«Λαός ενωμένος. Ποτέ Νικημένος» Εκδήλωση των Support Art Workers στα Προπύλαια – Καπραβέλος: «Οι εισαγωγές είναι πολλές, αν δεν προσέξουμε θα το πληρώσουμε ακριβά»

Οι Support Art Workers μαζεύτηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής στα Προπύλαια και τραγούδησαν το «El Pueblo Unido Jamás Será Vencido».

Μπροστά η ορχήστρα, πίσω η χορωδία, ένα πολύχρωμο πλήθος τουλάχιστον 300 ανθρώπων να τραγουδάνε και να βιντεοσκοπούν το «El Pueblo Unido Jamás Será Vencido», αυτό δηλαδή που σημαίνει «Λαός ενωμένος – Ποτέ Νικημένος». Και με υψωμένη τη γροθιά εννοείται.

Ένα τραγούδι ορόσημο που έχει συνοδέψει όλους τους κοινωνικούς αγώνες της Χιλής από την εποχή του Αλιέντε μέχρι σήμερα, με αποκορύφωμα το Δεκέμβρη του 2019 που τραγουδήθηκε από δεκάδες χιλιάδες Χιλιανούς σ’ ένα κοντσέρτο υπό τον γενικό τίτλο «Για την αξιοπρέπεια».

Ήταν μία εξαιρετική μουσική δράση από τους Support Art Workers. «Ξεκίνησε από τη Γαλλία και τώρα παίρνουμε τη σκυτάλη εμείς δηλώνοντας κατά τον τρόπο αυτό πως είμαστε πολλ@ και θα τραγουδήσουμε όλ@ στην ίδια γλώσσα, ακόμη κι αν δεν είναι η μητρική μας» λένε οι διοργανωτές.

Και ήταν πολύ ωραία στα Προπύλαια την Κυριακή το πρωί. Με τους Support Art Workers να πραγματώνουν την αξία της τέχνης και υπερασπίστηκαν, τραγουδώντας, τη δύναμη της συσπείρωσής και της συλλογικότητας.

Μονάδα εντατικής θεραπείας - Βικιπαίδεια

Μονάδα εντατικής θεραπείας - Βικιπαίδεια

«Ο μήνας των παθών για την εντατική δεν λέει να τελειώσει. Οι εισαγωγές είναι πάρα πολλές, αν δεν προσέξουμε θα το πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά». Αυτή ήταν η προειδοποίηση του Διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκου Καπραβέλου, ο οποίος τονίζει ότι η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει μεγάλη.

«Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης. Κινούμαστε με σεβασμό στην ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά κάποιοι άνθρωποι αυτή τη στιγμή υποφέρουν. Οι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν το αύριο, όχι το σήμερα. Να μην υποτιμήσουμε τη δυναμική του ιού» υπογράμμισε. Ο κ. Καπραβέλος πάντως σημείωσε ότι στο νοσοκομείο Παπανικολάου δεν υπάρχουν νοσηλευόμενοι που να έχουν εμβολιαστεί, κάτι το οποίο είναι αισιόδοξο.

Επιπλέον τόνισε: «με τρομάζει ότι βγαίνουμε στο… πέλαγος με ισχυρότερο μεν σκαρί αλλά βγαίνουμε με μεγάλη φουρτούνα. Αυτή την στιγμή είμαστε στην κορυφή του τρίτου κύματος. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Επιπλέον με προβληματίζουν οι ανακοινώσεις του ΠΟΥ, που λένε ότι η πανδημία δείχνει τα δόντια της και σε περιόδους με καλό καιρό και όχι μόνο τον χειμώνα όπως συμβαίνει με άλλους ιούς».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*