Κώστας Αντετοκούνμπο: «Πιστεύω ότι θα είμαστε με Γιάννη και Θανάση στο Eurobasket» * ΠΑΟΚ: Συμφώνησε με τον Ζοζέ Μπότο για τη θέση του τεχνικού διευθυντή * H bwin ανακαίνισε τη θεραπευτική πισίνα της ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας

Κώστας Αντετοκούνμπο: «Πιστεύω ότι θα είμαστε με Γιάννη και Θανάση στο Eurobasket» (vid)
Ο Κώστας Αντετοκούνμπο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο Eurobasket 2022 θα βρεθούν και τα τρία από τα τέσσερα αδέρφια Αντετοκούνμπο με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

«Τελείως διαφορετική η ζωή σε Αμερική και Ευρώπη. Τόσο η καθημερινότητα, όσο και μπασκετικά. Ο ρυθμός, ο τρόπος παιχνιδιού, όμως δεν θα έλεγα ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά έτσι ώστε να σε αλλάξει ως παίκτη και ως άνθρωπο» ήταν τα λόγια του Κώστα Αντετοκούνμπο στην εκπομπή «Jump Ball» της ΕΡΤ και συνέχισε: «Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος τόσο ως παίκτης όσο και ως άνθρωπος».

Όσο για τη θέση του; «Θα είμαι ότι θέλει ο προπονητής να είμαι. Τέσσερα, πέντε και θα μαρκάρω όποιον θέλει ο προπονητής. Δεν έχω βάλει στον εαυτό μου μια θέση. Δεν ξέρω. Οι πιο πολλοί με έλεγαν πεντάρι» ενω είπε επίσης: «Πρότυπα μου είναι τα αδέρφια μου. Ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Άλεξ. Είναι πιο εύκολο γι’ αυτούς να βλέπουν τα παιχνίδια μου γιατί είναι πρωί αλλά για μένα είναι πιο δύσκολο γιατί κοιμάμαι. Η επικοινωνία ωστόσο είναι καθημερινή. Με συμβουλεύουν αλλά δεν μιλάμε πάντα για μπάσκετ. Έχουμε και άλλα πράγματα να λέμε.»

Όσο για την Εθνική ομάδα ενόψει και του Eurobasket 2022; «Πιστεύω ότι θα είμαστε και οι τρεις παρόντες. Ο κόσμος θα πάρει αυτό που θέλει. Το έχουμε συζητήσει στον καναπέ για πλάκα να παίξουμε και οι 4 μαζί και να κερδίσουμε ένα μετάλλιο με την Εθνική».

 

ΠΑΟΚ: Συμφώνησε με τον Ζοζέ Μπότο για τη θέση του τεχνικού διευθυντή

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον 56χρονο Πορτογάλο τεχνικό διευθυντή, Ζοζέ Μπότο, για τα επόμενα 2,5 χρόνια ο οποίος από το 2018 ήταν επικεφαλής σκάουτ στη Σαχτάρ και αποτελεί προσωπική επιλογή του Σαββίδη.

Ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα έψαχνε τεχνικό διευθυντή και αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του Ζοζέ Μπότο, του 55χρονου Πορτογάλου, με πλούσια θητεία στην χώρα του και δη στη Μπενφίκα αλλά και στη Σαχτάρ ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτ από το 2018 έως σήμερα.

Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες είναι αν ο Μπότο θα έρθει από τώρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ή αν θα ολοκληρωθεί πρώτα το συμβόλαιο του με τη Σαχτάρ, το προσεχές καλοκαίρι και εν συνεχεία θα αναλάβει το ρόλο του στον ΠΑΟΚ.

Βέβαια, το πιθανότερο είναι πως θα αναλάβει τα καθήκοντα του με την είσοδο του 2022 και θα πρέπει να σημειώσουμε πως είναι προσωπική επιλογή του Ιβάν Σαββίδη και του Γιώργου Σαββίδη, οι οποίοι είχαν όλες τις επαφές με τον Πορτογάλο από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Κάτι το οποίο δείχνει πως όταν ανακοινωθεί και για όσα χρόνια είναι η συμφωνία του Πορτογάλου με τον ΠΑΟΚ θα στηριχθεί στον απόλυτο βαθμό.

Ο Μπότο ξεκίνησε ως προπονητής στην Loures τη σεζόν 1996-97 και το επόμενο καλοκαίρι βρέθηκε στη Sacavenense επίσης ως προπονητής από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι του 2002.

