Κορονοϊός: 78 νέα κρούσματα. 821 συνολικά τα κρούσματα. 22 νεκροί

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 78 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα η οποία συνολικά μετρά 821 περιπτώσεις Covid-19. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ο 22ος θάνατος από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα παραμένουν διασωληνωμένοι 53 ασθενείς με μέση ηλικία τα 67 χρόνια. Οι περισσότεροι είναι άνδρες ενώ επίσης οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά δύο. Συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται σε 22, εκ των οποίων οι 21ένας είχαν υποκείμενο νόσημα. Η μέση ηλικία των νεκρών είναι τα 75 χρόνια.

Χωρίς αρχικά να το προσδιορίσει ο κ. Τσιόδρας, οι δύο νεκροί πρέπει να είναι στην Ξάνθη και στην Κρήτη.

Λίγο πριν την ενημέρωση του κ. Τσιόδρα είχε γίνει γνωστό από την Κρήτη πως την τελευταία του πνοή άφησε Γερμανός καθηγητής που νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ. Όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, είχε έρθει από το εξωτερικό προκειμένου να παραδώσει σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ο άτυχος άνδρας ηλικίας 42 ετών, δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστός ο θάνατος στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ενός ηλικιωμένου κατοίκου του Δήμου Μύκης.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, νοσηλεύονται 134 εκ των οποίων το 60% είναι άνδρες.

Επίσης, 36 άνθρωποι πήραν εξιτήριο ενώ έχουν γίνει πάνω από 10.000 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 440.000 κρούσματα και πάνω από 19.700 θάνατοι.

Βασικές οδηγίες για όσους φροντίζουν ασθενείς

Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε οδηγίες προς όσους φροντίζουν στο σπίτι τους ασθενείς. Επεσήμανε ότι ο βασικός κανόνας προστασίας είναι το συχνό πλύσιμο των χεριών αλλά και των επιφανειών του δωματίου στο οποίο βρίσκεται ο ασθενής. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για τον τρόπο καθαρισμών των κλινοσκεπασμάτων του ασθενούς. «Να φυλάσσονται σε διαφορετικό σάκο από τα υπόλοιπα άπλυτα ρούχα και να πλένονται με κοινό απορρυπαντικό σε υψηλές θερμοκρασίες», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.