Κοτόπουλο καπρέζε

Κοτόπουλο καπρέζε

Εξαιρετικά απλό και γρήγορο στην παρασκευή του – και φυσικά πεντανόστιμο

Υλικά

  • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κ. σ. φρεσκοσκισμένο βασιλικό
  • 4 φέτες μοτσαρέλα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεστάνετε το λάδι, αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί, περίπου 6 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Προσθέστε το βαλσαμικό ξύδι στο τηγάνι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια και αλατίστε. Αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, 5 έως 7 λεπτά. Προσθέστε το βασιλικό και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανάμεσα στα ντοματίνια, καλύψτε με μοτσαρέλα και σκεπάστε με καπάκι για να λιώσει το τυρί.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα ντοματίνια πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*