Κοινωνικός αυτοματισμός μόνο — Επεισοδιακό το μνημόσυνο Κατσίφα. Γιούχαραν τον Μπογδάνο — Κίνημα Αλλαγής: “Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες”

Η κυβέρνηση επιλέγει τον κοινωνικό αυτοματισμό βάζοντας σε κίνδυνο ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους. Και η χώρα βαδίζει ανέμελα προς τα 10.000 κρούσματα

H εκτίναξη των κρουσμάτων τον τελευταίο καιρό και η διαφαινόμενη όξυνση της πανδημίας δείχνουν ότι τα μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση, και κυρίως ο διαχωρισμός εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων, δεν αποδίδουν. Και, το χειρότερο, δεν έχουμε δει ακόμη τα αποτελέσματα της ανεύθυνης διαχείρισης του εορταστικού τριημέρου στη Θεσσαλονίκη.

Χθες ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα αποκλεισμού των ανεμβολίαστων, με εξαίρεση φυσικά τις εκκλησίες, όπου συγκεντρώνεται η εκλογική του πελατεία. Και o  Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τους ανεμβολίαστους για τον υψηλότατο αριθμό θανάτων απαλλάσσοντας την κυβέρνηση από οποιαδήποτε ευθύνη.

Είναι προφανές ότι επιμένοντας στον ίδιο τύπο μέτρων δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα και το ξέρουν. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα, στο οποίο τόσα επένδυσε το επιτελικό κράτος για να ξεμπλέξει με την πανδημία, έχει αποτύχει. Και όχι μόνο επειδή κάποιοι είναι ψεκασμένοι, αλλά διότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που δεν έχει ενημερωθεί σωστά και φοβάται τις συνέπειες του εμβολίου.

Το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι να μελετήσει επιτυχή παραδείγματα εκστρατείας εμβολιασμού από άλλες χώρες και να τα υλοποιήσει αντί να αυτοσχεδιάζει και να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Και, δεύτερον, να ενισχύσει αποφασιστικά τα νοσοκομεία, που βρίσκονται πλέον σε οριακή κατάσταση.

Αντί γι’ αυτά, επιλέγει τον κοινωνικό αυτοματισμό βάζοντας σε κίνδυνο ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους. Και η χώρα βαδίζει ανέμελα προς τα 10.000 κρούσματα ημερησίως. Χωρίς κανένα σχέδιο.

 

Επεισοδιακό το μνημόσυνο Κατσίφα – Γιούχαραν τον Μπογδάνο (βίντεο)

Επεισοδιακό ήταν το μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, στην Αθήνα, ο οποίος στις 28 Οκτωβρίου του 2018, ειχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ στο χωριό Βουλιαράτες και τελικά σκοτώθηκε από πυρά της αλβανικής αστυνομίας – Οι ακροδεξιοί διοργανωτές του μνημοσύνου σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια μεταξύ τους για το ποιος θα μιλήσει.

Όπως γράφει το tvxs.gr, το μνημόσυνο έγινε στο Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση (πλατεία Καρύτση) αλλά δεν εξελίχθηκε όπως το περίμεναν οι ακροδεξιοί διοργανωτές του, οι οποίοι σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια μεταξύ τους για το ποιος θα μιλήσει.

Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος γιουχαρίστηκε άγρια από τους παρευρισκομένους. Πάντα εντός της εκκλησίας.

Δείτε βίντεο:

Κίνημα Αλλαγής: “Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες”Κίνημα Αλλαγής: "Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες"

Το ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ατολμία σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν τολμά, δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας.

Επίσης την «κατηγορεί πώς από εφησυχασμό κι απαράδεκτη ανεμελιά του Οκτωβρίου, πανικόβλητη από την τραγική εικόνα της πανδημίας, περνά μόνο σε ημίμετρα, ενώ συνεχίζει να τρέμει το πολιτικό κόστος».

«Οι προτάσεις μας για τους ελέγχους, την ενίσχυση του ΕΣΥ, και την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, είναι όσο ποτέ αναγκαίες», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής.