Κυριάκος Μητσοτάκης από Κρήτη: «Ο νέος ΒΟΑΚ θα γίνει με διόδια» – Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο Κυριάκος Μητσοτάκης από Κρήτη: «Ο νέος ΒΟΑΚ θα γίνει με διόδια»
Το έργο θα συνδέει την Κρήτη στην ολότητα της – Μέσα στο 2021 αναμένεται να προκηρυχθεί

«Το έργο θα γίνει με διόδια, αλλά λογικά διόδια. Αυτό είναι μονόδρομος». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως θα υπάρξουν ανάλογες διευκολύνσεις για τους μόνιμους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής.

Από την Αντιπεριφέρεια Χανίων ο πρωθυπουργός μίλησε για τη «μεγαλύτερη αναπτυξιακή εκκρεμότητα», τον ΒΟΑΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ξεκινάει από την Κίσσαμο, διότι όπως είπε είναι μελετητικά απλό και με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο το Υπουργείο θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μελέτες, να ωριμάσουν και να περάσει το έργο στο υπ. Περιβάλλοντος για τις υπόλοιπες μελέτες, ώστε μέσα στο 2021 να προκηρυχθεί.

Σε επόμενη φάση θα αναζητηθούν πόροι και ήδη έχει γίνει συζήτηση με την Ε.Ε. για το πρώτο σκέλος της χρηματοδότησης  Ταυτόχρονα εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης άλλων έργων ΣΔΙΤ, για την εξασφάλιση ενός μέρους των κονδυλίων.

Θα φτιάξουμε καινούριο δρόμο, θα περάσουν όμως χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ως τότε απευθύνω έκκληση στους Κρητικούς.

Ο Πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει και η σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Χανίων και αυτό όπως είπε θα γίνει ως ανεξάρτητο δημόσιο έργο.

Παράλληλα, απαντώντας σε αιτήματα που του τέθηκαν, σημείωσε ότι οι αποκαταστάσεις των υποδομών θα προχωρήσουν.

Σχετικά με την αποψίλωση των δήμων από προσωπικό, επεσήμανε πως δεν θα επιτρέψει να συμβεί και ειδικά σε μικρούς δήμους.

Η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό έγινε παρουσία του Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή, Υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, Υπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενακη, Υφυπουργού Υποδομών κ.Κεφαλογιαννη , υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλακη, βουλευτων Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη και Μανούσου Βολουδακη, Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερη, δημάρχων και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Δημαρχείο Χανίων

Η τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο των Χανίων.

O Κυριάκος Μητσοτακης ανέφερε πως: «Πολύ σύντομα θα μπορούμε να κάνουμε ανακοινώσεις για την παραχώρηση των παλιών Ιταλικών στρατώνων στο δήμο για τη δημιουργία νέου Δημαρχείου».

Ο Πρωθυπουργός έκανε επίσης αναφορά στην αξιοποίηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου και στην αποκατάσταση των Νεωρίων.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη μέσα από 10 φωτογραφίες
Τι έγραψε ο πρωθυπουργός για να συνοδεύσει τις 10 φωτογραφίες που ανήρτησε ο ίδιος στο προφίλ του

Με δέκα φωτογραφίες που επέλεξε να ανεβάσει στο Instagram του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει τον απολογισμό του ταξιδιού του στην Κρήτη. Ο πρωθυπουργός ξεκινά την ανάρτησή του με την τελετή θεμελίωσης για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι και συνεχίζει με τις ρακές από τη βόλτα που έκανε στο Ρέθυμνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει με εκτενή αναφορά για την μετατροπή της 115 ΠΜ σε ενεργειακά αυτόνομη και την δέσμευσή του για τον νέο Βόρειο Οδικό Αξονα.

Στο Ρέθυμνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός γράφει συγκεκριμένα: «Ενα Σαββατοκύριακο στο νησί μου, την Κρήτη. Ξεκινήσαμε από το Ηράκλειο και την τελετή θεμελίωσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης, στο Καστέλι. Ένα έργο που βάλτωνε για χρόνια, επιτέλους ξεκινά! Συνεχίσαμε με βόλτα και ρακές στο Ρέθυμνο. Αμέσως μετά επισκεφθήκαμε την 115 Πτέρυγα Μάχης, στα Χανιά, όπου θα δρομολογηθεί ένα εξαιρετικά πρωτοπόρο πρόγραμμα που θα την καταστήσει πλήρως ενεργειακά αυτόνομη και θα επιτρέψει την περικοπή της ετήσιας δαπάνης για την προμήθεια πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας κατά €400.000. Η μέρα τελείωσε στην Περιφέρεια Κρήτης και στον Δήμο Χανίων όπου συζητήσαμε με τους τοπικούς φορείς για τον ΒΟΑΚ. Τους διαβεβαίωσα ότι ο διαγωνισμός για τον νέο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης θα προκηρυχθεί το 2021».

rethmits (5).jpg