Κυριακίδου: Με τη νέα σύμβαση του Veklury διασφαλίζουμε ότι είναι διαθέσιμες οι αντι-ιικές θεραπείες

Κορονοϊός – Κυριακίδου: Με τη νέα σύμβαση του Veklury διασφαλίζουμε ότι είναι διαθέσιμες οι αντι-ιικές θεραπείες

Στην κοινή προμήθεια της ΕΕ, βάσει της οποίας μπορούν να αγοράσουν έως 2.250.000 φιαλίδια συμμετέχουν 22 χώρες

H Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης της Επιτροπής (HERA) υπέγραψε νέα κοινή σύμβαση-πλαίσιο προμήθειας του Veklury (ρεμδεσιβίρη), μιας αντι-ιικής θεραπείας για ασθενείς με κορονοϊό, με τη φαρμακευτική εταιρεία Gilead. Πρόκειται για τη δεύτερη σύμβαση-πλαίσιο για αυτήν τη θεραπεία, η πρώτη είχε λήξει τον Απρίλιο του 2022.

Στην κοινή προμήθεια της ΕΕ, βάσει της οποίας μπορούν να αγοράσουν έως και 2.250.000 φιαλίδια όπως αναφέρει η Κομισιόν συμμετέχουν 22 κράτη μέλη και χώρες της ΕΕ.

«Από την αρχή της πανδημίας, η Επιτροπή εργάζεται ακούραστα για να διευκολύνει την πρόσβαση σε ιατρικό εξοπλισμό και θεραπείες για ευρωπαίους ασθενείς» επεσήμανε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

«Αυτή είναι μια δέσμευση που έχουμε αναλάβει ως μέρος της στρατηγικής της ΕΕ για τη θεραπεία και τώρα την εκπληρώνουμε με μια δεύτερη σύμβαση για να διασφαλίσουμε ότι οι αντι-ιικές θεραπείες είναι διαθέσιμες για τους ασθενείς που τις χρειάζονται. Η COVID-19 είναι ακόμα μαζί μας και θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι εκτός από τα εμβόλια, θα έχουμε επίσης τις απαραίτητες θεραπείες για όσους έχουν ανάγκη. Η προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών μας θα είναι πάντα η προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας» πρόσθεσε.

Στην ΕΕ, η ρεμδεσιβίρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της COVID-19 σε ενηλίκους και έφηβους ασθενείς με πνευμονία που χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο, καθώς και σε ενηλίκους που δεν χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρή μορφή COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*