένη τη διαφθορά και το 41% ψηφίζει Μητσοτάκη που συγκάλυψε όλα τα σκάνδαλα — Προγραμματικές δηλώσεις από κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Σημίτη με γαλάζιες φανελες και Πρωθυπουργό έναν Μητσοτάκη!

Μία ακόμη αρνητική πρωτιά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο καταγράφει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Ευρωβαρόμετρου για τη στάση των πολιτών έναντι της διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το Ευρωβαρόμετρο η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, ήτοι το 97% απάντησε ότι θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα τους και την ίδια ώρα πέταξε λευκή πετσέτα με το 41% στις εκλογές στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που συγκάλυψε τα σκάνδαλα.

Σε επίπεδο ΕΕ, το 70% των πολιτών θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στο κράτος μέλος τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία όλα και περισσότεροι είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι θεωρούν ότι η διαφθορά είναι απαράδεκτη. Ειδικότερα, το 64% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η διαφθορά είναι απαράδεκτη, ενώ αντίθετα το 27% πιστεύει ότι είναι αποδεκτό να δώσει κάποιος ένα δώρο ή να κάνει μια χάρη (26%) για να πάρει κάτι από μια δημόσια διοίκηση ή μια δημόσια υπηρεσία, ενώ το 16% πιστεύει ότι είναι αποδεκτό να δώσει χρήματα για αυτόν τον λόγο.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι το 60% πιστεύει ότι η διαφθορά είναι μέρος της επιχειρηματικής κουλτούρας στη χώρα τους, ενώ το 57% συμφωνεί ότι στη χώρα τους ο μόνος τρόπος για να πετύχουν στις επιχειρήσεις είναι να έχουν πολιτικές διασυνδέσεις.

Μάλιστα, το 54% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει πού να καταγγείλει τη διαφθορά εάν την βιώσει ή την παρατηρήσει: οι ερωτηθέντες είναι πιθανότερο να γνωρίζουν πού να καταγγείλουν μια υπόθεση διαφθοράς στη Μάλτα (63%) και τη Σλοβενία (62%) και λιγότερο πιθανό στην Πολωνία (32%) και την Ουγγαρία (33%). Το 47% δηλώνει ότι η δυσκολία απόδειξης της διαφθοράς είναι ένας σημαντικός λόγος που οι άνθρωποι δεν την καταγγέλλουν. Τρεις στους δέκα λένε ότι η καταγγελία θα ήταν άσκοπη επειδή οι υπεύθυνοι δεν θα τιμωρηθούν, ενώ σχεδόν άλλοι τόσοι (28%) λένε ότι δεν υπάρχει προστασία για όσους καταγγέλλουν διαφθορά.

Οι ερωτηθέντες, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο είναι απαισιόδοξοι σχετικά με τις εθνικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Μόνο μια μειοψηφία πιστεύει ότι τα μέτρα κατά της διαφθοράς εφαρμόζονται αμερόληπτα και χωρίς υστεροβουλία (35%), ότι υπάρχουν αρκετές επιτυχείς διώξεις για να αποτρέψουν τους ανθρώπους από πρακτικές διαφθοράς (32%), ότι οι προσπάθειες της εθνικής τους κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αποτελεσματικές (30%) ή ότι υπάρχει επαρκής διαφάνεια και εποπτεία της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων στη χώρα τους (29%).

 

Στήλη Άλατος: Φιλης , Βούτσης, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης με Έφη – Προγραμματικές δηλώσεις από κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Σημίτη με γαλάζιες φανελες και Πρωθυπουργό έναν Μητσοτάκη!

