Κοτόσουπα αυγολέμονο

Κοτόσουπα αυγολέμονο

Βάλσαμο για κρύες μέρες σαν και τη σημερινή

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ρύζι για σούπα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • Το χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίστε καλά το κοτόπουλο, πλύνετε και βάλτε να βράσει σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 45 λεπτά ως 1 ώρα, ξαφρίζοντας το λίπος από την κορυφή.
Βήμα 2
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Προσθέστε το ρύζι και αλατοπιπερώστε τον ζωμό. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Βήμα 3
Χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
Βήμα 4
Μόλις γίνει το ρύζι κλείστε τη φωτιά και προσθέστε μια κουτάλα γεμάτη ζεστό ζωμό μέσα στα αυγά σιγά-σιγά για να μην κόψουν τα αυγά. Προσθέτετε σταδιακά περισσότερο ζωμό μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα των αυγών ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια κρεμώδης, θολή σούπα. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να αλατοπιπερώσετε ή να προσθέσετε περισσότερο λεμόνι.
Βήμα 5
Μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια κοτόπουλου στη σούπα πριν το σερβίρετε ή να σερβίρετε τη σούπα με αλατισμένο κοτόπουλο στο πλάι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*