Κοτόπουλο με σάλτσα από φυστικοβούτυρο

Κοτόπουλο με σάλτσα από φυστικοβούτυρο

Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι

Υλικά

  • 8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένα σε κύβους
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 πιπεριές τσίλι, σε φέτες
  • 2 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κ. σ. γκαράμ μασάλα
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Κόλιανδρο
  • Ψημένα φιστίκια, για σερβίρισμα
  • Μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κοτόπουλο σε δόσεις, αφήνοντας στην άκρη μόλις ροδίσει. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, το τσίλι και το τζίντζερ και σοτάρετε προσθέτοντας και την άλλη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για 1 λεπτό. Προσθέστε το γκαράμ μασάλα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 2
Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το γάλα καρύδας και τις ντομάτες και αφήστε να σιγοβράσουν. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέστε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Μαγειρέψτε για 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο.
Βήμα 3
Σερβίρετε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο, καβουρδισμένα φιστίκια και ρύζι, αν θέλετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*