Κοτόσουπα με τζίντζερ και κουρκουμά

Κοτόσουπα με τζίντζερ και κουρκουμά

Για τις κρύες μέρες του φθινοπώρου

Υλικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 κ. γλ. κουρκουμά
  • 1 κ. γλ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ. γλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 85 γρ. φιδέ
  • 1 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρετε το σκόρδο, τον κουρκουμά και το τζίντζερ σε ελαιόλαδο περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε να σιγοβράσει.
Βήμα 3
Ρίξτε στην κατσαρόλα το φιδέ και αφήστε να βράσει ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες.
Βήμα 4
Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε να βράσει για 1 λεπτό.
Βήμα 5
Αποσύρετε από την φωτιά, ανακατέψτε με το χυμό λεμονιού και σερβίρετε με ψιλικομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*