Κορονοϊός: Το αισιόδοξο και δυνατό μήνυμα του Μιχάιλοβιτς * «Η UEFA ζητά 300 εκ. ευρώ από τις λίγκες για να αναβάλλει το Euro» * Μεσίνα: «Θυμίζει κατάσταση πολέμου, δεν είναι αρκετά τα κρεβάτια στα νοσοκομεία» (vid)

Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή από τον κορονοϊό με 2.158 νεκρούς και 27.980 επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.

Ο προπονητής της Μπολόνια, Σίνισα Μιχάιλοβιτς, ο οποίος βρήκε πρόσφατα νικητής από μάχη με τη λευχαιμία συνέστησε στους Ιταλούς ν’ ακολουθούν τις συμβουλές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Σέρβος μέσα από συνέντευξη στο Gazzetta dello Sport έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και τόνισε ότι η ότι η επιστροφή στην ομαλότητα και την ποδοσφαιρική δράση μετά το τέλος του κορονοϊου θα είναι τόσο όμορφη.

“Θα τελειώσουμε το πρωτάθλημα και όλα θα είναι ωραία. Οι γιατροί κάνουν εξαιρετική δουλειά και θα πρέπει να τους βοηθήσουμε κι εμείς, αποφεύγοντας την αύξηση των κρουσμάτων. Λέω σε όλους τους Ιταλούς να συνεχίσουν ν’ ακολουθούν τις οδηγίες. Θα έρθει η κανονικότητα στις ζωές μας.

Θα επανέλθει η χαρά του ποδοσφαίρου. Υποφέρουμε τώρα, αλλά όταν θα τελειώσουν όλα η ομαλότητα θα είναι τόσο όμορφη. Πάλεψα με τη λευχαιμία και τη νίκησα. Δεν εγκατέλειψα το ποδόσφαιρο ούτε από το κρεβάτι του νοσοκομείου”, υποστήριξε ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς.

 

«Η UEFA ζητά 300 εκ. ευρώ από τις λίγκες για να αναβάλλει το Euro»

«Η UEFA ζητά 300 εκ. ευρώ από τις λίγκες για να αναβάλλει το Euro» (pic)

Σύμφωνα με αγγλικό δημοσίευμα η UEFA θα ζητήσει 300 εκ. ευρώ από ομάδες και λίγκες για να αναβάλλει το Euro 2020.

H ταχύτατη εξάπλωση του κορονοϊού δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τα οποία έχουν αναβληθεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Σύμφωνα με αγγλικό δημοσίευμα η UEFA θα ζητήσει 300 εκ. ευρώ από ομάδες και λίγκες για να αναβάλλει το Euro 2020 για ένα χρόνο, έτσι ώστε να μπορέσουν να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα που θα πάνε πολύ πιο πίσω εξαιτίας του covid-19.

To συγκεκριμένο ποσό αφορούν τις… ζημιές που αξιώνει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία από την αναβολή για 12 μήνες της διοργάνωσης (δηλαδή αν πάει τον Ιούνιο του 2021).

Η πρόταση πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης.

The Athletic UK

Exclusive: UEFA to demand £275m to postpone Euro 2020 by a…

This year’s European Championships are set to be knocked back 12 months, but UEFA want clubs and leagues to pay for the switch…

theathletic.com

Μεσίνα: «Θυμίζει κατάσταση πολέμου, δεν είναι αρκετά τα κρεβάτια στα νοσοκομεία» (vid)

Μεσίνα: «Θυμίζει κατάσταση πολέμου, δεν είναι αρκετά τα κρεβάτια στα νοσοκομεία» (vid)

Ο Ιταλός τεχνικός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι έντονο το αίσθημα της ενότητας, όπως επίσης είναι έντονο το αίσθημα ευγνωμοσύνης και θαυμασμού για τους γιατρούς, τους νοσοκόμους και όλους όσους δουλεύουν στα νοσοκομεία. Αντιμετωπίζουν μία πρωτοφανή κρίση που μοιάζει με κατάσταση πολέμου. Τα κρεβάτια στα δωμάτια έκτακτης ανάγκης των νοσοκομείων δεν φτάνουν και θα πρέπει να φτιάξουμε σκηνές μέσα στα νοσοκομεία. ‘Όπως ακριβώς συμβαίνει και στον πόλεμο».