«Κυρίες και Κύριοι, η Καμεράτα ειναι πλέον παρελθόν!»«Κυρίες και Κύριοι, η Καμεράτα ειναι πλέον παρελθόν!»

Οργή για το «τέλος» της Καμεράτα και τους χειρισμούς Μενδώνη

«Κυριες και Κυριοι, η ΚΑΜΕΡΑΤΑ Ορχηστρα των Φιλων της Μουσικης ειναι πλεον παρελθον!», σημειώνει στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Ηλίας Σακαλάκ, τσελίστας της “Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής”.

Με αυτόν τον τρόπο ανακοινώνει το τέλος της ορχήστρας και την άδικη κατάληξη του μεγάλου αγώνα των εργαζομένων για δικαίωση.

«Κυριες και Κυριοι, η ΚΑΜΕΡΑΤΑ Ορχηστρα των Φιλων της Μουσικης ειναι πλεον παρελθον! Με υπουργικη αποφαση η υπουργος Πολιτισμου κα Μενδωνη και με την συν- υπογραφη του προεδρου του Συλλογου των Φιλων της Μουσικης αποφασισε να λυσει την λειτουργια της!! Διχως φυσικα να αναφερει αποζημιωσεις, δεδουλευμενα κλπ κλπ απαλασσοντας απο ΚΑΘΕ ευθυνη το τελευταιο ΔΣ!!! Σας ευχαριςτουμε που μας τιμησατε ολα αυτα τα χρονια με την παρουσια σας στις συναυλιες μας!», αναφέρει αναλυτικά, ο τσελίστας της “Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής”, Ηλίας Σακαλάκ.

Στο ίδιο πνεύμα, σε ανάλογη ανάρτηση προχώρησε και  η μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Νέλλη Οικονομίδου.

«Νόμος 4812 30 Ιουνίου 2021 φεκ 110Α

Άρθρα 98 και 99

Η Υπουργος Πολιτισμού και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής συναποφασίζουν την <<λύση του ΜΕΟΕ>>

ΜΕΟΕ = Μουσικός και Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ελλάδος = Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Κοινώς διαλύεται η Καμεράτα και ούτε λέξη για τα δεδουλευμένα που οφείλονται, τα οποία έχουν κατοχυρωθεί με δικαστική απόφαση….. Θυμάται κανείς την Ορχήστρα των Χρωμάτων; Κάπως έτσι και αυτή….

Δυο στις δύο ορχήστρες, που λειτούργησαν στην Ελλάδα με τις αρχές της ιδιωτικής οικονομίας, σήμερα <<δεν υπάρχουν>> για το κράτος και οι μουσικοί σε ομηρία επί σειρά ετών αναζητούν από κάπου να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, τα ένσημά τους, τις ζωές τους….», τονίζει η μουσικός.

Nelly Oikonomidou
Νόμος 4812 30 Ιουνίου 2021 φεκ 110Α

Άρθρα 98 και 99
Η Υπουργος Πολιτισμού και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής συναποφασίζουν την <<λύση του ΜΕΟΕ>>
ΜΕΟΕ = Μουσικός και Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ελλάδος, ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το ΥΠΠΟ, που ιδρύθηκε το 1994, με στόχο τον προγραμματισμό και την οργάνωση των καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Κοινώς διαλύεται η σημερινή Καμεράτα και ούτ