Κοινή δήλωση Σκουρλέτη – Αχτσιόγλου: Ο οδοστρωτήρας των εργασιακών δικαιωμάτων ξεκίνησε με ορμή

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ Αχτσιόγλου

Τα αποτελέσματα των έξι μηνών διακυβέρνησης της ΝΔ στις στις ζωές χιλιάδων εργαζομένων σταχυολογούν σε κοινή τους δήλωση ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του κόμματος, καυτηριάζοντας τις κυβερνητικές παρεμβάσεις διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων

Αναλυτικά η κοινή δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη και της τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου (9/1/2020):

«Τους τελευταίους μήνες η κατάσταση στην Τράπεζα Πειραιώς έχει παροξυνθεί με ευθύνη της διοίκησής της και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει προχωρήσει σε απολύσεις, κατά πρωτοφανή παραβίαση της συμφωνίας διοίκησης-εργαζομένων. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εργασίας, μετά από μια εξάμηνη σιγή ιχθύος και κάλυψη των παράνομων πρακτικών εις βάρος των εργαζομένων, ανέλαβε ρόλο HR της επιχείρησης, συζητώντας και αποφασίζοντας τις τοποθετήσεις ή την έξοδο των υπαλλήλων.

Μέσα σε έξι μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ:

Γίνονται για πρώτη φορά μετά τη χούντα απολύσεις στις τράπεζες.

Γίνονται απολύσεις στον ΟΤΕ και συλλαμβάνονται απεργοί.

Γενικεύεται η εργολαβοποίηση, η απλήρωτη εργασία και η εκ νέου παραβίαση  των ωραρίων.

Γενικεύεται η μη υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μέσω αυτής οι ραγδαίες μειώσεις μισθών.

Ο οδοστρωτήρας των εργασιακών δικαιωμάτων ξεκίνησε με ορμή και φέρει ήδη τα αποτελέσματά του στις ζωές χιλιάδων εργαζομένων».