Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ: “Μασάζ” Μητσοτάκη υπό γαλάζιες γκρίνιες για εθνικά, πανδημία και σιωπηρά… χρίσματα – Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λιβύης θα έχει ο πρωθυπουργός

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΔ

Υπό το βάρος της δημοσκοπικής φθοράς της κυβέρνησης και των χειρισμών στην αντιμετώπιση της πανδημίας συνεδριάζει στις 11:30 το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εμφανιστεί ιδιαιτέρως αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας σημειώνοντας πως η χώρα βρίσκεται στο τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Παράλληλα θα περιγράψει τους άξονες των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων που θα έρθουν το επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη βουλή.

  • Ωστόσο το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν είναι και το καλύτερο μετά τους λάθος χειρισμούς που έγιναν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης και την Αχαΐας να βρίσκονται το προηγούμενο διάστημα στο στόχαστρο των εμπόρων.

Επίσης η ανοιχτή αντιπαράθεση Καραμανλή – Σημίτη με αφορμή τα ελληνοτουρκικά και ο αμήχανος – φοβικός τρόπος που αντέδρασε το  Μαξίμου έχει προκαλέσει αρκετές «γαλάζιες» γκρίνιες. Ερώτημα αποτελεί μέχρι στιγμής αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερθεί στα εθνικά θέματα καθώς τότε θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση χωρίς αστερίσκους ή αν θα το θέσει κάποιος βουλευτής που θελήσει να πάρει τον λόγο.

Την ίδια στιγμή μία ακόμη δημοσκόπηση αυτή την φορά από GPO έδειξε να μειώνεται η διαφορά κατά 1,7% μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και να φτάνει στις 12 μονάδες όσο ακριβώς είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αλλάξει το κλίμα επικεντρώνοντας στις κινήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα με την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και το άνοιγμα του τουρισμού πάνω στον οποίο «ποντάρει» πολλά η κυβέρνηση για την ανάταση της οικονομίας.

  • Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα self – test επαναλαμβάνοντας πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που προμηθεύουν δωρεάν το συγκεκριμένο εργαλείο διάγνωσης από τον κοροναϊό. Μάλιστα θα επαναλάβει πως στόχος είναι η επέκταση του στο λιανεμπόριο, στα μέσα μεταφοράς και τα delivery προκειμένου να υπάρξει μείωση της διασποράς της νόσου, ενώ οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις θα γίνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Θα ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική στρατηγική που ακολουθεί απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και για το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για ένα νέο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα θα τονίσει τα μέτρα που έλαβε και θα εξακολουθεί να παίρνει η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, σημειώνοντας πως η οικονομία άντεξε από τις σημαντικές επιπτώσεις που υπήρξαν από την υγειονομική κρίση.

Οι αλλαγές για την ψήφο των ομογενών που θα έρθουν προς ψήφιση την Πέμπτη στην βουλή είναι ένα από τα θέματα που θα θίξει ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως άλλαξε στάση καθώς δεν επιθυμεί να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού.

  • Στην κοινοβουλευτική ομάδα επικρατεί έντονη δυσφορία καθώς αναμένεται να πολιτευτούν με την ΝΔ πρόσωπα που μετέχουν σε υπουργικές θέσεις ή σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά κλιμάκια αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την κεντροδεξιά παράταξη.

Παράλληλα γνωρίζουν πως τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο θα έχουν την στήριξη του Μαξίμου και ήδη έχει ξεκινήσει μία μάχη στις εκλογικές περιφέρειες, καθώς σιωπηρά έχουν δοθεί χρίσματα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς όμως να έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες.

Του Σωτήρη Ευσταθίου

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λιβύης θα έχει ο πρωθυπουργός

Με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi θα συναντηθεί στις 10:20 το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια, στις 11:30, ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*