Κυριαρχία Δουβαλίδη-Εύκολη πρωτιά για Τεντόγλου-Πρωτιά και Ολυμπιακό όριο για Πόλακ στο επί κοντώ!-Πρωτιά η Βούλα Παπαχρήστου * Πόλο: Ο δρόμος της Εθνικής Ανδρών προς το Τόκιο, από την ΕΡΤ 

Κυριαρχία Δουβαλίδη (vid)

Στην δέκατη νίκη του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Κώστας Δουβαλίδης καθώς τερμάτισε τα 60 μ. εμπ. στο φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο ΣΕΦ σε 7.67.

«Το 7.67 είναι μια καλή επίδοση για τα δεδομένα και δεν την περίμενα στην παρούσα φάση, καθώς είχε προηγηθεί ο τραυματισμός στην Κύπρο που με κράτησε πίσω. Πιστεύω πως θα προλάβω να είμαι στην κατάσταση που θα ήθελα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που ήταν ο στόχος μου εξαρχής στη σεζόν» είπε ο Κώστας Δουβαλίδης. Δεύτερος στα εμπόδια ήταν ο Γιάννης Καμαρινός (Ολυμπιακή Δομή) με 8.24 και τρίτος ο Παύλος Μπόιτσιος (ΣΚΑ Δράμας) με 8.32.

Εύκολη πρωτιά για ΤεντόγλουΕύκολη πρωτιά για Τεντόγλου (vid)

Xωρίς το παραμικρό πρόβλημα ο Μίλτος Τεντόγλου  πήρε την πρώτη θέση στο μήκος, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στο ΣΕΦ. Ο κορυφαίος άλτης έκανε 8,00 μ. στην πρώτη προσπάθεια, που ήταν και η μόνη του έγκυρη στο σύνολο των τεσσάρων αλμάτων που εκτέλεσε.

«Δεν είχα όρεξη σήμερα, δε μου άρεσε η εικόνα του άδειου σταδίου κι έτσι δεν μπόρεσα να πετύχω αυτό που θα ήθελα. Έκανα ένα άλμα στα 8,00 μ. και οι άλλες προσπάθειες ήταν άκυρες. Παρόλα αυτά είμαι καλά και πιστεύω πως στους αγώνες που ακολουθούν θα βγουν καλύτερα άλματα. Ο τελευταίος μου αγώνας πριν το Ευρωπαϊκό θα γίνει στην Μαδρίτη στις 24 του μήνα» είπε ο Τεντόγλου που έχει πετύχει φέτος 8,21 μέτρα.

Τη δεύτερη θέση στο μήκος κατέλαβε ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (ΑΟ Κάλλιστος) με 7,62 μ. και την τρίτη ο Αλέξανδρος Περιστέρης (ΓΑΣ Παιανίας), ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό στη μέση, με 7,45 μέτρα.

Δεύτερη η Στεφανίδη, πρωτιά και Ολυμπιακό όριο για Πόλακ στο επί κοντώ! Δεύτερη η Στεφανίδη, πρωτιά για Πόλακ στο επί κοντώ! (vids)

Mίνι έκπληξη στο επι κοντώ γυναικών καθώς την πρώτη θέση κατέκτησε στο πρωτάθλημα κλειστού στίβου η Κλωντια Πόλακ που «έπιασε» τα 4.71. Στη δεύτερη θέση έμεινε η Κατερίνα Στεφανίδη με προσπάθεια στα 4.61.

Τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εξασφάλισε η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) με το άλμα στα 4,71 μ. στο επί κοντώ, με την πρώτη μάλιστα προσπάθεια. Η νεαρή αθλήτρια έκανε πολύ καλό αγώνα και επιβεβαίωσε τη σταθερά ανοδική της πορεία. Η Πόλακ είχε ατομικό ρεκόρ 4,70 μ. από το περασμένο καλοκαίρι στο διασυλλογικό πρωτάθλημα.

