Κυρ. Μητσοτάκης για σενάρια εκλογών: Δεν αισθάνομαι πως μου λείπει απόθεμα πολιτικής νομιμοποίησης για να εφαρμόσω την πολιτική μου

«Είχα πει τον Φεβρουάριο, σε ανύποπτο χρόνο, ότι δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε τακτικισμούς και να κάνουμε εκλογές όποτε μας βολεύει δημοσκοπικά. Δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει κάποιο απόθεμα πολιτικής νομιμοποίησης για να εφαρμόσω την πολιτική μου. Κάθε άλλο», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στον διευθυντή της “Καθημερινής” Αλέξη Παπαχελά (διαβάστε τα βασικά σημεία της συνέντευξης στο Libre.gr).

Εν κατακλείδι, «έμαθα τι σημαίνει να δρας σε συνθήκες πραγματικά πολύ μεγάλης πίεσης. Αλλά όπως λένε και οι Αγγλοσάξονες φίλοι μας, ‘αν δεν αντέχεις τη ζέστη, μην μπεις στην κουζίνα’», αναφέρει ο Κυρ. Μητσοτάκης ενώ δηλώνει επίσης ότι αιφνιδιάστηκε ευχάριστα από τον τρόπο που η «ομάδα» του, τα Υπουργεία, Υγείας και οικονομικά Υπουργεία, σήκωσαν το βάρος.

Με αφορμή, τέλος, τις δύο κρίσεις με τις οποίες η κυβέρνησή του έχει βρεθεί αντιμέτωπη, μοιράζεται και κάποια γενικά συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει, όπως: Πόσο γρήγορα πρέπει να παίρνει κανείς αποφάσεις χωρίς να έχει πλήρη πληροφόρηση. Ότι πρέπει να εμπιστεύεται τους ειδικούς, αλλά στην κρίσιμη στιγμή να βάζει και το δικό του, προσωπικό αποτύπωμα. Να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα. Τη σημασία του επιτελικού κέντρου, από το Μέγαρο Μαξίμου με μεγάλη πειθαρχία. Και, να στέλνει κανείς ξεκάθαρα μηνύματα προς την κοινωνία, που θα διατυπώνουν άνθρωποι με μεγάλη προσωπική αξιοπιστία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*