Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι συζήτησαν με τον βασιλιά Κάρολο. Το σχέδιο ανάπλασης 14 εκατ. ευρώ για το Τατόι — Προσβλητικός κι εκτός συνόρων με επίθεση στους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το σχέδιο για το Τατόι που συζήτησε με τον βασιλιά  Κάρολο - Τι αναφέρει η Daily Mail

Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον βασιλιά Κάρολο στο κάστρο του Ουίνδσορ αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της DailyMail. Σύμφωνα με αυτό, ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε με τον Βρετανό μονάρχη και το σχέδιο για την ανάπλαση του Τατοΐου, το οποίο, μάλιστα, αναφέρεται ως οικογενειακό σπίτι του πρίγκιπα Φίλιππου, ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Το βρετανικό μέσο σημειώνει ότι το πάλαι ποτέ βασιλικό κτήμα είναι πλέον ερείπια, ωστόσο μέσα στον κοινό σχεδιασμό των δύο χωρών είναι και το να μετατραπεί σε μουσείο. «Ο βασιλιάς επισκέφθηκε το Τατόι -όπου είναι θαμμένος ο παππούς του- πέρυσι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 200ή επέτειο του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας», επισημαίνεται, ενώ, υπογραμμίζεται ότι, «το Prince’s Trust, μια οργάνωση του βασιλιά Καρόλου, παρέχει συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για την αποκατάσταση του ιστορικού παλατιού».

Με πρότυπο την ανακαίνιση του Dumfries House

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαρχής έχει θέσει ως στόχο την ανάπλαση των ανακτόρων του Τατοΐου, τη μετατροπή τους σε έναν αξιοποιήσιμο χώρο και την απόδοσή τους, μετέπειτα στο κοινό. Στο παρελθόν ο βασιλιάς Κάρολος υπήρξε υπεύθυνος για την ανακαίνιση του Dumfries House, στη βάση της οποίας αναμένεται να κινηθεί και η ανάπλαση του Τατοϊου και, για αυτό τον λόγο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περασμένη χρονιά, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Dumfries House.

 

Προσβλητικός κι εκτός συνόρων με επίθεση στους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

Χυδαιότητες από τον πρωθυπουργό από το Λονδίνο και σε… άπταιστα αγγλικά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιτίθεται ξανά στους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα με αφορμή την γνωστή, πλέον, έκθεση με την οποία η χώρα μας κατατάσσεται στην 108η θέση στην Ελευθερία του Τύπου.

Ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση για τα 25 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics και ρωτήθηκε από μεταπτυχιακό φοιτητή για τη σχετική έκθεση και για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα.

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να δηλώσει ότι θεωρεί την έκθεση αυτή “crap”, «σκατά» σε άμεση μετάφραση, «μπούρδες» σε ελεύθερη απόδοση, δείχνοντας ότι μάλλον έχασε την ψυχραιμία του και δεν του άρεσε που δέχθηκε τέτοια ερώτηση.

Ανάμεσα σε άλλα ο πρωθυπουργός επέμεινε στην δική του πραγματικότητα σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα Ελευθερίας του Τύπου στη χώρα, ότι υπάρχουν πολλά κανάλια και ότι ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει.

Έσπευσε, μάλιστα, να συμπληρώσει «εγώ ποτέ δεν έχω πάει δημοσιογράφο σε δικαστήριο, αλλά με ορισμένα πράγματα που έχουν γραφτεί στην Ελλάδα για μένα και την οικογένειά μου, στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είχες σοβαρό πρόβλημα».