“Νιώθω ανακούφιση, καθώς κατάφερα να πετύχω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και παράλληλα να επιβεβαιώσω την καλή μου κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Τορούν. Εκεί θέλω να διεκδικήσω μια καλή παρουσία. Πιστεύω πως πριν τελειώσει η σεζόν θα είμαι σε θέση να πηδήσω ακόμη υψηλότερα. Σήμερα τα 4,81 μ. δεν ήταν όπως θα ήθελα, ωστόσο είναι ένα ύψος που βλέπω πρώτη φορά σε αγώνα. Είχαν προηγηθεί οι δύο αγώνες στη Γαλλία, που ήταν μια καλή εμπειρία”, είπε η Πόλακ που ξεπέρασε για δεύτερη φορά το φράγμα των 4,70 μέτρα. Η Πόλακ ξεκίνησε τον αγώνα της με ένα άκυρο στα 4,35 μ., άφησε τα 4,41 μ., πέρασε με την πρώτη τα 4,51 μ. και στη συνέχεια με τη δεύτερη τα 4,61 μ. και με την πρώτη τα 4,71 μέτρα. Η Πόλακ είδε για πρώτη φορά σήμερα τον πήχη στα 4,81 μ., ύψος που δεν είχε όσο καλά άλματα θα ήθελε, ωστόσο ήταν για εκείνη η αρχή για καλύτερες προσπάθειες στο μέλλον.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν δεύτερη με 4,61 μ. και καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 4,71 μέτρα. Η “χρυσή” ολυμπιονίκης του 2016 στο επί κοντώ αφού έβαλε στη ζυγαριά όλα τα δεδομένα αποφάσισε να πει “όχι” στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού και να συνεχίσει την προετοιμασία της για τη θερινή σεζόν και συγκεκριμένα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. “Πήραμε την απόφαση να γυρίσουμε στην Αμερική και να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας για τους αγώνες του ανοιχτού και να μη συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι νωρίς και αυτό μας οδήγησε στο να αποφασίσουμε να σταματήσω τη σεζόν, να ξεκουραστώ, να ξεπεράσω στο απόλυτο έναν τραυματισμό στο δικέφαλο κι έπειτα να ξεκινήσω και πάλι την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό. Η χειμερινή σεζόν πήγε καλά, αφού κατάφερα κι έκανα αγώνες με όλη μου τη φόρα και απέκτησε και πάλι τη επαφή με μεγάλα άλματα, μετά την αγωνιστική απραξία του 2020”, είπε η Στεφανίδη. Την τρίτη θέση στο επί κοντώ κατέλαβε η Αναστασία Ρέτσα (ΑΕ Μεσογείων), που ξεπέρασε τα 4,05 μ. και έκλεισε θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, του Ταλόν.

Πρωτιά στο μήκος για την Βούλα Παπαχρήστου 

Πρωτιά στο μήκος για την Βούλα Παπαχρήστου (vid)

Η Βούλα Παπαχρήστου αναδείχθηκε νικήτρια στο μήκος των γυναικών σε έναν αγώνα προετοιμασίας ενόψει των υποχρεώσεων της στο τριπλούν το επόμενο διάστημα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν είχε καλύτερο άλμα στα 6,23 μ. κι έδειξε σε καλή κατάσταση, ενόψει των υποχρεώσεων της στις 17 Μαρτίου στο μίτινγκ του Τορούν και στις 24 σε εκείνο της Μαδρίτης, στην τελευταία της εμφάνιση πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ) που ήταν δεύτερη με 6,13 μ., μια ημέρα από την επικράτηση της στο τριπλούν. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ναταλία Μπέση (ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας) με 5,95 μ.

 

Πόλο: Ο δρόμος της Εθνικής Ανδρών προς το Τόκιο, από την ΕΡΤΠόλο: Ο δρόμος της Εθνικής Ανδρών προς το Τόκιο, από την ΕΡΤ

Από την ΕΡΤ θα μεταδοθεί η προσπάθεια της Εθνικής πόλο για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Το πρόγραμμα μεταδόσεων των αγώνων της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ (14-21 Φεβρουαρίου), από την ΕΡΤ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (12/2), έχει ως εξής:

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου

14:00-15:15 Γεωργία – Ελλάδα (ΕΡΤ Sports – ERTFLIX)

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου

17:00-18:15 Ελλάδα – Βραζιλία (ΕΡΤ Sports – ERTFLIX)

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου

15:30-16:45 Τουρκία – Ελλάδα (ΕΡΤ3)

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου

17:00-18:15 Ελλάδα – Μαυροβούνιο (ΕΡΤ3)

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου

15:30-16:45 Ελλάδα – Καναδάς (ΕΡΤ3)

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου

15.00 ή 17:00 Προημιτελικός με συμμετοχή της Ελλάδας (ΕΡΤ3)

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου

19:00 ή 21:00 Ημιτελικός με συμμετοχή της Ελλάδας (ΕΡΤ3)

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου

17:00-18:15 Μικρός τελικός (ΕΡΤ3)

19:00-20:15 Τελικός (ΕΡΤ3)