Λίφτινγκ στα καταστήματα της ΔΕΗ και γκάζι στην ηλεκτροκίνηση – Πότε ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις – Ενοίκια τριών ταχυτήτων τον Μάιο: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ

Η εταιρία προχωρά πιλοτικά σε πλήρη αναμόρφωση δύο μεγάλων σημείων εξυπηρέτησης των πελατών της στο Μαρούσι και την Καλλιθέα. Προχωρά και στην μαζική τοποθέτηση 160 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Μία μεγάλη ανακαίνιση, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε φιλοσοφία, ξεκινά σταδιακά στα 97 καταστήματα της η ΔΕΗ, σηματοδοτώντας την αλλαγή του πελατειακού της προφίλ κι επιδιώκοντας να έρθει πιο κοντά στις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημόσια εταιρία προχωρά το λιφτινγκ πιλοτικά σε δύο μεγάλα σημεία εξυπηρέτησης των πελατών της στο Μαρούσι και την Καλλιθέα. Με βάση τα αποτελέσματα που θα συγκεντρώσει από το νέο τρόπο λειτουργίας τους θα επεκταθεί στην ανακαίνιση και των υπολοίπων σημείων εξυπηρέτησης πελατών της στη χώρα.

Πηγές θέλουν σε αυτά τα δύο καταστήματα να αλλάζει το design των χώρων και των γκισέ, ενώ μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν και μηχανήματα αυτόματων πληρωμών των λογαριασμών ρεύματος.

Κατά τους ίδιους κύκλους η ΔΕΗ θα επιδιώξει να περάσει μία νέα φιλοσοφία από τα καινούργια καταστήματα της, πιο πελατοκεντρική και με διάθεση να φέρει στους πελάτες της πιο κοντά την τεχνολογία.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρία ήδη έχει διευρύνει το ωράριο λειτουργίας σε 38 καταστήματα και συγκεκριμένα είναι ανοικτά από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Επίσης σε 75 συνολικά σημεία πώλησης έχει δώσει τη δυνατότητα επίσκεψης κατόπιν ραντεβού.

Πέρα όμως από τις αλλαγές στα καταστήματα της η ΔΕΗ προχωρά κανονικά και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ηλεκτροκίνηση.

Ήδη η εταιρία έχει τοποθετήσει 160 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Πρόκειται για φορτιστές που έχει εγκαταστήσει στα σούπερ μάρκετ της ΑΒ Βασιλόπουλος, συνεργασία με την αλυσίδα καθώς και σε δήμους της χώρας. Οι 160 φορτιστές έχουν αναπτυχθεί συνολικά σε 14 πόλεις της χώρας, ενώ η εταιρία τρέχει για την επίτευξη του στόχου των 1.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στον αριθμό αυτό προβλέπεται να φτάσει τα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Θοδωρής Παναγούλης

 

Πότε ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει ξεκινήσει η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, για σχεδόν 8,9 εκατομμύρια φορολογουμένους.

Ο φόρος εισοδήματος θα πληρωθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουλίου και την όγδοη την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου.

Ο ΕΝΦΙΑ σε 6 δόσεις με την πρώτη την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου και την έκτη την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου.

Στο κόκκινο η αγωνία για τον Τουρισμό από τις μηδενικές κρατήσεις

Εάν κάποιος υποβάλει τη δήλωση στις 25 Αυγούστου θα πρέπει να πληρώσει μαζεμένες τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος, που αναλογούν στον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

 

Ενοίκια τριών ταχυτήτων τον Μάιο: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Το μέτρο των μειωμένων ενοικίων, καταργείται από αυτόν τον μήνα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις οι οποίες τους τελευταίους μήνες πλήρωναν ενοίκιο το οποίο ήταν «κουρεμένο» κατά 40% ενώ τα μηδενικά ενοίκια διατηρούνται για πέμπτο συνεχόμενο μήνα για τις επιχειρήσεις που παραμένουν με κατεβασμένα ρολά αλλά και για το λιανεμπόριο που άνοιξε εντός του Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή για ακόμη ένα μήνα θα πληρώσουν το 60% του ενοικίου για την κύρια κατοικία τους ή για την κατοικία του παιδιού τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη με την οποία θα επεκτείνεται τον Μάιο το μέτρο των μηδενικών ενοικίων για τις κλειστές επιχειρήσεις ενώ με υπουργική απόφαση αναμένεται να διαμορφωθεί ο χάρτης των ενοικίων για αυτόν το μήνα που η αγορά επιστρέφει στην κανονικότητα.

Όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών τον Μάιο εφαρμόζονται στην αγορά ενοίκια τριών ταχυτήτων:

1.  Μηδενικά ενοίκια: Απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή ενοικίου, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα οι κλειστές επιχειρήσεις. Το μέτρο όμως ισχύει και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου οι οποίες ανέβασαν ρολά τον Απρίλιο. Εκτός από το λιανεμπόριο, τα μηδενικά ενοίκια διατηρούνται και τον Μάιο για τις επιχειρήσεις των κλάδων της εστίασης η οποία ετοιμάζεται να «στρώσει τραπέζι» στις 3 Μάϊου, του τουρισμού, του αθλητισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών. Στις επιχειρήσεις με μηδενικά ενοίκια περιλαμβάνονται και τα γυμναστήρια, τα κέντρα διασκέδασης, οι μουσικές σκηνές, οι παιδότοποι.

2.  Κούρεμα ενοικίου 40%: Ισχύει μόνο για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας για το ενοίκιο που πληρώνουν για την κύρια κατοικία τους και την κατοικία του παιδιού τους που σπουδάζει μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του.

3.  Ποιοι πληρώνουν ολόκληρο το ενοίκιο: Το Μάιο θα πρέπει να καταβάλουν ολόκληρο το μίσθωμα που έχουν συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου οι επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές αλλά μέχρι και τον Απρίλιο περιλαμβάνονταν στη λίστα των πληττόμενων και δικαιούνταν κούρεμα ενοικίου κατά 40%.

Οι ιδιοκτήτες

Μέχρι το τέλος Μάϊου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για να δηλώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα «κουρεμένα» έως 100% ενοίκια προκειμένου να λάβουν τις αποζημιώσεις για τη ζημιά που θα έχουν υποστεί.

Οι ιδιοκτήτες-φυσικά πρόσωπα που δεν θα εισπράξουν ούτε αυτό το μήνα ενοίκια θα αποζημιωθούν στο 80% του συμφωνημένου μισθώματος. Οι επιχειρήσεις που εκμισθώνουν ακίνητα θα αποζημιωθούν στο 60% του ενοικίου που θα χάσουν. Όσοι λάβουν «κουρεμένα» κατά 40% ενοίκια θα αποζημιωθούν στο 50% της ζημιάς που έχουν  υποστεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*