Τότε βρέθηκε για πρώτη φορά στη Μπενφίκα ως βοηθός προπονητή. Δύο χρόνια αργότερα όμως επέστρεψε στη Sacavenense και πάλι ως πρώτος προπονητής έως το καλοκαίρι του 2007 που η καριέρα του πήρε άλλη ρότα.

Ο 56χρονος Πορτογάλος επέστρεψε στη Μπενφίκα για να αναλάβει ρόλο σκάουτ, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος τότε αυτός άρχισε να φτιάχνει το τμήματα σκάουτ των Πορτογάλων, και εν συνεχεία τρία χρόνια αργότερα έγινε επικεφαλής τμήματος σκάουτ της Μπενφίκα στην οποία παρέμεινε έως το 2018.

Εκείνο το καλοκαίρι αποχώρησε για τη Σαχτάρ υπογράφοντας αρχικά για δύο χρόνια ενώ εν συνεχεία επέκτεινε το συμβόλαιο του έως το 2022.

 

H bwin ανακαίνισε τη θεραπευτική πισίνα της ΕΛΕΠΑΠ ΑθήναςH bwin ανακαίνισε τη θεραπευτική πισίνα της ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας

Η bwin στέκεται περήφανα στο πλευρό των «Γενναίων Παιδιών» της ΕΛΕΠΑΠ και η ανακαίνιση της θεραπευτικής πισίνας είναι ένα ακόμα βήμα προς… έναν κόσμο χωρίς ανισότητες που όλοι ονειρευόμαστε.

Το ταξίδι είναι μακρύ, αλλά η ελπίδα, η αλληλεγγύη και η αγάπη το κάνουν πιο ασφαλές! Η συνεργασία, η εμπιστοσύνη αποτελούν τα ιδανικότερα «εργαλεία» για ένα καλύτερο μέλλον και τα «Γενναία Παιδιά» της ΕΛΕΠΑΠ, στο δικό τους «ταξίδι» έχουν στο πλευρό τους και τη bwin! Πιστή στη στρατηγική για στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και εξάλειψης των ανισοτήτων, η bwin παρέδωσε ακόμα ένα έργο καθοριστικής σημασίας: Την πλήρως ανακαινισμένη θεραπευτική πισίνα της ΕΛΕΠΑΠ στην Αθήνα. Το κλίμα αλληλεγγύης βοηθά στο να γίνονται τα αδύνατα, δυνατά.

Στη λιτή τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν θεραπευτές, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, αλλά και οι αθλητές της ομάδας “TeamFuture της bwinΆννα Ντουντουνάκη και Απόστολος Παπαστάμος, οι οποίοι εκπροσώπησαν περήφανα την Ελλάδα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και ο παρουσιαστής Γιώργος Λέντζας, που έδωσαν έναν διαφορετικό «χρώμα» στο event. Η ζεστή αγκαλιά των Πρωταθλητών μας έφερε περισσότερα χαμόγελα και τα «μυστικά» του αθλήματος γέμισαν με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τα παιδιά, που πραγματοποιούσαν τη θεραπεία τους στην ανακαινισμένη πισίνα.

Τι είναι η θεραπευτική κολύμβηση της ΕΛΕΠΑΠ; Όταν κάθε προσπάθεια πολλών παιδιών απέβαινε άκαρπη, όταν η άγνοια των επιπτώσεων έκανε την κατάσταση δυσκολότερη, η ΕΛΕΠΑΠ είχε μια νέα στρατηγική για να πιστέψουν τα παιδιά ξανά στον εαυτό τους. Ενα από τα πολλά προγράμματα είναι και η θεραπευτική κολύμβηση που καθοδηγεί τις αισθήσεις και την κίνηση στο νερό. Έχει την μορφή κινητικού μαθήματος και στοχεύει στην εξοικείωση και νοητική προσαρμογή του παιδιού με το υδάτινο περιβάλλον, στην τροποποίηση της κινητικής συμπεριφοράς για κατάκτηση της ισορροπίας και στην απόκτηση ανεξάρτητης κίνησης μέσα σε αυτό.

