Ο νεοδιορισθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Μουστάφα Αντίμπ έκανε σήμερα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα έκκληση για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μέσα σε “χρόνο ρεκόρ” και για την άμεση εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ως ένα βήμα για την εξασφάλιση μιας συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
“Η ευκαιρία για την χώρα μας είναι μικρή και η αποστολή την οποία αποδέχθηκα βασίζεται σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που το αναγνωρίζουν”, δήλωσε ο Αντίμπ έπειτα από τον επίσημο διορισμό του από τον πρόεδρο της χώρας Μισέλ Αούν.
Ο ίδιος είπε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να απαρτίζεται από “εμπειρογνώμονες” και από ανθρώπους “ικανούς” και επιφορτισμένους να υλοποιήσουν τις πολυαναμενόμενες “μεταρρυθμίσεις”
Μαυροβούνιο: Το κυβερνών κόμμα έρχεται πρώτο, όμως η αντιπολίτευση μπορεί να αποσπάσει την πλειοψηφία, αν ενωθεί

Το κόμμα που κυριαρχεί στο Μαυροβούνιο κέρδισε με βραχεία κεφαλή τις βουλευτικές εκλογές
Το κόμμα που κυριαρχεί στο Μαυροβούνιο κέρδισε με βραχεία κεφαλή τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα, όμως μπορεί να χάσει την εξουσία για πρώτη φορά σε τρεις δεκαετίες, αν η αντιπολίτευση καταφέρει να ενωθεί.
Μετά την καταμέτρηση του 98% των ψηφοδελτίων, το Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (DPS), ο φιλοδυτικός σχηματισμός του προέδρου Μίλο Τζουκάνοβιτς, κέρδισε το 35% των ψήφων. Η κύρια συμμαχία της φιλοσερβικής αντιπολίτευσης συγκέντρωσε 32,5% των ψήφων, ενώ δύο άλλα αντιπολιτευόμενα κόμματα συγκέντρωσαν 12,5% και 5% των ψήφων, σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή.