Κ. Μητσοτάκης προς επιχειρηματίες: Η Πολιτεία έχει κάνει το καθήκον της, τώρα είναι η σειρά σας – Η στροφή του ΚΙΝ.ΑΛ. και οι «λαγοί» του Βενιζέλου

Να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης ζητεί από τους επιχειρηματίες, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με δήλωσή του στην εφημερίδα «Real News» τονίζει ότι με το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε, η πολιτεία έχει κάνει το καθήκον της και έχει αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

Επισημαίνει ότι τώρα αναμένει από τους επιχειρηματίες να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την στήριξη της απασχόλησης και τους ενθαρρύνει να δράσουν.

 

Η στροφή του ΚΙΝ.ΑΛ. και οι «λαγοί» του Βενιζέλου

«Θα συγκροτήσουμε ένα δημοκρατικό μπλοκ αλλαγής και προόδου ή θα επιμείνουμε σε ιδιοτέλειες, καταστροφικούς εγωισμούς και ιστορικά σύνδρομα; Θα δώσουμε προοπτική στη χώρα ή θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη και το επιτελικό κράτος του να ολοκληρώσουν την καταστροφή της που ήδη έχει αρχίσει;» Κρίσιμο το δίλημμα που θέτει ο Α.Τσίπρας. Δίλημμα που θα θέσει επιτακτικά και σύντομα η ίδια η ζωή όσο ξετυλίγεται το θατσερικό σχέδιο του Μητσοτάκη.

Πράγματι  η αντί-ΣΥΡΙΖΑ στάση του ΚΙΝ.ΑΛ  προεκλογικά,  φαίνεται να αλλάζει τελευταία. Η νέα ρητορική της ηγεσίας του μιλά για μία Σοσιαλδημοκρατία απαλλαγμένη από τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές προσεγγίσεις. Μία τέτοια Σοσιαλδημοκρατία που επέτρεψε σχηματισμό προοδευτικών κυβερνήσεων σε  Ισπανία και Πορτογαλία , προφανώς θα αλλάξει την κατάσταση και  στην Ελλάδα. Αν τελικά στην πράξη το ΚΙΝ.ΑΛ κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση σύντομα θα διαμορφωθούν μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις οι όροι ενός εναλλακτικού δρόμου απέναντι στην κυβέρνηση της Δεξιάς.
Ήδη το ΚΙΝ.ΑΛ δείχνει να αποσπάται από το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο  στο οποίο είχε προσκολληθεί τα τελευταία χρόνια. Η  αλλαγή αυτή βεβαίως  δεν γίνεται χωρίς εσωκομματικούς τριγμούς. Τριγμοί και διαφοροποιήσεις σε ζητήματα συμμαχιών που θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, αφού  στο εσωκομματικό πεδίο   το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μπλοκ καλά κρατεί.  Συγκεκριμένα στελέχη με την αμέριστη στήριξη γνωστών δημοσιογράφων,   επιθυμούν διακαώς  την συμπόρευση με την ΝΔ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι  το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μένος που συνεχίζουν να δείχνουν,  είναι το διαβατήριο τους για την σύμπραξη  ή και για την προσχώρησή τους στη  Δεξιά.  Η πρόσφατη αήθης επίθεση στην Φ.Γεννηματά από τον Γ.Πρετεντέρη είναι ενδεικτική. Ο ρόλος τους είναι να αποτρέψουν μία προοδευτική  στροφή του ΚΙΝ.ΑΛ. και την οποιαδήποτε όσμωση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό άλλωστε παραμένουν στο ΚΙΝ.ΑΛ και δεν φεύγουν όπως ο Βενιζέλος. Με άλλα λόγια είναι αυτό που στο παρελθόν στέλεχος της Αριστεράς επεσήμανε: « Είναι οι «λαγοί» του Βενιζέλου».
Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απευθύνει την πρόσκληση για προγραμματικές συγκλίσεις και  συνεργασία σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού τόξου. Σε κάποια στιγμή όλες οι ηγεσίες  θα κληθούν να απαντήσουν στα διλήμματα που θέτει η ζωή και οι πολίτες.  Θα συμπαραταχθούν για να ανατρέψουμε τον οδοστρωτήρα του Μητσοτάκη ή θα του στρώσουμε το χαλί για να συνεχίσει την καταστροφική του πορεία;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*