Τιμημένοι μου αναγνώστες, εσείς ακούσατε προγραμματικές δηλώσεις και πήγε το μυαλό σας στην ΝΔ. Αμ δε, καμία προγραμματική δήλωση κυβέρνησης ΝΔ, δεν υπάρχει σήμερα και το επόμενο τριήμερο. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Σημίτη υπάρχει με τις φανέλες να γράφουν ΝΔ και Πρωθυπουργό έναν Μητσοτακη . Μετρήστε : Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άκης Σκέρτσος, Κυρ Πιερρακακης, Γ Γεραπετριτης, Γ. Φλωριδης, κα και οσονούπω Ανδρέας Λοβέρδος. Γίνεται κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου και έτσι και μπει κάποιος άσχετος μέσα θα νομίζει ότι γύρισε με τη Μηχανή του Χρόνου πίσω, στον 5ο όροφο στη Χαριλάου Τρικούπη. Μόνον τα λάβαρα με τον ήλιο λείπουν, αλλά που ξέρετε; Μπορεί σιγά σιγά να τα κουβαλήσουν κι αυτά οι … επόμενοι που ακολουθούν.

Με απόλυτη και ομόφωνη στήριξη όλων των πρωτοκλασάτων της “Ομπρέλας” η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου …

Έτσι είναι καλά μου παιδιά, έχει ο καιρός γυρίσματα για όλους. Και φυσικά και για τον Συριζα, με τον οποίο θα ασχοληθώ σήμερα για να σας δείξω ότι έχω και ειδήσεις και καλό ρεπορτάζ, η Στήλη Άλατος. Κανονική συστράτευση μαθαίνω τιμημένοι μου αναγνώστες, για να στηριχθεί η Έφη Αχτσιόγλου και να κόψει πρώτη το νήμα στις εσωκομματικές διαδικασίες στον Συριζα. Οι κινήσεις που γίνονται από τους υποστηρικτές της είναι “χειρουργικές” και απόλυτα προγραμματισμένες. Ναι καλά μου παιδιά, θα μπορούσε να είναι και ένα επιτυχημένο υπουργικό συμβούλιο, όλοι αυτοί που έχουν στοιχηθεί πίσω από την Έφη την Αχτσιόγλου. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Λάμπρου, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Αλέκος Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάποιοι νεοεισερχόμενοι όπως ο Καραμέρος και άλλοι εξίσου ισχυροί στον κομματικό μηχανισμό του Συριζα.

Ακόμα κι ο Μιχάλης του 7ου με το “σταφ” του Γραφείου του Προέδρου, αλλά και ο Νίκος Μπίστης με την “Γέφυρα” των σημιτικών και τον Δημ Παπαδημούλη που ούτε να ακούει δεν θέλει για ευρωσοσιαλιστές και PES. Είναι ένα μεγάλο ατού, καλά μου παιδιά, για την Αχτσιόγλου, αυτή η συμπαγής και ικανή ομάδα και ενδεχομένως, όπως λένε και τα στελέχη της “Ομπρέλας”, να τους δώσει και την μεγάλη “ρεβανς”  απέναντι στους “προεδρικούς” και τους “πασοκογενείς”. Πάντως έχω να πω και μια κακία , τιμημένοι αναγνώστες. όλοι αυτοί μαζί τώρα, καλά έκαναν και αποφάσισαν να μπουν πίσω από έναν σύντροφο τους, αλλά θα μπορούσαν να το έχουν πράξει ενδεχομένως και για τον Τσίπρα, μετά τις εκλογές του 2019. Ναι καλά μου παιδιά, αν είχε τότε στηριχθεί με την ίδια ζέση, που στηρίζει η “Ομπρέλα” τον Αχτσιόγλου και δεν αμφισβητούσαν κάθε απόφασή του ή δεν παρουσίαζαν τις απόψεις τους ως θέσεις του κόμματος, ίσως τα πράγματα, να ήταν καλύτερα, όχι μόνο για τον Συριζα , αλλά και για την Ελλάδα.

Και για να μην μακρυγορώ καλά μου παιδιά, μόνο ως θετικό μπορώ να εκλάβω την απόλυτη και ομόφωνη στήριξη όλων των μελών της “Ομπρέλας” προεξάρχοντος του Ευκλ Τσακαλώτου, του Ν. Βούτση, του Ν. Φίλη, του Π. Σκουρλέτη και άλλων  “Αριστερών” στην Έφη Αχτσιόγλου …