Κοτόπουλο α λα Τοσκάνα

Κοτόπουλο α λα Τοσκάνα

Αυθεντική ιταλική συνταγή με φρέσκα λαχανικά, βότανα και πλούσια παρμεζάνα

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κ. γλ. αλάτι, για το κοτόπουλο
  • 1 κ. γλ. πιπέρι, για το κοτόπουλο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κρεμμύδι, σε κύβους
  • 1 ντομάτα, σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο παντού.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου με το δέρμα προς τα κάτω στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά για να γίνει τραγανή η πέτσα. Μετακινήστε το κοτόπουλο για να διασφαλίσετε ότι ψήνεται ομοιόμορφα. Το δέρμα θα πρέπει να είναι σκληρό στην αφή.
Βήμα 4
Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Αφαιρέστε το από το τηγάνι.
Βήμα 5
Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Ανακατέψτε τις ντομάτες και το σπανάκι μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Βήμα 6
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
Βήμα 7
Προσθέστε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
Βήμα 8
Τοποθετήστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο.