Λίστα Πέτσα: “Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την εξεταστική. Όλα στο φως, οι Υπουργοί στο σκοτάδι (Video)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – Μάριος Κάτσης

Καταπέλτης ο Μάριος Κάτσης μετά το “ξεμασκάρεμα” του Μαξίμου στην Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα: “Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την εξεταστική – Όλα στο φως και οι Υπουργοί στο σκοτάδι

«Ο κ. Μητσοτάκης επειδή φοβάται, καλύπτει τους Υπουργούς του δίνοντας εντολή στους βουλευτές της ΝΔ στην επιτροπή να μην τους καλέσουν ως μάρτυρες. Θα γίνει εξεταστική για την λίστα Πέτσα και ο Πέτσας δεν θα έρθει» ανέφερε σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA» στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του νομού Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης.

Τη συζήτηση μονοπώλησε διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής που διεξάγεται στη Βουλή για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα (λίστα Πέτσα, Entrerprise Greece, Opinion Poll) αλλά και η εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη της πανδημίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τοποθετήθηκε για την άρνηση της ΝΔ να προσκληθούν πολιτικά πρόσωπα ως μάρτυρες στην εξεταστική λέγοντας

Παράλληλε ανέφερε ότι «πρόκειται για ευτελισμό του κοινοβουλίου και καταστρατήγηση του αναθεωρημένου Συντάγματος που δίνει την δυνατότητα στην αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση. Εδώ η ΝΔ αρνήθηκε και το διακομματικό προεδρείο της εξεταστικής και τη λίστα μαρτύρων που πρότεινε η αντιπολίτευση. Δηλαδή μας λέει ότι ο ελεγχόμενος θα υποδείξει στους ελεγκτές πως θα τον ελέγξουν. Αυτά τα πράγματα είναι ανήκουστα και μαρτυρούν φόβο και ενοχή»

Εν συνεχεία άσκησε έντονη κριτική στην ΝΔ που ισχυρίζεται ως υπερασπιστική γραμμή ότι αναθέτουσες αρχές είναι οι εταιρίες media shop που μοίρασαν τα χρήματα για τις καμπάνιες του covid και του εμβολιασμού και όχι οι Υπουργοί.

«Oι εταιρίες media shop δεν μοίρασαν δικά τους λεφτά, αλλά δημόσιο χρήμα του ελληνικού λαού χωρίς κριτήρια, που τους έδωσαν με απευθείας ανάθεση οι Υπογράφοντες κ. Πέτσας, κ. Σκυλακάκης, κ. Κικίλιας και ο Πρωθυπουργικός ανηψιός κ. Δημητριάδης. Αυτοί θα έπρεπε να έρθουν να απολογηθούν και όχι να κρύβονται πίσω από την πλειοψηφία. Όλα στο φώς και οι Υπουργοί στο σκοτάδι δεν γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την πανδημία ο Μ. Κάτσης ανέφερε ότι έχουμε εκατόμβη νεκρών με ευθύνη της κυβέρνησης που έχει πετάξει λευκή πετσέτα στην διαχείριση της πανδημίας. «Η κυβέρνηση μαζεύει ψήφους κλείνοντας το μάτι σε εκλογικά ακροατήρια ενώ ταυτόχρονα δεν κάνει τίποτα για την αποσυμφόρηση των τάξεων, των μέσων μεταφοράς και της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών».

Για το ζήτημα του εμβολιασμού ανέφερε ότι «οι μόνοι που μπορούν να πείσουν όσους φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο που είναι όπλο είναι οι οικογενειακοί γιατροί της πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά η κυβέρνηση από νεοφιλελεύθερη εμμονή δεν έχει ενισχύσει το ΕΣΥ.

 

Καπραβέλος: Να τελειώνει αυτός ο μύθος με τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους

“Θα θρηνήσουμε πολλά θύματα μέχρι τα Χριστούγεννα”, προειδοποιεί ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» – Αιχμές για την κυβερνητική πολιτική

Να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο που ισχύει στα σχολεία για την πανδημία και να ανατραπεί η λογική του “50+1” πρότεινε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, ενώ ζήτησε επίσης πιο αυστηρά μέτρα σε μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός ανθρώπων, όπως σε γήπεδα, ανεξάρτητα από το αν κανείς είναι εμβολιασμένος ή όχι.

Αυτός ο μύθος πρέπει να τελειώνει. Είναι λάθος συνέχεια να διακρίνουμε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τη στιγμή που 10% των θανάτων είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το 20% των εισαγωγών μας είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Η πανδημία αυτή έχει ανατρέψει πολλά δεδομένα. Φοβάμαι ότι θα μας απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ένα νόσημα που καταστρέφει, ένα νόσημα που δεν το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, άρα πρέπει να πάρουμε δρακόντεια μέτρα για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε”, τόνισε.

Για την πορεία της πανδημίας σημείωσε: “Η έξαρση της πανδημίας σχετίζεται με τις δυνατότητες του υγειονομικού μας συστήματος. Προς Θεού, θα θρηνήσουμε πολλά θύματα μέχρι τα Χριστούγεννα και δε βλέπω να περνάμε καλά Χριστούγεννα“.

Άφησε ακόμα σαφείς αιχμές για τη κυβερνητική πολιτική, σχολιάζοντας: “Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πατάει σε δύο άλογα. Δεν μπορεί να επιλέγει μία στρατηγική που λέει “θα επιτρέψω την έξαρση της πανδημίας” και από την άλλη να μην παίρνει δρακόντεια να περιορίσει την έξαρση. Θα χρεωθεί πολλούς θανάτους. Πού θα φτάσουμε; Να δούμε ασθενείς διασωληνωμένους στο πάρκινγκ του νοσοκομείου για να θορυβηθεί η κυβέρνηση; Προς θεού. Βλέπετε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μόλις βλέπουν να μην αντέχει το σύστημα υγείας αυστηροποιούν τα πρωτόκολλα ακόμα και στα σχολεία. Να ανατραπεί το πρωτόκολλο 50+1″.