H bwin ανακαίνισε τη θεραπευτική πισίνα της ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας

(από αριστερά) Γιάννης Καποδίστριας (Managing Director bwin Greece), Ελένη Σκουτέλη (Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ), Ιωάννα Μπερίου (Corporate Communications Director bwin Greece), Μαριάννα Μόσχου (Αντιπρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ), Απόστολος Παπαστάμος (Πρωταθλητής κολύμβησης), Άννα Ντουντουνάκη (Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση), Γιώργος Λέντζας (Παρουσιαστής)

Η bwin Ευεργέτης της ΕΛΕΠΑΠ

Η bwin, πιστός σύμμαχος στο όραμα για την περίθαλψη κάθε παιδιού με αναπηρία, ανακηρύχθηκε ως Ευεργέτης της ΕΛΕΠΑΠ. Αλλωστε, έχει στηρίξει δεκάδες έργα καθοριστικής σημασίας για τον Οργανισμό, από το 2018. Η πλήρης ανακατασκευή ειδικών παιδικών χαρών σε ΙωάννιναΧανιά και Θεσσαλονίκη, η δημιουργία πρότυπων αιθουσών αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά με αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα σε ΘεσσαλονίκηΒόλο και Αγρίνιο, αλλά και άλλες πρωτοβουλίες έχουν αγκαλιάσει τα Γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

H bwin ανακαίνισε τη θεραπευτική πισίνα της ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας Ανακήρυξη της bwin ως Ευεργέτης της ΕΛΕΠΑΠ

Η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, Ελένη Σκουτέλη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την εξαιρετικά πολύτιμη στήριξη της bwin«Αισθανόμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη και την εξαιρετικά πολύτιμη στήριξη της bwin. Μέσα από το πλούσιο έργο Εταιρικής Υπευθυνότητάς της, έχει αγκαλιάσει τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, πανελλαδικά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κατασκευή και ανακαίνιση των χώρων θεραπείας, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας τους. Ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ για τη σημαντική προσφορά της , το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, ανακήρυξε την bwin, Ευεργέτη της ΕΛΕΠΑΠ. Η ΕΛΕΠΑΠ, βασίζεται στην υποστήριξη των δωρητών και χορηγών της, προκειμένου να εξασφαλίζει καθημερινά, μέσα από τα 6 κέντρα της σε όλη την Ελλάδα, ίσες ευκαιρίες αποκατάστασης σε περισσότερα από 1.000 βρέφη, παιδιά και ενήλικες με αναπηρία».

Τα Γενναία Παιδιά κάνουν βήματα! «Βήματα Ζωής» και η bwin είναι εκεί για να στηρίξει τον Οργανισμό, κάτι που επισήμανεη Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Ιωάννα Μπερίου «Τα τελευταία χρόνια, βρισκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό της ΕΛΕΠΑΠ και στηρίζουμε έμπρακτα το πολύτιμο έργο της. Η ανακαίνιση της θεραπευτικής πισίνας είναι ένα ακόμα βήμα προς τον κόσμο χωρίς ανισότητες που ονειρευόμαστε. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΛΕΠΑΠ που μας ανακήρυξε ως Ευεργέτη της. Τα χαμόγελα που αντικρίζουμε μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τις κοινές πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να βρουν τον δρόμο τους».

Διπλή βράβευση bwin & ΕΛΕΠΑΠ

Η bwin και η ΕΛΕΠΑΠ έχουν αποσπάσει δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις για την κοινωνική συνεργασία τους. Η πρώτη ήταν στα Bravo Sustainability Awards 2021, στον Πυλώνα In Action, για το Πρόγραμμα: «Η bwin στηρίζει τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ» και η δεύτερη στα Hellenic Responsible Business Awards 2021 στην Κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης & ΜΚΟ, για το Πρόγραμμα: «Στηρίζοντας τα «Γενναία Παιδιά» της ΕΛΕΠΑΠ», για το οποίο η bwin κατέκτησε το Χάλκινο Βραβείο.

Οι πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της bwin είναι πλήρως εναρμονισμένες με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου έως το 2030. Πιο συγκεκριμένα, η παραπάνω πρωτοβουλία της bwin εντάσσεται στους Στόχους 10: Λιγότερες ανισότητες και 17: Συνεργασία για τους Στόχους. Περισσότερα για κοινωνικό αποτύπωμα της bwin, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr και εάν θέλετε αν στηρίξετε την ΕΛΕΠΑΠ μπορείτε να το κάνετε εδώ: https://elepap.gr/stirixe-mas/idiotis/kane-dorea/