Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσε τμήμα εστιατορίου. Άνθρωποι στη θάλασσα — NYT: Σκόπιμες δολοφονίες αμάχων στη Μπούτσα

Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσε τμήμα εστιατορίου – Άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα

Υπάρχουν τραυματίες

Πανικός επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη καθώς κατέρρευσε τμήμα εστιατορίου στην περιοχή του Μπεμπέκ, με αποτέλεσμα άνθρωποι να βρεθούν στη θάλασσα.

Η προβλήτα του πολυτελούς εστιατορίου στο Arnavutköy κατέρρευσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και οπως αναφέρει η ΕΡΤ επικαλούμενη τουρκικά ΜΜΕ άνθρωποι έχουν πέσει στη θάλασσα και γίνονται προσπάθειες για τη διάσωσή τους.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής καθώς και υγειονομικές μονάδες.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφερειακή Διοίκηση της Μπεσίκτας: “Σήμερα, γύρω στις 21.00 τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν λόγω κατάρρευσης μπαλκονιού σε εστιατόριο στην οδό Bebek Arnavutköy.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τις ομάδες έκτακτης ιατρικής βοήθειας και έγινε γνωστό ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή και έχει ξεκινήσει έρευνα”.

 

 

New York Times: Σκόπιμες οι δολοφονίες αμάχων στη ΜπούτσαNew York Times: Σκόπιμες οι δολοφονίες αμάχων στη Μπούτσα

Στο συμπέρασμα ότι ένας σημαντικός αριθμός δολοφονιών κατά τη διάρκεια της κατοχής της πόλης Μπούτσα διαπράχθηκε σκόπιμα κατέληξαν οι New York Times, οι οποίες δημοσίευσαν βίντεο από την οκτάμηνη δημοσιογραφική έρευνα που έκαναν για τα εγκλήματα του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Κιέβου, τον Μάρτιο του 2022.

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, ανασύνθεσαν τις ιστορίες 36 ανθρώπων που δολοφονήθηκαν στην Μπούτσα στην οδό Γιαμπλούνσκα ή στους παρακείμενους δρόμους. Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς σκοτώθηκαν από τραύματα πυροβόλων όπλων. Συνολικά μετά την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων στην πόλη βρέθηκαν περισσότεροι από 400 νεκροί. Οι δημοσιογράφοι διευκρινίζουν στο σχετικό δημοσίευμα ότι στρατιώτες του 234ου Συντάγματος αλεξιπτωτιστών από το Πσκοφ εμπλέκονται στις δολοφονίες στην Μπούτσα.

Σημειώνεται ότι η έρευνα των δημοσιογράφων διήρκεσε οκτώ μήνες, και κατάφεραν στο διάστημα αυτό να ρωτήσουν πολλούς μάρτυρες των γεγονότων που διαδραματίσθηκαν στην Μπούτσα τον Μάρτιο του 2022. Για την ανασύνθεση των γεγονότων χρησιμοποίησαν δεδομένα από τηλεφωνικές υποκλοπές, συνομιλίες μέσω ασυρμάτων και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Νωρίτερα στο ίδιο συμπέρασμα, ότι οι περισσότερες δολοφονίες στην Μπούτσα διαπράχθηκαν σκόπιμα, κατέληξαν και οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου Associated Press.

Πηγή: The New York Times