Κορυφώνεται η μάχη στην Ολομέλεια κατά του νομοσχεδίου – έκτρωμα Κεραμέως (live)

Συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, η συζήτηση του νομοσχεδίου Κεραμέως για τα ΑΕΙ το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας – Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο την Τετάρτη, μετά την αθλιότητα Μητσοτάκη που συνέδεσε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την επίθεση στο ραδιοσταθμό «Real» – Απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης αναμένεται να δώσει στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας

Σε εξέλιξη είναι από τις 10 περίπου το πρωί της Πέμπτης 14/7  η δεύτερη ημέρα της συζήτησης για το νομοσχέδιο Κεραμώς το οποίο έχει προκαλέσει την οργή της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς, μεταξύ άλλων, καταργεί τη δημοκρατική διοίκηση των ιδρυμάτων, υποτάσσει πλήρως τη λειτουργία τους στη νεοφιλελεύθερη αγορά, θεσπίζει ουσιαστικά 6 ππτυχία διαφορετικών ταχυτήτων, χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα αλλά… πλούσια πειθαρχικά μέσα, ενώ «απελευθερώνει» τα δίδακτρα και εμπρευματοποιεί τις μεταπτυχιακές σπουδές.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να δώσει το μεσημέρι ηχηρές απαντήσεις σε έναν πρωθυπουργό «επικίνδυνο για την δημοκρατία» όπως αποκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπ. Παιδείας με τίτλο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία», ξεκίνησε την Τετάρτη με εισηγητές τον Φώντα Μπαραλιάκο από τη ΝΔ και τον Νίκο Φίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου έχει ταχθεί μόνο η ΝΔ ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν, πλην της Ελληνικής Λύσης που έχει επιφυλαχθεί.

Δείτε live τη συζήτηση στην Ολομέλεια: