Κορονοϊός: Ερώτηση 52 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα έκτακτα μέτρα – Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από την «διαφήμιση» Γεωργιάδη για το σπουδαστήριο του

Κορονοϊός: Ερώτηση 52 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα έκτακτα μέτρα
Οι βουλευτές καταγγέλλουν ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν είναι ικανά να ανακουφίσουν τους εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Ερώτηση κατέθεσαν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Μεταφορών σχετικά με τα έκτακτα μέτρα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και προστασίας των νοικοκυριών και των ευπαθών ομάδων.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα επιδόματα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ακόμη και στις περιπτώσεις που καταβάλλονται και οι μειωμένοι μισθοί, πολλώ δε μάλλον τα «εκπαιδευτικά» επιδόματα σε δόσεις για προγράμματα τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες, δεν είναι ικανά να ανακουφίσουν τους εργαζομένουςαυτοαπασχολούμενους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, χρόνια ασθενείς, άτομα τρίτης ηλικίας, δικαιούχους ΚΕΑ κλπ) από το βάρος των οικονομικών τους υποχρεώσεων σε υπηρεσίες κοινής ωφελείας σταθερής  τηλεφωνίας – ίντερνετ), σε ενοίκια κύριας κατοικίας και σε δαπάνες μετακίνησης με τα ΜΜΜ (εισιτήρια) και να απλώσουν ένα δίκτυ προστασίας στα νοικοκυριά που πλήττονται.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι καθίσταται αναγκαία η λήψη μέτρων όπως: 

  1. Η αναστολή διακοπής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας – ίντερνετ αρχικά για τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων των οποίων είτε οι συμβάσεις έχουν ανασταλεί, είτε έχουν τεθεί σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, είτε για οποιονδήποτε λόγω έχουν σταματήσει να εργάζονται, για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους καθώς για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση
  2. Η μείωση του ενοικίου στο 60% του μισθώματος της κύριας κατοικίας (κούρεμα 40%)  για το δίμηνο  Απριλίου – Μαΐου για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και κάθε άλλη κατηγορία ενοικιαστών κύριας κατοικίας που δεν συμπεριλαμβάνονται στην ΠΝΠ
  3. Η ελεύθερη μετακίνηση με τα όλα τα δημόσια ΜΜΜ  για τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο (μετρό, αστικές συγκοινωνίες κλπ) ώστε να ελαφρυνθούν αυτοί που συνεχίζουν να εργάζονται  και παράλληλα να προστατευθούν καθώς δεν θα χρησιμοποιούν καθόλου συστήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν προτίθενται να προβούν στη λήψη των, ως άνω, προτεινόμενων μέτρων αναστολής διακοπής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας – ίντερνετ, μείωσης του ενοικίου στο 60% του μισθώματος της κύριας κατοικίας (κούρεμα 40%), ελεύθερης μετακίνησης με τα όλα τα δημόσια ΜΜΜ για τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματικών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την υγειονομική κρίση.

 

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από την «διαφήμιση» Γεωργιάδη για το σπουδαστήριο του

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ από την «διαφήμιση» Γεωργιάδη για το σπουδαστήριο του
Ο Νίκος Φίλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «καλό θα ήταν η κυβέρνηση να κάνει ένα σεμινάριο στους υπουργούς της και να τους μιλήσει για το ασυμβίβαστο»

Σφοδρές αντιδράσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση έχει προκαλέσει η ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία διαφημίζει τα διαδικτυακά μαθήματα της «Ελληνικής Αγωγής». Σημειώνεται το εν λόγω σπουδαστήριο είναι συμφερόντων του υπουργού Ανάπτυξης.

«Το πρώτο ζωντανό διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού στα Αρχαία Ελληνικά από την @EllinikiAgogi ευκαιρία τώρα που είμαστε όλοι στο σπίτι να το παρακολουθήσετε με τα παιδιά σας (κόστος μόνον 5ευρώ)», αναφέρει στο μήνυμά του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Νίκος Φίλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «καλό θα ήταν η κυβέρνηση να κάνει ένα σεμινάριο στους υπουργούς της και να τους μιλήσει για το ασυμβίβαστο», ενώ και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε για το ζήτημα ότι «ο κύριος Γεωργιάδης εκμεταλλεύεται την κρίση για να διαφημίσει εκπαιδευτικά προγράμματα της σχολής του» συμπληρώνοντας, «όπως φαίνεται, ούτε το Σύνταγμα και το ασυμβίβαστο που προβλέπει για τους υπουργούς, ούτε φυσικά η ηθική έχει κάποια σημασία για τον κ.  Γεωργιάδη».