Κορονοϊός: Τα βιντεομηνύματα Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών * Η WTA ανακοίνωσε ότι κατεβάζει ρολά μέχρι τις 2 Μαΐου – Ανέβαλε τρεις διοργανώσεις του ο ΣΕΓΑΣ

Οι Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές της Ελλάδας στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τον κορονοϊό, μέσα από τη διαδικτυακή καμπάνια “Ζήσε Αθλητικά”.

Τα μηνύματά τους, για τις ημέρες του κοροναϊού, προς την ελληνική κοινωνία, την αθλητική οικογένεια και κυρίως τη νέα γενιά στέλνουν με διαδικτυακή καμπάνια οι Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, μέλη του πρωτοποριακού προγράμματος διάδοσης των αθλητικών αξιών, “Ζήσε Αθλητικά”, του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Καθώς οι συναθροίσεις και οι στενές επαφές δεν επιτρέπονται, οι δράσεις του “Ζήσε Αθλητικά” άλλαξαν μορφή. Οι αθλήτριες και οι αθλητές μας παράγουν βίντεο με προτροπές #μένουμε_σπίτι, με συμβουλές για να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες των ειδικών επιστημόνων για τη δημόσια Υγεία και με ιδέες για το πώς θα αντιμετωπίσει ο καθένας μας παραγωγικά αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, προς όφελος όλων.

Ήδη, έχουν προβληθεί τέτοια βίντεο των Σπύρου Γιαννιώτη, Δημήτρη Παπανικολάου, Χρήστου Βολικάκη, Εβίνας Μάλτση, Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Τάκη Φύσσα, Βούλας Κοζομπόλη, Κώστα Τσαρτσαρή,  Νέρι Νιαγκουάρα, Παναγιώτη Πελεκούδα, Στέλλας Χριστοδούλου, Τζένης Λουκάτου.

Καθημερινά παράγονται και προβάλλονται κι άλλα, καθώς ολοένα και περισσότεροι συντάσσονται και επιθυμούν να συμβάλλουν στην πρωτοβουλία και να επικοινωνήσουν το μήνυμα της αντιμετώπισης του SARS-CoV-2. Ενωμένοι, με ύψιστη συναίσθηση ατομικής ευθύνης αλλά και μια γροθιά, σαν πρωταθλήτρια ομάδα.

Επόμενο βήμα, μάλιστα, θα είναι η ενημέρωση από τους κορυφαίους αθλητές μας για προγράμματα γυμναστικής κατ’ οίκον.

Η WTA ανακοίνωσε ότι κατεβάζει ρολά μέχρι τις 2 Μαΐου

Η WTA ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας την αναστολή λειτουργίας του γυναικείου Tour μέχρι τουλάχιστον τις 2 Μαΐου.

Όσο η εξάπλωση του κορονοϊού συνεχίζεται παγκοσμίως, τόσο πληθαίνουν τα προβλήματα των ανθρώπων γύρω από το τένις, κι όχι μόνο. Η WTA δεν είχε πάρει επίσημη θέση για το αν τελικά θα υπάρξει αγωνιστική δράση τις επόμενες εβδομάδες και με την έναρξη της χωμάτινης σεζόν, μέχρι που το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοίνωσε τα ακόλουθα μέσω εκπροσώπου της:

Λόγω της συνεχιζόμενης έξαρσης του κορωνοϊού παγκοσμίως, τα τουρνουά της WTA στην Στουτγάρδη, στην Κωνσταντινούπολη και στην Πράγα δεν θα πραγματοποιηθούν όπως είχαν προγραμματιστεί. Λυπούμαστε για όλους τους πιστούς φιλάθλους, τους παίκτες, τους χορηγούς και όσους υποστηρίζουν το επαγγελματικό γυναικείο τένις. Αυτή τη στιγμή, το Tour είναι σε αναστολή έως και τις 2 Μαΐου. Θα πάρουμε απόφαση την επόμενη εβδομάδα για το τι θα γίνει με τα εναπομείναντα τουρνουά της χωμάτινης σεζόν και θα παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση“.

Αυτό σημαίνει πως μπαίνει “λουκέτο” στο Tour μέχρι την Κυριακή 2 Μαΐου. Την αμέσως επόμενη μέρα, είναι προγραμματισμένη η έναρξη του Mutua Madrid Open. Την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε να τελικά θα υπάρξει δράση στην Caja Magica.

Ανέβαλε τρεις διοργανώσεις του ο ΣΕΓΑΣ

Ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε στην αναβολή τριών διοργανώσεων που ήταν προγραμματισμένες για το προσεχές διάστημα και ανάλογα με την εξέλιξη του κορονοϊού θα παρθεί η απόφαση και για τις υπόλοιπες.

Στην αναβολή τριών διοργανώσεων, που ήταν προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα, προχώρησε τη Δευτέρα (16/5) ο ΣΕΓΑΣ.

Συγκεκριμένα αναβλήθηκε το Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 28 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ14, που ήταν να γίνει στις 4 Απριλίου σε πόλεις όλης της χώρας.

Τέλος ο ΣΕΓΑΣ έκανε γνωστό πως αναβάλλεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χμλ. βάδην Α/Γ, το οποίο ήταν ενταγμένο στο καλεντάρι για τις 5 Απριλίου στην πόλη των Μεγάρων.

Ανάλογα με τις εξελίξεις ο ΣΕΓΑΣ θα αποφασίζει και για τις υπόλοιπες διοργανώσεις που έχει στο καλεντάρι του.