Κύριε Τζαβάρα είστε φάουλ… — Γιατί τα Μέσα του Ομίλου Μαρινάκη, «Βήμα»-«Νέα», λένε στον Μητσοτάκη να πάει γρήγορα σε εκλογές; …

Κύριε Τζαβάρα είστε φάουλ…

Κύριε Τζαβάρα με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση στο πρόσωπό σας προδώσατε την αλήθεια, προδώσατε την απαλλαγή της χώρας από ένα κακοποιό μηχανισμό, προδώσατε τη δημοκρατία υποχωρώντας.

Με συγχωρείτε κύριε Τζαβάρα, αλλά είστε φάουλ. Η παραίτησή σας από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι μία λανθασμένη απόφαση. Μπορεί να σας πίεσαν, μπορεί να επικαλέστηκαν το κομματικό ή το παραταξιακό…φιλότιμο και να υποχωρήσατε επειδή δεν θέλατε να προδώσετε τις απόψεις και τις θέσεις υποστηρίζοντας την κυβερνητική απόφαση. Μπορεί να μην θέλατε να δημιουργήσετε πρόβλημα στο κόμμα και στην παράταξη ψηφίζοντας κόντρα στην απόφαση του Μαξίμου.

Ομως, κύριε Τζαβάρα με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση στο πρόσωπό σας προδώσατε την αλήθεια, προδώσατε την απαλλαγή της χώρας από ένα κακοποιό μηχανισμό, προδώσατε τη δημοκρατία υποχωρώντας.

Εξάλλου, κύριε Τζαβάρα αν μένατε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ψηφίζατε κατά συνείδηση δεν θα προδίδατε το κόμμα σας, ούτε πολύ περισσότερο την παράταξή σας. Γιατί δεν είναι ούτε το κόμμα, ούτε η παράταξη που έκανε τις υποκλοπές και παρακολουθούσε υπουργούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, ενδεχομένως και εσάς.

Ηταν ένα κακοποιό σύστημα, ένας εγκληματικός μηχανισμός που στήθηκε στο Μαξίμου, καθοδηγήθηκε και εκπορεύτηκε  από το Μαξίμου. Και οι άνθρωποι που έστησαν, λειτούργησαν, υπηρέτησαν και χρησιμοποίησαν τον μηχανισμό δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση με το κόμμα, ούτε την παράταξη.

Κύριε Τζαβάρα είχατε και έχετε υποχρέωση απέναντι στο κόμμα σας, την παράταξή σας  και πολύ περισσότερο την πατρίδα να καθαρίσετε την κόπρο του Μαξίμου.

Δυστυχώς κύριε Τζαβάρα, λυπάμαι που το λέω, είστε φάουλ…

Ο Προβοκάτορας

 

Γιατί τα Μέσα του Ομίλου Μαρινάκη – «Βήμα» και «Νέα» – λένε στον Μητσοτάκη να πάει γρήγορα σε εκλογές; …

Με τα κύρια άρθρα τους «Το Βήμα» και «Τα Νέα» προτρέπουν (κατ΄ άλλους «υποδεικνύουν») στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην καθυστερήσει την προσφυγή στις κάλπες! Νωρίτερα, Πέμπτη, το ίδιο είχε κάνει εμμεσως και η στήλη Big Mouth στον ιστότοπο Power Game.gr του Γιάννη Κουρτάκη!

«Η χώρα δεν επιτρέπεται σε περιβάλλον πολιτικής αστάθειας και ακυβερνησίας σε τούτες τες τις απολύτως ασταθείς γεωπολιτικές συνθήκες. Τη λύση προφανώς θα τη δώσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός με την ψήφο του, η κατάθεση της οποίας δεν μπορεί πλέον να βραδύνει πολύ», σημειώνει στο κύριο άρθρο του «Το Βήμα της Κυριακής».

«Το μόνο που απομένει πια να οριστεί είναι η ημερομηνία. Ακριβώς γι’ αυτό, θα ήταν καλό να μην εξαντληθεί και το τελευταίο περιθώριο για τη διεξαγωγή των εκλογών», τονίζουν στο άρθρο τους «Τα Νέα» της Δευτέρας – και καταλήγουν: «Όσο περισσότερο κρατήσει το σημερινό ύφος της αντιπαράθεσης τόσο πιθανότερο είναι τελικά να διατηρηθεί. Χρειάζεται ορίζοντας, ένα χρονικό εύλογο τέλος, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει αυξημένη πιθανότητα οι κάλπες να είναι διπλές, άρα η διαδικασία να «τραβήξει» περισσότερο. Η εκλογική οσμή μπορεί εύκολα να γίνει τοξική, ειδικά αν μείνει στην ατμόσφαιρα περισσότερο απ’ όσο αντέχουν όλοι».

“Ο Πρωθυπουργός έχει παραγγείλλει μια πολύ μεγάλη δημοσκόπηση, που θα παραλάβει μέσα στις εορτές για να πάρει τις οροστικές του αποφάσεις, αν προχωρήσει σε εκλογές μετα τις γιορτές, ή αν θα εξαντλήσει την τετραετία όπως θα επιθυμούσαν οι αντίπαλοί του” αναφέρει ο ιστότοπος.