Κορονοϊός Σχολεία: Κλείνει και δεύτερο τμήμα στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός – Σχολεία: Κλείνει και δεύτερο τμήμα στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένα τα κρούσματα στο δημοτικό σχολείο Νεάπολης – Συκεών

Και δεύτερο τμήμα του 10ου δημοτικού σχολείου στο δήμο Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη κλείνει λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι μπήκε σε αναστολή το τμήμα Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκέων στη Θεσσαλονίκη, από την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Πριν από λίγο, έγινε γνωστό, όπως φαίνεται και στη σελίδα του υπουργείου Υγείας, ότι ακόμα ένα τμήμα του ίδιου σχολείου, το Γ2 θα είναι κλειστό από σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι βάση των πρωτοκόλλων που είναι φέτος σε ισχύ, ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Κορονοϊός – Όλα τα μέτρα που ισχύουν στα σχολεία

Τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού που είναι σε ισχύ στα σχολεία.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, για τους μαθητές, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων.

Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*